Magazin

Tradicionalni doček Nove godine u Modeni - matine za ljubitelje kafane

Tradicionalni doček Nove godine u Modeni - matine za ljubitelje kafane

Kada je u pitanju docek Nove godine, restorani su mesta namenjena hedonistima, ljubiteljima dobre hrane i pića, kao i muzike za dušu. Raspoloženo društvo, najbolje pesme i tradicionalan ambijent, uz specijalitete i koju čašu vina ili čašicu rakije, dovoljne su da doživite jedan od najboljih provoda tokom najluđe noći.

 

Ovakav provod u Beogradu nudi restoran Modena. Ovo je jedan od omiljenih restorana svih Beograđana koji vole tamburašku muziku i akustičnu atmosferu. Naziv potiče od italijanskog grada, koji se nalazi u regionu Emilija Romanja.

 

Restoran Modena

 

Restoran Modena je danju restoran, a u večernjim satima prestava se u kafanicu. Nalazi se na adresi Mije Kovačevića 10a u Beogradu na Bogosloviji.

 

Prijatan ambijent čini kombinacija drveta i kariranih stolnjacka i zavesa, koji daju posebnu čar.

 

Kako kažu u ovom restoranu, žele da se kod njih osećate kao kod svoje kuće, uz najprisnije žive svirke i tradicionalne specijalitete sprske kuhinje. Od njih se izdvajaju teletinu ispod sača, piletina u pavlaci i Karađorđeva šnicla.

 

Svakog pravog gurmana teletina ispod sača oduševljava svojim sočnim ukusom. Meso koje se razdvaja na niti i prosto se topi nakon dugog krčkanja u svojim sokovima, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Poznato je da najsočniji zalogaji dolaze iz zemljanog posuđa i zato je baš takvu, po originalnoj recepturi možete probati u Modeni.

 

Piltinu u pavlaci čine najfiniji fileteni komadi belog mesa, koji se griluju dok ono ne dobije blagu ružičastu boju. Interesantna kombinacija vrućeg mesa i hladne pavlake daju jedinstvenu senzaciju čulima ukusa. Servira se uz čeri paradajz i pekarski krompir.

 

Karađorđeva šnicla je tradicionalni recept u Srba, star preko sedam decenija. Najkvalitetnije meso i ukusni sos čine savršen spoj koji goste ovog restorana oduševljava već na prvom zalogaju.

 

Kada govorimo o muzici, živa svirka se ovde organizuje utorkom i četvrtkom, kada se uživa uz kafanske čarolije.

 

 

Restoran Modena Nova godina

 

Kada je u pitanju restoran Modena matinee Nova godina je bio njihov izbor. Žurka je počela uz sjajnu atmosferu, tradicionalne specijalitete i profesionalnu ugostiteljsku uslugu.

 

Osim standardnog menija, u ponudi su bili i tradicionalni specijaliteti poput telećeg sača, svadbarskog kupusa, mešanog mesa.

 

Goste je zabavljao Trio Maestros - tri iskusna majstora koja već više od decenije izvode najlepše hitove narodne i evergrin muzike. Piće se naplaćivalo po standardnim cenama restorana.

 

Restoran Modena - Srpska nova godina

 

Kada je u pitanju restoran Modena Srpska Nova godina je organizovana tradicionalno.

 

Goste je dočekala bogata i veoma ukusna ponuda hrane, odnosno raznoliki domaći specijaliteti, kao i široka ponuda pića.

 

Cena je podrazumevala banket sedenje, neograničeno piće i kompletnu svečanu večeru. Sve to za 19 evra. Za muziku je ponovo bio zadužen Trio Maestros.

 

Bogoslovija

 

Bogoslovija je gradska podčetvrt u prestonici, koja se nalazi na teritoriji opštine Palilula. Smeštena je na Staroj Karaburmi i pruža se od Bogoslovskog fakulteta do Omladinskog Stadiona. Uprkos nekoliko stambenih zgrada, uglavnom je administrativni i komunalni centar.

 

Prepoznatljivi simboli ovog dela grada su hala Pionir, kao i stadion OFK Beograda. Centralno mesto naselja zauzima Bogoslovska pravoslavna crkva sa susednim kampusom, koja je izgrađena 1957./1958. godine i po kojoj je celo naselje indobilo ime.

 

A.K.

Spremili smo za Vas: