Magazin

Stranci i splav Hua Hua

Stranci i splav Hua Hua

Probudila se tog jutra I pored sebe ugledala stranca. Bezuspešno je pokušavala da se seti gde se nalazi, koji je dan I ko je uopšte muškarac pored nje. Osetila je jaku glavobolju I shvatila je da je još uvek mamurna od prethodne večeri. U sobi se i dalje osećao oštar miris ustajalog crnog vina koji je isparavao iz praznih flaša koje su se nalazile oko kreveta. Podigla je jednu od njih, ali nije razumela ni jednu jedinu reč sa etikete. Iako joj se vid još mutio, činilo joj se da se na etiketi nalazi propeti crni konj, ali reči su bile na nekom stranom jeziku koji nije razumela. Dođavola...

Napolju je padao sneg, iz čega je mogla da zaključi da se ne nalazi u Los Anđelesu. Za njenih 27 godina života, nikada nije snežilo u njenom rodnom gradu. Gde se to uopšte nalazi? O, Meri En, šta si to uradila? Onda se setila...

Pre samo nedelju dana je došla u Beograd, sa Jelenom, svojom prijateljicom iz Srbije. Krajičkom oka je na podu ugledala crnu, mušku majicu na kojoj je tirkizno plavim slovima pisalo www.novagod.com i na onom čudnom jeziku niz slova “Doček 2016. godine” i “Splav Hua Hua”. Iako većinu stvari nije razumela, jedno jeste. Broj 2016. I znala je... Danas je prvi januar, a sinoć je bila na proslavi novogodišnje noći sa Jeleninim društvom. Lenjo se izvukla ispod toplog jorgana, obukavši na sebe samo onu mušku majicu. Bacila je pogled na sat, bilo je 11 časova pre podne.

Ulica na koju je stan gledao je bila uobičajeno mirna za prvo januarsko jutro. Prošao bi po koji auto, ostavljajući prljav trag točkova na snegom prekrivenom kolovozu. Mogli su se videti i retki pešaci zavijeni u kape I šalove, štiteći se od naleta pahulja nošenih jakim vetrom. Izgledalo je kao da napolju nije nimalo prijatno.

Kafići i restorani prekoputa su zvrjali prazni, okićeni novogodišnjim ukrasima. Jedan od njih se zvao Belwood, naziv koji ju je iz nekog razloga podsetio na njeno omiljeno mesto za ispijanje kafe u LA. Čežnjivo se osmehnula pomislivši na suncem okupane plaže. Onda se u izlogu kafića pojavilo nasmejano lice dečkića starog ne više od 5 godina koje joj je veselo mahalo pokušavajući da joj na taj način privuče paznju.

Svativši da je naga od pojasa naniže, brzo se odmakla of prozora pri tom nagazivši jednu od praznih flaša. Njen iznenadni uzvik je probudio tipa koji se sad udobno meškoljio na krevetu, otkrivajući niz najlepših belih zuba koje je u životu videla. Setila se da joj je Jelena uvek govorila da je Beograd grad dobre zabave I lepih žena, a sada bi Meri En svakako rekla I zgodnih frajera. Tip joj je poželeo dobro jutro I na solidnom engleskom čestitao srećnu Novu 2015.godinu.

Zvao se Dušan I radio je kao organizator proslava. Preveo joj je natpis sa majice, pojasnivši da radi za organizaciju o kojoj, ukoliko želi, vise može pročitati na web stranici www.novagod.com. Podsetio je takođe da su sinoć bili na splavu Hua Hua. Izgleda da ga je zabavljala činjenica da se ona skoro ničega ne seća. Odjednom, kao kroz maglu, svega se prisetila. Ludog provoda, restorana na vodi (ovde ih zovu splavovi), dobre muzike, odlične, ukusne hrane, veselog društva sa sinoćne zabave I veštih Dušanovih poljubaca. Žao joj je bilo sto se seksa nije sećala.

Kao da je znao o čemu razmišlja, Dušan ju je iznenada privukao k sebi, nežno I odlučno I vratio u topli krevet. Tirkizno plava slova “Doček 2015. godine” i “Splav Hua Hua” su ponovo bila na podu, a Meri En je znala da je čeka još dobrog provoda u beogradskim klubovima I restoranima.

Miss Ev...

Spremili smo za Vas:

baner
baner
baner
baner
baner
baner