Magazin

Doček Nove godine na otvorenom - žurke širom Srbije

Doček Nove godine na otvorenom - žurke širom Srbije

Pred docek Nove godine sve vrvi od ponuda - restorani, klubovi, kafane, svi se nadmeću da baš oni privuku pažnju posetilaca. Situacija je nešto drugačija ove godine, kada korona virus i dalje mrsi planove. Ipak, nada poslednja umire.

 

Tako se nadamo da ćemo moći da se okupimo u ovim lokalima, ali i na otvorenom.

 

U čemu je draž provoda na otvorenom? U tome što je besplatan! Šalu na stranu, ovo zaista jeste rešenje za one koji nisu u prilici da izdvajaju novac za skupe dočeke, ili jednostavno to ne žele.

 

Takođe, provod na svežem vazduhu mnogima je privlačan upravo zato, jer nisu zatvoreni, a mogu da uživaju u omiljenoj muzici.

 

Takođe, ovo je odlična prilika za velika društva da naprave pravu malu žurku, ali i da lako i na zanimljiv način upoznate nekog novog.

 

Konačno, provodi na otvorenom daju osećaj zajedništva, kao na koncertu. Peva se u glas, zagreva nekim omiljenim pićem, koje svako ponese sebi, pale se prskalice, ponekad i baklje, maše se balonima, nose se kape deda Mraza ili rogovi irvasa… Sve liči na karnevalsku atomosferu, sve je puno smeha i zabave.

 

Mnogi gradovi su prepoznali ovo, pa se uvek organizuju koncerti za novogodišnju noć, a nekada traju i više dana. Uvek su posećeni, a mi vas podsećamo da je baš tako bilo i za doček 2020. godine.

 

Beograd

 

Kada je u pitanju Nova godina Beograd ima šaroliku ponudu, a Trg Republike je mesto na kome se okupljaju Beograđani. Prošle godine ovde je bilo postavljeno klizalište, pa je provod pomeren na Trg Nikole Pašića.

 

Sve okupljene ovde su zabavljali muzičari dva dana. Zagrevanje je počelo uz nekoliko popularnih pevača, posebno poznatih mlađoj publici. Satnica je izgledala ovako:

 

20.00–20.30 – Vuk Mob

20.30–21.00 - Angelina

21.00–21.30 - Gazda Paja

21.30–22.00 - Sara Jo

22.00–22.30 – Mili

22.30–23.00 – Senidah

23.00–23.45 - Cobi

0.00–1.00 - Rasta

1.00–2.00 - MC Stojan

 

Na sam dan dočeka, odnosno tu noć, nastupile su tri zvezde, od kojih su dve poznatije i nešto starijoj publici.

 

21.00-22.30 - Maja Berović

22.45–00.30 - Lepa Brena

0.45– 2.00 - Kiki i Piloti

 

Novi Sad

 

Novi Sad je imao nešto "tvrđi" repertoar, pa su u ovom gradu nastupili Bajaga i instruktori sa kvartetom i horom, ali i Artan Lili. Za ljubitelje elektronske muzike tu je bio i DJ Mahmut Orhan.

 

Poseban spektakl priređen je za Srpsku novu godinu, odnosno za doček 7528. godine. Tada su nastupali: Let 3, Irkutska filharmonija sa solistima, Božo Vrećo i Camerata Academica, opera za decu "U cara Trojana kozije uši", TAPAN Live Act, Lollobrigida, Elemental, Kralj Čačka, Dado Topić & Time After Time, Goran Trajkoski, Nolah Live, Dejan Petrović sa orkestrom, Svemirko, Biljana Krstić i Bistrik orkestar, predstava trupe Telo kao instrument, KabareBre, Letu štuke, Alitor, Ljubičice, Kinga Glik, Duc in Altum.

 

Žurke širom Srbije

 

Kada je Nova godina Zlatibor već tradicionalno pravi odlične žurke na otvorenom. Ovde je nastupao Miroslav Ilić.

 

Na Gradskom trgu u Subotici nastupio je Alen Ademovića a u Boru Tropiko bend. Piroćance je zabavljala Goca Tržan, dok je za doček Nove 2020. godine u Nišu nastupio Željko Samardžić.

 

A.K.

Spremili smo za Vas: