Magazin

Novogodišnji kokteli koje možete piti cele godine

Novogodišnji kokteli koje možete piti cele godine

Iako je doček Nove godine iza nas, to ne znači da ne možete malo tog prazničnog duha da unesete i u svaku drugu proslavu tokom godine. Bilo da su u ptanju rođendani, godišnjice, proslave uspeha, možete nazdraviti uz posebno odabrana pića. Tome će doprineti novogodišnji kokteli, koji su na bazi šampanjca ili penušavog vina.

 

Ova pića daju dozu elegancije i svečanosti, a sigurno ćete na pozitivan način iznenaditi svoje goste. Možete ih poslužiti za dobrodošlicu, ali i uz desert. Sigurni smo da vaše zvanice takav tretman nisu imali u skorije vreme!

 

Naravno, u ovim koktelima možete da uživate i sa dragom osobom ili sami, uz dobru knjigu ili film, u toploj kupki - na koji god način da želite da se opustite!

 

Ove godine odlučite da budete kreativni, da isprobavate nove recepte i ukuse, pa tako i koktele.

 

Evo nekoliko predloga!

 

Beli pepermint koktel

 

Potrebni sastojci:
 

- 15 ml belog kakao krema;

- 150 ml rashlađenog šampanjca;

- pepermint bombone.

 

Priprema:
 

Pepermint bombone stavite u kesicu i izmrvite ih tučkom za meso tako da dobijete polufini prah. Potom umočite ivicu čaše u posudu sa belim kakao kremom i zatim u prah od bombona. Nakon što je čaša obrubljena, možete napuniti svojim koktelom! Sipajte u čašu liker od belog kakaa, a potom i šampanjac.

 

Iskričavi koktel 

 
Potrebni sastojci:
 
- 30 ml votke;
- 15 ml sirupa od zove;
- prošek (ili šampanjac);
- list limuna za ukras.
 
Priprema:
 
Dodajte votku i 15 ml sirupa od zove u šejker za koktel koji ste napunili ledom. Zatvorite šejker i kratko i oštro protresite. Sipajte u čašu za šampanjac ili kupe čašu i prelijte šampanjcem. Ukrasite listom limuna i poslužite.
 
 
French 75
 
 
Potrebni sastojci:
 
- 120 ml šampanjca;
- 30 ml džina;
- 15 ml limunovog soka;
- 1 kašičica jednostavnog sirupa (kašičica vode + kašičica šećera);
- 1 list limuna.
 
 
Priprema:
 
Pomešajte džin ili konjak, jednostavan sirup i limunov sok sa dosta leda u šejkeru za koktele. Temeljno promućkajte. Ohlađenu čašu za šampanjac napunite najmanje do pola ledom. Procedite sastojke u čašu i polako prelijte šampanjcem. Po želji ukrasite listom limuna. 
 
 
Foto: Pixabay / Robert Krajewski 
 

Spremili smo za Vas: