Doček Nove Godine Zanzibar - top ponuda - Nova godina, Doček Nove godine 2020

Doček Nove Godine Zanzibar prizori slike

Doček nove godine - Program


CENA:

od 2790 do 2790 €

KONTAKT: 011/344-22-18

 
 
Program putovanja Nova godina:
 
1.dan Beograd - Dubai
Dolazak putnika na aerodrom ֱNikola Tesla” u 10.45 sati. Poletanje za Dubai u 12:45 (let FZ 742). Let traje oko 5 sati. Obrok tokom leta. Dolazak u Dubai u 20.55 sata. Čekanje na vezu.
 
2.dan Dubai - Zanzibar (Stoun Taun)
Poletanje za Zanzibar u 02:30 (FZ 675). Sletanje u 07:20. Prolaženje carinskih formalnosti. Plaćanje vize (50 usd). Transfer do hotela u Stoun Taunu. Polazak u razgledanje grada peške. Stoun Taun je istorijski centar grada Zanzibara, 2000 god. je uvršten na UNESCO listu Svetske kulturne baštine. Ovo je grad sa velikom istorijskom i umetničkom važnošću u istočnoj Africi. Njegova arhitektura, uglavnom datira iz 19. veka. Mešavina je Swahili kulture sa arapskim, persijskim, mavarskim, indijskim i evropskim elementima. Treba videti: staru tvrđavu, palate/muzej, Kuću čuda, Livingston kuću... Povratak u hotel. Slobodan dan za odmor. Večera. Noćenje.
 
3.dan Zanzibar (Stoun Taun)
Doručak. Polazak na izlet za Prison ostrvo ili Ostrvo zatvor (Changuu), zapadno od glavnog grada Stoun Tauna. Vožnja oko 20 minuta brodićem. Nekada je bilo posed imućnog arapskog poslanika, a zatim je 1893. godine prodato britanskom generalu. Tada je izgrađen zatvor, po kome je ostrvo i dobilo ime. Tu su bili zatočeni neposlušni robovi. Prostorije zatvora očuvane su do danas, a ostrvo sada služi kao mesto obuke ronilaca, ima predivne koralne grebene kao i malu lepu plažu. Takođe, tu je i kolonija džinovskih kornjača. Ovi ogromni, drevni reptili navodno su preneti iz Aldabre sa Sejšela. Za neke od njih se smatra da imaju i do 200 godina, no i dalje uživaju u lišću kupusa koje im pružaju ruke turista. Potom vožnja brodićem do ostrva Bave (Bawe). Po dolasku piknik ručak. Povratak u Stoun Taun. Kraći odmor i odlazak na turu začina po čemu je Zanzibar nadaleko čuven. Tura traje 3 sata. Vožnja do Kidihi sela, gde ćete videti persijska kupatila izgrađena 1850.godine, od strane prvog sultana Zanzibara, za njegovu ženu. Poseta farmi začina, sa raznim vrstama tropskog voća i začina, kao što su: kardamom, cimet, karanfilić, crna papričica, đumbir, vanila, limun trava, muškatni oraščić, ananas, banane, malajske jabuke, kokos, mango… Mogu se videti i retke biljke, kao što su kana, Jlang lang (mirisno drvo) i Anator (karmin drvo)…. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
 
4.dan Stoun Taun - hotel na plaži - Doček Nove godine
Doručak. Odjavljivanje iz hotela i polazak prema hotelu na plaži uz usputne izlete. Polazak na izlete Šuma Džozani (Jozani Forest) i Delfin turu. Šumu Džozani u unutrašnjosti ostrva odlikuje raznovrsno drveće, bujna vegetacija, veliki broj ptica, leptira i žaba. Specifičnost predstavlja vrsta majmuna koja živi samo na Zanzibaru - Red colobus. Karakterističnog su izgleda, a često ih možete sresti i dok se vozite kroz Zanzibar, jer imaju običaj da izlaze na put i ometaju saobraćaj. Žive u zajednicama od nekoliko desetina jedinki i hrane se isključivo lišćem i voćem. Potom odlazak na delfin turu. Kizimkazi, ribarsko selo se nalazi na južnom delu ostrva. Ovde se mogu videti kljunasti delfini i Humbpak delfini,Ova tura se radi u popodnevnim satima, da bi se izbegle velike gužve zbog turista, što uznemirava delfine. U Kizimkaziju se nalazi i džamija iz 12.veka, koja predstavlja početak islama u Istočnoj Africi. Transfer do hotela na plaži. Uveče svečana novogodišnja večera i Nova godina u hotelu. Noćenje.
 
5.-11. dan Zanzibar - Nova godina repriza
Slobodni dani za sunčanje i kupanje ili uživanje u dnevnim zabavnim programima uz animacijski tim koji uključuje Water teretanu, vežbe istezanja, afričke plesne lekcije, odbojka na pesku, vaterpolo, Boa igra, svahilij lekcije, Village Walk, stoni tenis, pikado….Prisutni su i skoro svi sportovi na vodi i oprema koje možete ugovoriti u sportskom centru u okviru hotela. Spa centar hotela je jedan od najpoznatijih na Zanzibaru…. Boravak na bazi usluge “sve uključeno”. Noćenja.
 
12. dan Zanzibar - Dubai
Odjavljivanje iz soba u 18:00 sati (kasniji izlazak uključen u cenu putovanja). Slobodan dan. Popodnevni transfer na aerodrom. Poletanje za Dubai u 21:35 (let FZ 677). Let traje 5 sati i 55 minuta.
 
13. Dan Dubai - Beograd
Sletanje u 04:30. Poletanje za Beograd u 09.00 (let FZ 741). Let traje oko 5,5 sati. Obrok tokom leta. Dolazak u 12:00 sati.

Informacije i rezervacije

 

Cene Nova godina

 

 

broj osoba cena br.dana smeštaj vrsta usluge prevoz  
2 po osobi 13 dana soba usluga zavisi od... prevoz avionom  

 

 

polazak povratak trajanje cena napomena
28.12. 09.01. 13 dana 2790 €  

 

* za smeštaj za više osoba ili sa decom, popuste, kao i varijacije u ceni za lux smeštaj, kontaktirajte oglašivača ponude
* proverite da li postoje dodatna plaćanja koja nisu iskazana u tabeli u tekstu ponude
* oglašivač je odgovoran za cene i termine koje se prikazuju u ponudi
* prikazane cene su informativnog karaktera, detaljne informacije potražite direktno kod oglašivača

 

Opis / Detalji putovanja Doček Nove godine Beograd polazak

 
 
Doček Nove godine na najlepšem ostrvu Afrike

13 dana / 10 noći
Grupni polazak 28.12.sa vodičem iz Beograda
Smeštaj:
- Neptune Pwani Beach Resort & Spa 5* www.neptunehotels.com
- Ovo je idealan izbor hotela ako tražite da bude “poseban” do najfinijih detalja. 150 deluxe i 4 master suite, sve sobe imaju pogled na Indijski okean. Ovaj luksuzni hotel/rizort je studiozno stvarao stil birajući najbolje dizajnere koji su preneli tradicionalni zanzibarski stil tako da ispunjava vrhunske međunarodne standarde. Smešten severoistočno, na jednoj od najboljih plaža Kiwengwa obale i 45 km od aerodroma i Stone Town-a. Poseduje 3 restorana i 3 bara, 2 velika bazena. Dnevni zabavni program uz animacijski tim uključuje Water teretanu, vežbe istezanja, afričke plesne lekcije, odbojka na pesku, vaterpolo, Boa igra, svahilij lekcije, Village Walk, stoni tenis, pikado….Prisutni su i skoro svi sportovi na vodi i oprema koje možete ugovoriti u sportskom centru u okviru hotela. Spa centar hotela je jedan od najpoznatijih na Zanzibaru. Standard sobe su velike oko 55 m² svaka ima terasu s pogledom na vrt i delimičnim pogledom na more. Sadržaji sobe: balkon, pogled na more, pogled na vrt , telefon, satelitski kanali, flat-screen TV, sef, klima-uređaj, radni sto, mrežica za komarce, tuš, fen za kosu, toalet, kupatilo, mini-bar, električni čajnik, dvorišni nameštaj. Besplatan WiFi je dostupan u svim sobama.
 
Cene putovanja u evrima po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2790 eur
- 4* Stoun Taun (2 noći polupansion + 5 izleta i ručak)
- 5* hotel na plaži (8 noći “sve uključeno” svečana večera)
(niska cena doplata za avio takse!) (plative u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa Banke)
 
U cenu putovanja je uračunato:
- prevoz avionom na navedenim relacijama,
- 20 kg kabinskog i 7kg ručnog prtljaga po osobi, hrana i bezalkoholno piće u avionu do i od Dubaija,
- smeštaj u dvokrevetnim standard sobama u hotelu sa 4* u Stoun Taunu na bazi polupansiona i hotelu 5* na Zanzibaru na bazi usluge sve uključeno prema pravilima hotel,
- svi izleti navedeni u programu putovanja,
- sve ulaznice,
- transferi aerodrom – hotel – aerodrom,
- troškovi organizovanja putovanja i profesionalnog licenciranog turističkog vodiča na srpskom jeziku koji sa grupom kreće iz Beograda.
 
U cenu putovanja nije uračunato:
- avio takse 67 eur,
- troškovi rezervacije 25 eur samo za odrasle osobe,
- fakultativni izleti i
- međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, kao i
- individualni troškovi putnika
- viza koja se plaća po sletanju (50 usd)
- gradske takse koje se plaćaju na licu mesta 1 usd po noći po osobi.
 
Napomena Nova godina:
- popusti za decu na upit,
- ime hotela u stoun taunu po formiranju grupe.
- agencija zadržava pravo promene hotela na letovalištu ali samo za hotel iste kategorije i kvaliteta najkasnije do 45 dana pre putovanja.
 
Prijava za putovanje za doček Nove godine:
- Ostrvo Zanzibar je jedno od najpopularnijih ostrva na svetu!
- Sobe u hotelima za novu godinu se brzo popunjavaju i preporučuje se rano prijavljivanje.
- Rok za prijavu je 20. oktobar 2015. Ili do popune mesta!
 
Osnovne informacije o Zanzibaru:
- Glavni grad: Zanzibar
- Zvanični jezik: kiswahili i engleski
- Valuta: tanzanijski šiling
- Religija : islam
- Vremenska zona: GMT+3
- Struja:220 - 240 V AC, 50 Hz
- Pozivni broj: +255
- Klima: Zanzibar ima tropsku klimu sa prosečnim dnevnim temperaturama od oko 27 ° C leti i oko 24 ° C zimi. Od jula do oktobra su najprijatniji meseci jer su dani suvi uz niske vlažnosti i temperature oko 25 ° C. Od novembra do marta je takođe veoma lepo vreme u godini, samo je malo toplije. Kišna sezona je između aprila i maja kada većina hotela na Zanzibaru ne radi. Temperatura vode u Indijskom okeanu tokom cele godine je prijatna oko 27° C.
- Valuta i plaćanja: Domaća valuta je Tanzanijski Šiling ali američki dolar je široko prihvaćen. Kreditne kartice su prihvaćene u većini hotela, ali ne i u mnogim prodavnicama i svakako ne na lokalnim pijacama. Budite spremni da platite doplatu od 5 - 10% ako plaćate kreditnom karticom.
- Voda: Nikako ne treba piti vodu iz česme niti pića sa ledom.
- Zdravstvena zaštita: Vakcinacija nije obavezna (osim za putnike koji dolaze sa zaraženih područja). Preporučuje se na put samo poneti sredstva protiv komaraca (mogu se poneti i malaram tablete ukoliko putnici žele da imaju dodatnu sigurnost). Preporučuje se poneti kapu ili šešir za sunce i kreme za sunčanje sa visokim faktorom.
- Saveti: Zanzibar je muslimanska zemlja, treba poštovati njihove običaje (van hotela se oblačiti tako da što više tela bude pokriveno).
- Tokom ronjenja nemojte skupljati školjke, jer time uništavate koralne grebene.
 
Važne napomene:
- Rezervacije se rade isključivo na upit.
- Uplata 70 % po potvrdi rezervacije, ostatak od 30% 20 dana pre putovanja!
- Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska.
- Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.
- Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

Rezervacija za Doček Nove Godine Zanzibar - top ponuda

Rezervišite svoju kartu na dočeku, a mi ćemo u roku od najviše jednog radnog dana obavestiti organizatora koji će vas kontaktirati kako biste precizirali uslove.

Pregled ponude

Broj impresija Broj impresija


12712

Broj opširnih pregleda Broj opširnih pregleda


925