Magazin

Muzička vizija Balkana - besplatni koncerti na Ušću

Muzička vizija Balkana - besplatni koncerti na Ušću

Glavni grad je prepun muzičkih događaja za sve ukuse, a tako će biti i ove subote. Iako je trebalo da bude održan u petak, 2. septembra, zbog lošeg vremena jedinstveni muzički spektakl "Muzička vizija Balkana" biće održan na Ušću dan posle - 3. septembra.

 

Reč je o provodu zbog koga ćete se osećati kao da je docek Nove godine. Biće svečano, glamurozno, etno, a biće i trubača!

 

Naime, koncert počinje u 20 sati izvođenjem dela Karla Orfa "Karmina Burana", a zatim slede nastupi svetskih i regionalnih zvezda - Satori, Dejan Petrović Big Band, Marko Louis i Esma's Band feat Zahir Ramadanov Brass band.

 

Karmina Burana je čuvena opera, a kako bi bila izvedena, na sceni će biti nekoliko stotina izvođača. Posetioci će čuti hor i orkestar Srpskog narodnog pozorišta i Umetnički ansambl Stanislav Binički.

 

O Dejanu Petroviću sigurno se zna mnogo, kao i o Marku Louisu, a ako ne znate ko je Esma's Band, evo kratkih informacija. Sastav čine muzičari koji su sa kraljicom romske muzike Esmom Redžepovom nastupali širom sveta. Bend predvodi Esmin sin Simeon Atanasov.

 

Satori sa očeve strane ima srpsko poreklo, a inače živi u Holandiji. Sa Fondacijom EXIT je za EXPO Dubai 2022 koproducirao specijalni album "Wonders of Vincha culture", u kojem je kombinovao elektronsku muziku sa tradicionalnim pesmama Balkana, među kojima su "Vranjanka", "Zajdi zajdi", "Moj dilbere", "Što te nema", "Đelem, Đelem". Nedavno je izdao novi album "Dreamin' Colours", koji je predstavljen kao zbirka World Music žanra, ali i bluza, indi elektronike, opere i narodne muzike, uz elektronski zvuk i uticaj Satorijevih balkanskih korena.

 

Satnica na Muzičkoj viziji Balkana

 

Program počinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

 

- Esma's Band feat. Zahir Ramadanov Brass band - 21:20

- Dejan Petrović Big Band - 22:00

- Marko Louis - 23:10

- Satori 00:00

 

Muzička vizija Balkana

 

Ovaj muzički događaj deo je premijernog održavanja Sajma vina „Vinska vizija” koji se održava do 4. septembra na Beogradskom sajmu. Promoviše autentičan zvuk i energiju zemalja Balkana, a donosi ga ExitovaWOMBA (World MusicBalkans) plaftorma.

 

A.K.

Spremili smo za Vas: