Magazin

Romantičan doček Nove godine na splavu Vizantija

Romantičan doček Nove godine na splavu Vizantija

Vizantija, ili Istočno rimsko carstvo, bila je nastavak Rimskog carstva u istočnim provincijama tokom kasne antike i srednjeg veka. Njena prestonica je bio Konstantinopolj, koji danas znamo kao Istanbul, a ranije se zvao i Vizantion.

 

Tokom većeg dela svog postojanja Vizantija je bila najmoćnija privredna, kulturna i vojna sila u Evropi.

 

Njena istorija završena je sredinom 15. veka osmanskim osvajanjima, pre svega kada je pao Carigrad 1453. godine.

 

Međutim, uspomena na ovo carstvo čuva se i u Beogradu i to na splavu!

 

Splav restoran Vizantija

 

Splav restoran Vizantija je ekskluzivan prostor za venčanja i svečane prijeme, pa samim tim i kada je docek. Jedinstven je po svom dizajnu i romantičnoj atmosferi, a tome doprinosi i lokacija, jer se nalazi na ušću reka Save u Dunav sa najlepšim pogledom na Beogradsku tvrđavu. Pronaći ćete ga na keju, u blizini Brankovog mosta.

 

Na prilazu splavu postavljene su arhaične svetiljke. One vode do starinskih drvenih vrata ovog dvorca na vodi. Iza njih se prostiru stilizovane i moderne sale, koje su vrhunski opremljene za sve vrste svečanosti. Visoki prozori, koji su uklopljeni u prirodno okruženje splava, svaku svečanost pretvaraju u bajkovite balove na vodi.

 

Kapacitet splava je 350 osoba.

 

Vizantija je posebno poznata po organizovanju venčanja, ali i po korporativnim proslavama.

 

One koji ovde organizuju proslavu očekuju i osnovna dekoracija, svetlosni efekti, ozvučenje prostora, hostese za doček gostiju, ali i, kada je reč o venčanjima, lični asistent.

 


Splav restoran Vizantija Nova godina

 

Kada je u pitanju splav restoran Vizantija Nova godina , odnosno njena proslava je decenijska. Organizuje se uz muziku koju svira bend, kao što je La Luna bend.

 

Cena za ovakav doček kreće se od 45 evra u pretprodaji do 70 evra, a podrazumeva bogato piće, ali i švedski sto. Pozicije koje mogu da budu rezervisane su galerija, centralni deo restorana i VIP galerija.

 

Foto: Facebook / restoranvizantia

A.K.

Spremili smo za Vas: