Magazin

Beograd - Grad za one koji vole muziku

Beograd - Grad za one koji vole muziku

Ako je prva stvar koju uradite ujutro ona da uključite radio, u sobi ili automobilu, da kliknete na internetu na YouTube ili stavite slušalice u uši dok šetate ka poslu, pkoli fakultetu, onda je sigurno da vam Beograd odgovara. Prestonica je mesto u kome "od jutra do sutra" možete da uživate u baš onim ritmovima koje volite, koji god da su. Ovde je prava ludnica kada je Nova godina, ali dobra atmosfera ne izostaje ni drugim danima.

Odlična stvar kod velikog grada, kakav je Beograd, jeste što za svakoga postoji mesto. Ako volite narodnjake, znate gde ćete. Isto je i sa rok i pop muzikom, kao i world music stilom, elektronskom muzikom i tako dalje. 

Ako želite da uživate u odličnom provodu od samog jutra krenite ovim redom!
 

Shisha Hill bar za opuštena jutra i dane

Jedinstveni  Shisha Hill bar nalazi se na adresi Pariska 1, u samom srcu Beograda. Smešten je neposredno ispod poznatog Kalemegdana i tik uz Beton halu, mesto popularnih lokala. Jedno je od najpopularnijih gradskih mesta leti, gde se ispod baldahina možete dakriti od vrućine. Ovaj bar je savršen za opušten početak dana, i kafu u kojoj ćete uživati, dok hitove vrte DJ majstori ili svirke pop, rock i zabavnih bendova. Ovo je i pravo mesto da iskusite pravo značenje reči hedonizam, dok uživate u brojnim ukusima popularne nargile ili ispijate svoj omiljeni koktel. Kada je reč o nargilama, možete borati one specijalne, kao što su nargila sa ledom i voćem, sa ananasom, Fruit Shisha ili najskuplja Big Watwermelon. Naravno, spoj koktela i nargile moguć je u posebnoj ponudi, pa tako dobijate nargilu sa koktelom po želji, plus četiri vodke. Osim dnevnog programa, ovo je odlično mesto i za zagrevanje pred noćni provod. 
 

Restoran Tri šešira za hedoniste

Kada ste se opustili, vreme je da nastavite sa uživanjem uz ukusan, ali i lep na oko, obrok. Bilo da je u pitanju ručak ili večera, ako volite zvuke tamburaša - pravac Skadarlija! Ovde se nalazi restoran Tri šešira, na adresi Skadarska 29. Jedan od najstarijih lokala, otvoren je davne 1864. godine. Ovo je bilo mesto gde su se skupljali boemi Beograda, a danas i neki od najviđenijih ljudi iz Srbije, ali i sveta.  Ovde ćete i vi osetiti taj duh, uživajući u nacionalnoj kuhinji i slušati dobre starogradske pesme. Možete da birate topla i hladna predjela, supe i čorbe, pečenja, ribu, jela po porudžbini, jela sa roštilja, salate i naravno, poslastice. Obavezno je dobro vino, kao i rakija, a zašto da ne i pivo.
 

Splav Bajka za boeme

Kada ste zadovoljili svoja čula u restoranu, spremni ste za noćni provod. Naravno, vreme je za reku i njene splavove. Tu vas čeka splav Bajka. Ovo je novootvoreno mesto, koje već pleni i pravi je nastavak za boeme. Nalazi se kod rukavca Ade Ciganlije, na mestu nekadašnjeg Sokačeta. Slušaćete poznate bendove, a posebna je atosfera i kada nastupaju dueti - najbolji pevači i pevačice, koji će zadovoljiti želje svih kafanskih duša. Bajka radi do četiri sata iza ponoći, pa je sigurno da ćete zoru dočekati uz omiljenu muziku. 

Naravno, ako ste više raspoloženi za neku drugu muziku, i nju možete pronaći na Savi ili Dunavu, jer kada su u pitanju splavovi Beograd ne zaostaje!
 

Foto: Pixabay / whoalice-moore

Spremili smo za Vas: