Magazin

Najskuplja jela na svetu - da li ste neko probali?

Najskuplja jela na svetu - da li ste neko probali?

Mnogo toga su ljudi spremi skupo da plate - automobile, stanove, letovanja. Kada govorimo i hrani, mnogi će se odlučiti da više plate za zdravu ili organsku hranu, kao i  neke specijalitet koje ne mogu da probaju svaki dan. Na primer, kada je Nova godina restoran često u svojoj ponudi ima nešto nesvakidašnje, ali i skuplje. Međutim, vrlo je malo onih koji mogu da priušte najskuplja jela na svetu, koja pri tom deluju sasvim obično. Ovo je spisak nekih od najskupljih jela na planeti!
 

Gordon Remzi pizza

Pizza ili pica je brza hrana, koja koja kod nas može da se pronađe i za 100 dinara po parčetu. Jedemo je u restoranima ili sa šaltera. Međutim, ova o kojoj pričamo košta 178 dolara za porciju. U pitanju je ona od 36 centimetara. Dolazi iz Londona, iz restorana čuvenog kuvara Gordona Remzija. Ima 10 sastojaka, a jedni od njih su beli tartufi. Ima vrlo tanku i hrskavu koricu, a prelivena je pireom od luka.
 

Kobasice sa pireom

Da li možete da poverujete da kobasice sa pireom koštaju 115 dolara? Kobasice i pire koje su jedan od najbržih obroka koji mogu da se pripreme. Radi se o specijalitetu iz Francuske. Tajna je zapravo u skupim crnim tartufima, koji se dinstaju u vinu.
 

Najskuplji burger na svetu

Burger koji je najskuplji na svetu naziva se Douche burger. Ovaj obrok košta 670 dolara, jer je meso umotano u list od 24-karatnog zlata! Naravno, ne radi se o bilo kakvom mesu, nego o organskoj govedini. Tu su još i pomenuti tartufi, jastog, kavijar i roštilj so. Sad uporedite to sa burgerima iz naših brzih hrana ili čuvenom pljeskom. 
 

Kavijar omlet

Verovali ili ne, kajgana može da košta oko 1.000 dolara! U Njujorku ćete naći baš nju. Tajna je u jastogu koji je prekriven umućenim jajima i kavijarom. U suprotnom, cena bi joj sigurno bila neuporedivo manja. 
 

Skupi kolač od čokolade

Zlatni feniks je naziv kolača od čokolade. Skup je jer je preliven jestivim slojem od zlata i ukrašen dijamantima. Laganih 1.000 dolara ćete izdvojiti za ovu poslasticu u Dubaiju. Ako ikada budete u prilici za tako nešto! Sa druge strane, nekako to i priliči ovom mestu - carstvu bogatih šeika. 
 

Suši i dijamanti

Dijamanti, najbolji ženini prijatelji i u ovoj verziji. I to ne bilo koji, nego afrički. Sirovu organsku ribu, dijamante i bisere platili biste neverovatnih 2.000 dolara. Ovo sigurno mogu samo oni koji zaista vole suši i imaju viška novca. 
 

Ambalaža od zlata

Ako želite kavijar u zlatnoj ambalaži, onda bi trebalo da posetite Iran. Kilogram ovako upakovanog specijaliteta košta ni manje ni više nego 25.000 dolara!

Istu cenu ima i čokolada iz Njujorka. Frozen Heute se servira u peharu od pet grama jestivog zlata. Tu su naravno i nezaobilazni dijamanti i pomenuti biseri. 
 

Sada kada imate ovaj spisak pred sobom, imamo pitanje. Da li bi ste nešto od ovih jela platili po ovoj ceni? Ako želite da nađete nešto slično, odličnog ukusa i napravljeno od kvalitetnih namirnica - čeka vas Magaza u Beogradu, u Beton hali! Treba biti skroman, zar ne?
 

Foto: Pixabay

Spremili smo za Vas: