Doček Nove godine u Maroku - Nova godina, Doček Nove godine 2020

Doček Nove godine u Maroku

Doček nove godine - Program


CENA:

od 889 do 889 €

KONTAKT: 011/344-22-18

 
Doček Nove godine u Večnom gradu!
 
Program putovanja Nova godina:
 
1. dan Beograd - Rim
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 05.00 h. Poletanje aviona za Rim u 07.00 h (JU530). Sletanje na rimski aerodrom u 08.35 h . Direktno sa aerodroma polazak na panoramsko razgledanje osnovnih znamenitosti jedinog grada na svetu sa više od 28 vekova kontinuiteta u istoriji, kulturi i umetnosti: Piazza Barberini i Via Veneto poznata po periodu “Dolce Vita”, slavnim filmskim ličnostima i “paparazzima”; Villa Borghese – najveći park centralnog Rima sa raskošnim zelenilom i slavnim palatama; reka Tibar sa mostovima; na hrišćanskoj obali Rima kolosalna tvrđava Sv.Anđela, koja je istovremeno i Hadrianov mauzolej i papski srednjovekovni odbrambeni bastion. U nastavku obilazak: Trg Naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona... Odlazak u hotel i smeštaj. Noćenje.
 
2. dan Rim
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na tročasovni fakultativni izlet do Vatikanskog muzeja, jedne od najbogatijih i najraznovrsnijih umetničkih riznica na svetu, sa preko sto hiljada eksponata. Obilaze se najvažniji : Corte Della Pigna, Laocoonovo dvorište sa antičkim statuama, sala Muza, sala Rotonda i sala candelabara, prepune antičkih statua; Sala goblena najvažnije na svetu stare briselske škole; sala geografskih karata; čuvene četiri Rafaelove sobe sa njegovim remek delima; Neponovljiva Sikstinska kapela sa Mikelanđelovim stvaranjem sveta i strašnim sudom. Na kraju, unutrašnjost najveće crkve na svetu, Sv.Petra u Vatikanu sa najraznovrsnijim umetničkim sadržajima. Kraj izleta je na najvećem pešačkom trgu na svetu, u neposrednoj blizini šoping ulice Via Cola Di Rienzo. (Cena: 45 eur - odlazak metroom, metro karta nije uključena u cenu, individualan povratak). Slobodno vreme za individualna razgledanja. Noćenje.
 
3. dan Rim - Marakeš
Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Marakeš u 10.15 h (AZ 878). Obrok tokom leta. Sletanje na aerodrom u Marakeš u u 12.50 h. Po završetku graničnih formalnosti trasfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Večera i noćenje.
 
4. dan Marakeš
Doručak. Polazak na razgledanje grada. Marakeš je biser Maroka koji je preživeo vladavinu četiri dinastije. Svaka od njih je u gradu ostavila tragove svoje vlasti. Marakeš je prava priča „iz 1001 noći“ gde se po tajanstvenim lavirintima starog grada (medine) može danima šetati ili uživati u senovitim alejama mnogobrojnih parkova. U starom gradu su i tradicionalne kuće marokanaca, zanatske radnje, kafeterije i fontane. Razgledanje: Zidina, Kutubija džamije iz 12. veka, veličanstvenog mauzoleja dinastije Saadi sa čuvenom salom „ 12 stubova“ draguljem špansko – mauritanske umetnosti, dvorca Bahia pravog spleta kuloara i stepeništa, romantičnih vrtova Agdal i Menara i na kraju najznačajnijeg trga Džema el Fna gde se danonoćno može lutati među tezgama prepunim voća i poslastica a uveče slušati priče orijentalnih pripovedača i gledati čuda fakira... Povratak u hotel. Večera i noćenje.
 
5. dan Marakeš - Beni Melal - Ifran - Fes - Nova godina
Doručak. Polazak autobusom prema Beni Melalu, gradu smeštenom u podnožju planine Tasemit. Daleko je od mora pa ima veoma topla leta i hladne zime i okružen je masivima Srednjeg Atlasa. Danas je poljoprivredni centar Maroka. Stare zidine iz 1688. godine, podsećaju na vreme vladavine Mule Ismaila ibn Šerifa. Nastavak vožnje autobusom prema Ifranu, gradiću na padinama Srednjeg Atlasa. On ne liči ni na jedan marokanski grad jer je izgrađen u alpskom stilu pa ga stoga i nazivaju „mala Švajcarska“. Uveče dolazak u najizazovniji i najmisteriozniji grad Maroka, Fes. Smeštaj. Novogodišnja večera u hotelu. Srećna Nova Godina!
 
6. dan  Fes - Doček Nove godine Repriza
Doručak. Fes nije samo najstariji od četiri imperatorska grada, već je i četvrti po veličini u Maroku. Ujedno je i spomenik trima epohama koje su se odrazile u arhitekturi i obliku starog grada koji je upisan u spisak kulturne baštine UNESCO. Celodnevno razgledanje: mauzoleja Idrisa II, sina osnivača prve dinastije (Idrisida) u Fesu; Islamskog univerziteta Al-Karun; kvarta prerade i bojenja kože; Dvorca emira; medrese u kojoj su Kraljevski dvorac, Evropsko groblje, vrtovi Buželud, 14 vrata, 6000 ulica, 200 džamija i 180 hamama. Slobodno vreme u medini. Večera i noćenje.
 
7. dan Fes - Volubilis - Meknes - Rabat
Doručak. Polazak prema ostacima Volubilisa, najzapadnijeg grada Rimske imperije. Početokom naše ere postao je veliki centar jelinističke kulture mauritanskog carstva. 40-tih godina naše ere ulazi u sastav rimskog carstva. Uništen je u zemljotresu. Od 1997. godine je na spisku kulturne baštine UNESCO-a. Odlazak do Meknesa, grada izniklog još u 9. veku. Njegova najveća znamenitost je drevna tvrđava i masivna gradska vrata ukrašena bogatom ornamentikom. Jedan je od imperijalnih gradova i do sada je uspeo da sačuva atmosferu carske lenjosti. Medina Meksnesa kao i ostaci kraljevskog dvorca su takođe na spisku UNESCO-a. Nastavak vožnje do glavnog grada Maroka – Rabata. Dolazak u kasnijim popodnevnim satima. Smeštaj, večera i noćenje.
 
8. dan Rabat - Kazablanka
Doručak. Rabat nije samo prestonica Maroka već i ogromna riznica znamenitosti koja rado prikazuje svoju arhitektonsku mešavinu stilova. Iako je danas savremeni poslovni centar u punoj meri je sačuvao svoj istočni kolorit. Panoramsko razgledanje kraljevske palate, glavne gradske tvrđave Kasba Udaja, mauzoleja Mohameda V, Hasanove kule kao i mesta gde je pre 800 godina trebala da bude najveća džamija sveta. Odlazak autobusom za Kazablanku. Ovaj lučki grad je ostavljao tužne utiske sve do trenutka dok ga nisu preuzeli Francuzi i stvorili unikat Afrike u mauritanskom stilu. Na grad asocira i holivudsko remek delo o ljubavi snimljeno u njemu 40-ih godina prošlog veka. Razgledanje veličanstvene džamije Hasana II (ulazak), skvera Mohameda V, rezidencijalnog dela Anfa kao i promenade Ain Diab. Malo slobodnog vremena u Kazablanki. Kasna večera u lokalnom restoranu. U ponoć transfer na aerodrom.
 
9. dan  Kazablanka - Rim - Beograd
Poletanje aviona za Rim u 03.05 h. Obrok u avionu. Sletanje na rimski aerodrom 07.10 h. Nastavak putovanja za Beograd u 09.50 h. Tokom leta obrok. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 11.15 h.

Informacije i rezervacije

 

Cene Nova godina

 

 

broj osoba cena br.dana smeštaj vrsta usluge prevoz  
2 po osobi 9 dana soba usluga zavisi od... prevoz avionom i...  

 

 

polazak povratak trajanje cena napomena
27.12. 04.01. 9 dana 889 €  

 

* za smeštaj za više osoba ili sa decom, popuste, kao i varijacije u ceni za lux smeštaj, kontaktirajte oglašivača ponude
* proverite da li postoje dodatna plaćanja koja nisu iskazana u tabeli u tekstu ponude
* oglašivač je odgovoran za cene i termine koje se prikazuju u ponudi
* prikazane cene su informativnog karaktera, detaljne informacije potražite direktno kod oglašivača

 

Opis / Detalji putovanja Doček Nove godine

 
 
Rim – Marakeš – Beni Melal – Ifran – Fes – Rabat - Kazablanka

9 dana / 7 noćenja (avionom)

Polazak: 27.decembar 
Povratak: 04.januara 

Smeštaj Nova godina:

 

-Rim: Hotel Siracuza 3*

http://www.sebraelihotels.com/hotels.php

- Marake[: Hotel Semiramis 4*

http://www.hotel-semiramis-marrakech.com/

-Fes: Hotel Across 4*

http://www.acrosshotels.com/index.php/en/

-Rabat: Hotel Helnan 4*

http://www.helnan.com/HelnanChellahHotel

- Organizator zadržava pravo zamene hotela hotelom iste ili više kategorije, sličnog sadržaja o čemu će obavestiti putnike pre početka putovanja.

 

Cena po osobi u standardnoj sobi: 889 eur

 

Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit): 190 eur

 

Aerodromska taksa: 250 eurU cenu putovanja je uračunato:

 

- avio prevoz (ekonomska klasa) prtljag 23 kg – 1 kofer i ručni prtljag koji se unosi u avion. (višak kilograma ili dodatna torba se dodatno naplaćuje),

 

- transferi u Rimu i prevoz autobusom po turi u Maroku autobusima visoke turističke klase,

 

- smeštaj u hotelu sa tri zvezdice u Rimu (noćenje sa doručkom) i sa 4* u Maroku (polupansion),

 

- obilasci prema programu,

 

- usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča,

 

- sve neophodne ulaznice,

 

- troškovi organizacije putovanja.

 

U cenu putovanja nije uračunato:

 

- prevoz do aerodroma Beograd i nazad nije uključen u cenu,

 

- aerodromske takse u zemlji i inostranstvu koje iznose 250 eur,

 

- međunarodno zdravstveno osiguranje,

 

- individualni troškovi,

 

- napojnica za lokalnog vodiča i vozače (15 eur),

 

- viza: 25 eur Informacije o potrebnim dokumentima možete dobiti u agenciji!

 

- fakultativni izlet:Vatikan:45 eur - potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene. Prijava za izlete vrši se u agenciji pre putovanja, a plaćanje je u inostranstvu.

 

Način plaćanja:

 

- Cene putovanja su iskazane u evrima.

 

- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate.

 

- Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom(profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture.

 

- U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula).

 

-Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

 

Garantovane cene- Nova godina:

 

- Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

 

Beskamatni krediti:

 

- Čekovima građana na 3 rate bez kamate

 

- Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata

 

- Master i Dina kreditnom karticom UniCredit banke na 3, 6 ili 12 rata

 

Turistički krediti:

 

- Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.

 

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje:

 

- U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

 

- Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće Uniqa Osiguranje, optimum na 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama Olympic Travel-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

 

Klima:

 

- U periodu putovanja je klima umerena i toplija nego u našoj zemlji. Prosečna temperatura i u Rimu i u Maroku se kreće u rasponu od 9 – 16 Cº a prosečna dnevna je oko 13 Cº. Padavine su dosta retke. Jedino tokom vožnje preko Srednjeg Atlasa, na visini od 1000 metara može biti hladnije i retko sa snegom.

 

Preporuka za oblačenje - termin doček Nove godine:

 

- Poneti toplu zimsku garderobu. Najbolje je oblačiti se slojevito. Obavezno poneti udobnu obuću zbog pešačenja tokom razgledanja. Preporuka je i da se ponese kišobran i nešto za prekrivanje glave u slučaju vetra.

 

Važne napomene za putovanje:

 

- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.

 

- Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.

 

- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.

 

- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati

 

- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.

 

- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.

 

- Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, nije potrebna viza za Španiju. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.

 

- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu Uniqa Osiguranja. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

 

Opšte napomene:

 

- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.

 

- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).

 

- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.

 

- U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.

 

- Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa

 

- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

 

- Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije

 

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.

Rezervacija za Doček Nove godine u Maroku

Rezervišite svoju kartu na dočeku, a mi ćemo u roku od najviše jednog radnog dana obavestiti organizatora koji će vas kontaktirati kako biste precizirali uslove.

Pregled ponude

Broj impresija Broj impresija


11899

Broj opširnih pregleda Broj opširnih pregleda


1950