Magazin

Doček sa stilom u restoranu Milošev konak

Doček sa stilom u restoranu Milošev konak

Knez Miloš Obrenović je 1831. godine započeo građenje rezidencijalnog kompleksa, istovremeno je planiran i podizan park u engleskom stilu - Topčiderski park.

 

Ovo je jedan od najstarijih parkova u Beogradu. Prostire se na površini od oko 13 hektara, u dolini Topčiderske reke.Topčider na turskom znači - topčijska, artiljerijska dolina.Ovaj park predstavlja prvi evropski oblikovan parkovski prostor u Srbiji. Кao uzor u vreme njegovog nastajanja poslužili su prostori nadomak srednjeevropskih gradova, koji su pripadali dvorovima; slobodno ukomponovani u prirodu, ali sa kultivisanom formom.

 

Od polovine 19. veka Topčider je javni park, u kome se različitim povodima priređuju svetkovine i veselja. Skupština grada Beograda je na sednici održanoj 23. juna 2015. godine donela rešenje o proglašenju spomenika prirode Topčiderski park.

 

U ovom prelepom ambijentu smešten je i jedan od najstarijih beogradskih restorana.

 

Restoran Milošev konak

 

Restoran Milošev konak nalazi se u Topčiderskom parku Datira još od pre drugog svetskog rata. Objekat se nalazi u ambijentalnom zaštićenom prostoru, jer je nekada služio za lične potrebe Miloša Obrenovića, a poslednjih decenija ovaj restoran su posećivale najeminentnije strane i domaće ličnosti.

 

Restoran pruža vrhunsku uslugu uz bogatu ponudu nacionalnih jela i jela internacionalne kuhinje uz isto tako bogat izbor domaćih i stranih pića, domaćim i stranim gostima.

 

Sve posetioce očekuje ugodan ambijent i vrhunska usluga.

 

Ovaj restoran posebno biraju mladenci, ali i oni koji žele da provedu docek na ovako lepom mestu.

 

Za sve goste je obezbeđen parking sa 24h nadzorom. Tu je i neograničen internet, klimatizovan prostor, kao igraonica za najmlađe.

 

 

Restoran Milošev konak Nova godina

 

Kada je u pitanju restoran Milošev konak Nova godina se organizuje uz neograničeno piće u bogatu večeru. Muzika je uživo, a za nju su zaduženi bendovi, kao što je Baltic Bend.

 

U ponudi su različiti tipovi i veličine stolova. Cena je 40 i 50 evra, a u nju su uračunate bogata večera i all inclusive paket pića, prema navedenoj specifikaciji, i sedeće mesto za banket svečanim stolom. Sva mesta su sedeća i restoranska.

 

A.K.

Foto: Facebook / Milošev-Konak

Spremili smo za Vas:Popularne ponude

PERLA EVENT HALL

PERLA EVENT HALL

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

Event centar Victory

Event centar Victory

Hotel Balašević

Hotel Balašević