Dvorci Bavarske 6 dana bus Nova godina - Nova godina, Doček Nove godine 2020

Dvorci Bavarske 6 dana bus Nova godina

Doček nove godine - Program


CENA:

od 189 do 189 €

KONTAKT: 011/344-22-18

 
 
Program putovanja Nova godina:
 
1. dan, Beograd, Novi Sad
Polazak autobusa iz Beograda u 18.00 sa parkinga u Bloku 42, na Novom Beogradu, preko puta otvorenog tržnog centra, tzv. "Buvljak", ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe. a iz Novog Sada u 16.00. Dnevno noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju uz kraće usputne pauze zbog odmora, obavljanja pasoških i carinskih formalnosti.
 
2. dan, Minhen - Nova godina 
Noćna vožnja kroz Sloveniju kraj Ljubljane i Jesenica. Nastavak vožnje kroz Austriju kraj Vilaha. Dolazak u jutarnjim satima u Minhen, treći po veličini grad u Nemačkoj posle Berlina i Hamburga, koji leži na reci Izar, na obroncima Alpa. Zlatno doba doživeo je sredinom 19. veka pod upravom preduzimljivih i obrazovanih vladara novostvorene bavarske kraljevine Ludviga I i njegovog sina Maksimilijana II, koji su bili na čelu države četiri decenije; u to vreme izgrađene su mnoge znamenite građevine, a Minhen je postao veliki centar nemačke kulture i umetnosti. Njegova danas najpoznatija manifestacija, čuveni Oktobarfest koji je nedavno obeležio 200 - godišnjicu, privlači svake godine - za samo dve nedelje - oko šest miliona posetilaca. Po dolasku, razgledanje grada autobusom i pešice: glavni trg Marienplac sa starom i novom gradskom većnicom u neogotskom stilu, gradski zvonik sa 43 zvona, Bogorodičina crkva (15. vek) sa dva tornja (99 m) u kojoj su sahranjivani vladari Bavarske, kraljevska palata, pivnica Hofbrauhaus, nova i stara Pinakoteka, Trg Odeon, Kraljev trg… Minhenska palata (Residenz) podignuta u 14. veku bila je palata bavarskih kraljeva od 1508. do 1918. godine. Ova najveća gradska palata u Nemačkoj sa čuvenom kraljevom riznicom nalazi se u centru grada i otvorena za sve zainteresovane koji žele uživati u bivšoj kraljevskoj kolekciji i ubraja se među najznačajnije muzeje enterijera u Evropi. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Individualni doček Nove godine. Noćenje.
 
3. dan, Minhen - Augsburg - Minhen - Nova godina Repriza
Doručak. Poludnevni fakultativni izlet autobusom “Augsburg”. Polazak za Augsburg bavarski grad slavne prošlosti, danas važan univerzitetski i privredni centar i sedište oblasti Švabije. Augsburg je najstariji nemački grad posle Trira i treći po veličini i značaju u Bavarskoj, posle Minhena i Nirnberga. Njegovo “zlatno doba” je bilo u 15. i 16. veku kada je važio za jedan od najbogatijih trgovačkih gradova u Evropi. Po dolasku, razledanje pešice znamenitosti u centru grada: katedrala, gradska većnica, zvonik Perlahturm, Merkurova, Avgustova i Herkulova fontana, četvrt Fugerai, sa najstarijim socijalnim stanovima u svetu izgrađenim u 16. veku za siromašne stanovnike Agsburga po ideji veletrgovca Jakoba Fugera. U još uvek dobro očuvanih 140 stanova, zakupci i danas plaćaju kiriju u vrednosti jednog rajnskog zlatnika (oko 0.90 evra). Slobodno vreme. Povratak u Minhen. Uveče, fakultativna večera u čuvenoj minhenskoj pivnici HB, jednoj od najvećih u Evropi uz pivo i bavarske specijalitete.
 
4. dan, Minhen - Linderhof - Nojšvajnštajn - Minhen
Doručak. Vožnja do dvorca Linderhof (oko 100 km) koji je okružen parkom sa terasama i paviljonima; njegove odaje ukrašene su u stilu rokokoa. To je jedini dvorac koji je završen za života kralja Ludviga II. Odlazak do obližnjeg živopisnog mesta Oberamergau, sa oslikanim fasadama kuća, poznatog po tradicionalnoj manifestaciji Hristovog stradanja na putu na Golgotu, koja se održava od 17. veka, uz učešće preko hiljadu meštana. Slobodno vreme. Nastavak putovanja (oko 45 km) do bajkovitog dvorca Nojšvanštajn koji je kralj Ludvig II podigao na litici iznad klisure u Bavarskim Alpima kod mesta Fusen, blizu granice sa Austrijom. Nojšvanštajn je poslužio Voltu Dizniju kao inspiracija za dobro poznati dvorac iz bajke u njegovim crtanim filmovima. Povratak u Minhen. Noćenje.
 
5. dan, Minhen - Herenkimze - Salzburg
Doručak. Polazak autobusom za gradić Prien na najvećem bavarskom jezeru Kimze. Po dolasku, ukrcavanje na brod i vožnja “Bavarskim morem” (oko 20 minuta) do ostrvca na kome je dvorac Herenkimze. Poseta dvorcu, koji je izgradio bavarski kralj Ludvig II, u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim ukrasima od zlata, srebra, skupog porcelana i mermera, po uzoru na Versaj. Dvorac nikada nije dovršen, a kralj je u njemu boravio samo devet dana. Posle obilaska dvorca i muzeja Ludviga II, povratak brodom u Prien. Nastavak putovanja za Salcburg na reci Salcah, u blizini nemačko - austrijske granice. Taj prelepi barokni grad na obroncima Alpa nosi s pravom epitet „germanski Rim“; njegovo gradsko jezgro - deo svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCOa - uredili su, znatnim delom, čuveni italijanski arhitekti Skamoci i Solari u drugoj polovini 16. veka. U različitim formama Salcburg čuva uspomenu na svog najslavnijeg sugrađanina Volfganga Amadeusa Mocarta (1756 - 1791), jednog od najmlađih genija i najplodnijih stvaralaca u istoriji muzike, koji je komponovao preko 600 dela. Oblazak pešice istorijskog centra: dvorac Mirabel, Mocartova rodna kuća, Stari trg, Mocartov trg, katedrala sv. Ruperta, manastir sv. Petra, biskupska rezidencija, crkva sv. Sebastijana, kuća u kojoj je stanovao Mocart, tvrđava Hoensalcburg… Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Austriju i Sloveniju.
 
6. dan, Novi Sad, Beograd
Dolazak u Novi Sad i u Beograd u jutarnjim satima.

Informacije i rezervacije

 

Cene Nova godina

 

 

broj osoba cena br.dana smeštaj vrsta usluge prevoz  
2 po osobi 6 dana soba noćenje sa doručkom prevoz autobusom  

 

 

polazak povratak trajanje cena napomena
30.12. 04.01. 6 dana 189 €  

 

* za smeštaj za više osoba ili sa decom, popuste, kao i varijacije u ceni za lux smeštaj, kontaktirajte oglašivača ponude
* proverite da li postoje dodatna plaćanja koja nisu iskazana u tabeli u tekstu ponude
* oglašivač je odgovoran za cene i termine koje se prikazuju u ponudi
* prikazane cene su informativnog karaktera, detaljne informacije potražite direktno kod oglašivača

2+1 po osobi 6 dana soba noćenje sa doručkom prevoz autobusom

 

 

 

polazak povratak trajanje cena napomena
30.12. 04.01. 6 dana 189 €  

 

* za smeštaj za više osoba ili sa decom, popuste, kao i varijacije u ceni za lux smeštaj, kontaktirajte oglašivača ponude
* proverite da li postoje dodatna plaćanja koja nisu iskazana u tabeli u tekstu ponude
* oglašivač je odgovoran za cene i termine koje se prikazuju u ponudi
* prikazane cene su informativnog karaktera, detaljne informacije potražite direktno kod oglašivača

 

Opis / Detalji putovanja doček Nove godine

 
Dvorci Bavarske
Minhen - dvorac Linderhof - dvorac Nojšvanštajn - Augsburg - dvorac Herenkimze - Salcburg
6 dana autobusom / 3 noćenja

Termin:
30.12. - 04.01.

Cena paket aranžmana po osobi: 189 eur

 

Doplata za 1/1 sobu: 99 eur

 

U cenu aranžmana za docek je uključeno:

 

- vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili "dabldeker", audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu

 

- obilasci prema programu

 

- tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelu 2+* u Minhenu ili okolini

 

- usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana prema programu

 

- troškovi organizacije putovanja

 

U cenu aranžmana za doček nije uključeno:

 

- međunarodno zdravstveno osiguranje (dostupno u agenciji)

 

- doplata za polazak iz Novog Sada 1700 dinara

 

- taksa za boravak u hotelima u gradovima Nemačke 2-5 evra po danu po osobi

 

- ulaznice i fakultativni izleti

 

- individualni troškovi putnika i ostale nepomenute usluge

 

Fakultativni izleti:

 

- Izlet "Dvorci Bavarske" (u tri dela, 2, 3. i 5. dana putovanja) sa posetom dvorcima Herenkimze, Residenz (I), Linderhof i Nojšvanštajn (II) Herenkimze (III) Cena: 50 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, rezervacije, ulaznice i usluge lokalnog vodiča.

 

- Poludnevni izlet “Augsburg” Cena: 20 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, ulaznica za obilazak četvrti Fugerai i usluge vodiča.

 

- Poseta pivnici HB u Minhenu: Cena 30 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom i večera

 

Napomena za fakultativni program Nova godina:

 

Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, iskljucivo u eurima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan minimum od 35 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta je podložna promeni.

 

Uslovi i način plaćanja doček Nove godine:

 

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Marfin bank na dan uplate.

 

Prijava putovanja podrazumeva uplatu od 40% vrednosti aranžmana, a ostatak gotovinski, čekovima građana na četiri jednake mesečne rate ili platnim karticama (Dina, VISA, Master Card ili American Express), najkasnije 15 dana pre putovanja.

 

Za korisnike kreditnih kartica Banca Intesa (American Express i Master Card) i Alpha banke (VISA) mogućnost plaćanja na 9 - 12 rata bez kamate.

 

Takođe, postoji i mogućnost plaćanja aranžmana putem administrativne zabrane na više mesečnih rata.

 

Sve cene u eurima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3., kao i način naplate aranžmana, koji se vrši u dinarima po prodajnom kursu Marfin bank na dan plaćanja.

 

U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (goriva, hotela, putarina i slično), cena aražmana podleže promeni.

 

Opis hotela:

 

Hotel Ibis Styles Munchen Ost 2*+, Minhen, Kronstadter strasse10, telefon: +49893755950,

 

Hotel se nalazi 6 km od Marien placa (centar grada) a u blizini sajma na liniji gradskog prevoza. Ima recepciju, aperitiv bar i restoran, wi - fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV - om, fenom. Doručak - samoposluživanje.

Najbolja sala za proslave u ovom delu Evrope.

 

Agencija zadržava pravo zamene ovih hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

 

Napomene:

 

- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

 

- Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji

ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju.

 

- Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije Šengen vize (državljanima zemalja kojima je potrebna), smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema član 10. Opštih uslova putovanja organizatora (skraćeno OUP).

 

- Privremeno zaustavljanje je predviđeno na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

 

- U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

 

- Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.

 

- Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera ili hotelijera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisi poznate ne mogu biti predmet žalbe.

 

- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

 

- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja

 

- Proveriti dva dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska

 

Aranžman je rađen na bazi 45 putnika

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska.

 

Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

 

Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja organizatora koji su uskljadjeni za Zakonom o turizmu Republike Srbije.

Rezervacija za Dvorci Bavarske 6 dana bus Nova godina

Rezervišite svoju kartu na dočeku, a mi ćemo u roku od najviše jednog radnog dana obavestiti organizatora koji će vas kontaktirati kako biste precizirali uslove.

Pregled ponude

Broj impresija Broj impresija


12442

Broj opširnih pregleda Broj opširnih pregleda


491