Magazin

4 razloga zašto da ove zime posetite Novi Sad

 4 razloga zašto da ove zime posetite Novi Sad

Ako brojite dane na kalendaru primećujete da nam zima postaje sve bliža, Sa njom stiže i ono najvažnije pitanje - gde zaista vredi provesti predstojeće praznike? Iako je način odmora, uživanja i dobrog provoda uvek pitanje ukusa, ipak znamo jedno mesto koje može da zadovolji baš svačiji. Ovaj grad ima sve i svakom svom posetiocu nudi dovoljno da mu se uvek iznova vrati - Novi Sad. 

Ovaj grad je sa jedne strane urban i pruža raznolike sadržaje poput prave metropole. Sa druge strane je mesto koje odiše mirom i spokojem. Raznovrstan je toliko da mu se zauvek divite, a jednostavan taman onoliko da osetite da baš ovde pripadate.

Novi Sad je jedna od najboljih preporuka za zimski odmor i provod. Udaljen je na sat vremena lagane vožnje od Beograda, a za to kratko vreme imate mogućnost da se preselite u potpuno novu dimenziju relaksacije i zabave. Novi Sad zaista može da ponudi svakome po nešto, pa je tako odličan izbor za mirni odmor u dvoje, ali i kao prava destinacija za izlazak sa društvom ili za doček Nove godine.

U redovima ispod videćete delić bogate ponude ovog grada, ali kojić će biti sasvim dovoljan da vam zagolica maštu i motiviše vas da započnete pakovanje kofera. Oni koji su već posetili Novi Sad prepoznaće ove neprevaziđene lokacije, a onima koji nisu imali tu sreću, nadamo se da ćemo pružiti dovoljno inspiracije da tu grešku uskoro isprave.

 

Provod u Novom Sadu

 

Ono po čemu je Novi Sad nadaleko poznat, jeste činjenica da njegov noćni provod može slobodno da parira onom iz Beograda. I ne samo to - svakog vikenda ovaj grad ugosti veliki broj Beograđana, koji su krenuli u potragu za dobrom zabavom.

Provod u Novom Sadu podrazumeva baš sve: od ispijanja piva u barovima i pabovima, pa sve do ludih žurki u kafanama i diskotekama. Na svakom koraku vas očekuje neponovljiva atmosfera, a epicentar najbolje zabave svakako je u čuvenoj ulici Laze Telečkog, u centru grada. Na vama je samo da odeberete tip muzike i zabave koju želite za sebe, a novosadski lokali učiniće svoju magiju i odvesti vas u svet nezamislivog.

Novosadski miks niskih cena, dobre energije koja je nestvarna i verovatno najlepših žena u celom regionu, garantuje vam da ćete upravo ovde doživeti svoj provod iz najluđih snova.

 

Nova godina u Novom Sadu

 

Razlog zašto je Nova godina u Novom Sadu toliko posebna i jedinstvena je i Dunavski park, o kome ćemo pistai više nešto kasije.  Naime, ovaj park tokom hladnijih meseci postaje još primamljiviji, jer se transformiše u pravu malu fabriku zimskih čarolija. Deo oko poznatog jezera pretvara se u stazu za klizanje, a sve je ukrašeno sa bezbroj svetlucavih lampica koje stvaraju bajkovitu atmosferu.

Nova godina se obeležava na grandiozan način i u drugim delovima grada, kao i na samom Trgu, gde se organizuje bogat muzički i kulturni program. Centar je ukrašen raskošnom novogodišnjom rasvetom, a celokupnoj atmosferi iz najlepše priče doprinose i starinski fijakeri, na kojima se možete provozati kroz ulice Novog Sada.

 

Dunavska ulica i Dunavski park

 

Dunavska ulica  je zaista dragulj Novog Sada, jer čuva sve dragocene istorijske momente ovog grada. Ovde ćete pronaći najstariju kuću u gradu "Kod belog lava", podignutu 1720. godine, u čijem dvorištu se nalazi i najstariji bunar. Takođe, tu je Gradska biblioteka, najstarija ustanova kulture u Novom Sadu i jedna od najvećih javnih biblioteka u celoj zemlji.

Dunavsku ulicu više puta opevao je i poznati autor Đorđe Balašević, kao važno mesto koje simboliše ovaj grad.

Šetnjom kroz Dunavsku ulicu primetićete autentične kafiće i poslastičarnice, a na njenom kraju očekuje vas prelepi Dunavski park, koji smo pomenuli. Ovo je najbolja lokacija za uživanje u Novom Sadu. Dunavski park jedan je od najlepše uređenih u gradu, a posebnu čar daje mu veštačko jezerce u njegovom centru. Ovaj park je pod zaštitom države Srbije i stanište je preko 250 biljnih vrsta.


Znamenitosti Novog Sada

 

Novi Sad se, bez imalo skromnosti, može pohvaliti svojim istorijskim i kulturnim obeležjima, koji čine samo sastojak njegove jedinstvenosti. Ovde su prisutni Nespojivi kontrasti različitih kulturnih i religijskih uticaja, isprepletani u savršenoj harmoniji koja grad čini onim što jeste. Novi Sad je mesto kombinovane arhitekture koja dominira šarolikim ulicama -  od njegovih širokih bulevara, do popločanih sokaka.

Verovatno najprepoznatljivije obeležje grada izdiže se ponosno iznad Trga Slobode. Radi se o katedrali u neogotskom stilu, koja je jedna je od onih građevina koju ćete sa sobom odneti na fotografijama i u uspomenama. U neposrednoj blizini očekuje vas i pravoslavni hram u Novom Sadu, Uspenska crkva. Na nju se naslanja i zgrada Srpskog narodnog pozorišta. Daljom šetnjom kroz Jevresku ulicu doći ćete do Novosadske sinagoge, jedne od samo četiri preostale u Srbiji.

Naravno, tu je pregršt znamenitosti i drugih građevina kojima se Novi Sad može pohvaliti, a vama ostavljamo mogućnost da se uskoro uputite u svoju avanturu iz snova i otkrijete baš svaku od njih. Na put nemojte kretati ako ste zaljubljive prirode, jer Novi Sad zavodi svojim šarmom toliko snažno da ćete poželeti da zauvek ostanete u njemu!

Foto: Pixabay / 1913330

Spremili smo za Vas:Popularne ponude

Event centar Victory

Event centar Victory

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

RESTORAN KOŠUTA

RESTORAN KOŠUTA

Hotel Balašević

Hotel Balašević