Magazin

Kako se osvežiti tokom EXIT festivala

Kako se osvežiti tokom EXIT festivala

EXIT festival , fenomenalni muzički festival koji će tokom idućih nekoliko dana privući brojne muzičke zvezde i ljubitelje njihove muzike u Novi Sad, predstavlja pravi četvorodnevni spektakl i žurku koja traje non-stop tokom sva četiri dana. Mnogi posetioci ovog festivala dolaze iz drugih država, i prelaze stotine kilometara kako bi uživali u muzici omiljenih izvođača i proveli nezaboravne dane u društvu prijatelja. Ipak, takav ritam zna i da bude naporan, naročito ukoliko na Petrovaradinskoj tvrđavi ostajete svake noći do samog kraja programa, odnosno do ranih jutarnjih časova.

Pitanje je – kako se oporaviti od burne noći i pripremiti za sledeću? Najbolju pomoć u takvim trenucima pružiće vam mesta u prirodi, parkovi, kafići, ali i samostojeći aparati koji u svakom trenutku nude osveženje u vidu vode, sokova i kafe koji su neophodni da oporavite organizam od napornih noći i vrelih dana.

Novi Sad, koji tokom čitave godine predstavlja jedan zaista miran grad, poznat po opuštenoj (čak i usporenoj) atmosferi, u ova četiri dana (i za doček nove godine) potpuno se menja i postaje epicentar lude zabave za ljude širom sveta. Ipak, i kao takav on nudi mnogo mesta koji će posetiocima festivala služiti kao oaze odmora usred festivalske groznice.

Proslava exit festivala

Jedno takvo mesto sigurno je gradska plaža na Dunavu, Štrand. Štrand je ove godine izabran za lokaciju popularnog EXIT Village-a, kampa za sve posetioce festivala i mesta gde se žurka nikada ne završava. Štrand je sjajno mesto na kom ćete moći da se opustite gledajući u reku, a uz sunčanje i plivanje lako ćete se oporaviti od prethodne noći ludovanja na festivalu i, naravno, napuniti baterije za predstojeću. Štrand je sjajan izbor i zbog toga što nudi mnoga mesta na kojima možete u miru popiti kafu ili neko drugo piće, i na taj način se osvežiti. Svakako ovde ćete imati priliku i da upoznate ili sretnete druge posetioce festivala, a naročite one koji na EXIT festival dolaze iz drugih krajeva sveta, s obzirom da upravo oni najčešće biraju EXIT-ov kamp za svoj smeštaj tokom ta četiri dana.

Drugo mesto koje je takođe odlično za opuštanje nalazi se u centru grada, ali je zbog svoje mirne atmosfere prava mala oaza. Dunavski park popularan je tokom cele godine kao mesto gde možete uživati u zelenilu, odmoriti sva čula od buke i gradske vreve, pa i (što da ne?) organizovati piknik. Tokom festivala na ovom mestu moći ćete isto tako da upoznate i druge goste koji su u Novi Sad stigli kako bi uživali u festivalu, jer je mnogima od njih ovo idealno mesto za oporavak posle sjajne žurke koju EXIT pruža.

exit u novom sadu

Ipak, jedan od najboljih saveta kojeg bi trebalo da se pridržavate i tokom drugih vrelih letnjih dana, a naročito ako oni uključuju žurke do prvih jutarnjih sati, jeste da slušate svoje telo, vodite računa o unosu vode, i dozvolite telu da se odmori. Kafa će takođe biti vaš saveznik, kako ona iz kafića, tako i iz samostojećih aparata koji pružaju osveženje on the go, odnosno upravo onda kada vama treba i gde god poželite.

Spremili smo za Vas: