Magazin

Savršeni novogodišnji ukrasi

Savršeni novogodišnji ukrasi

Pred Novu godinu smo vrlo često u problemu prilikom ukršavnja domova. Želimo da ove godine budemo sasvim drugačiji, inovativni, da na sebe I svoje domove skrenemo pažnju I izdvojimo ih kao najlepše urđene, ali sve to traži mnogo novca. Mi Vam ovom prilikom nudimo nekoliko načina kako možete iskoristiti materijal koji već imate kod kuće I bez dodatnih troškova napravite ukrase koji će se izdvojiti od ostalih.

Za novogodišnje šišarke sa lišćem pre svega morate da iseći traku širine skoro 4,5 cm od zelenog krep papira. Napravite resice u njemu sa makazama. Onda zavrnite svaki komad resa kao što je prikazano. Savijte malo dužinu žice na pola i prenesite je kroz jedan kraj trake sa lišćem. Zatim ga umetnuti oko dvostruke žice ukoso i zalepiti neke oblasti ako želite. Presavijte ga na pola. Florist traku motati oko baze lišća. Sada da napraviti šišarke. Isecite skoro 4,5cm trake braon krep papira. Tada počinje uvijanje i pritiskom na ivicu savijenjm kao što je prikazano. Nakon toga pažljivo napravi konus ove uvrnute ivice trake i pričvrstite žicu duž svoje baze. Zamotati  cvetnu traku oko baze i nastavite do žice. Pričvrstite listove i membranu zajedno i voila!
 
 
 
Sovice
Osećate novogodišnje praznike je u vazduhu i zato je ovo kreativna ideja za savršen novogodišnji ukras za Vaš jelku. Da bi  napravili ovaj ukras prvo morate da prikuptei nekoliko kartona potrošenog toalet papira. Pritisnite istovremeno krajeve cevi kao što je prikazano. Napravite krugove kao što je prikazano na slici I poprskajte ih sjajem. Dva kruga belog kartona izdvojte za oči. Uredite oči sa crnim krugovima spolja I  belim krugovima unutara. Zalepite ih za karton. Zalepite žuti trougao komad kartona  da bude kljun. Zalepite sve sjajne krugove da su perje. Odsecite dva krila  i zalepite ih na stranama sove. Priložite traku  na leđa i čarolija može da počne! Upravo ovakav novogodišnji ukras se izuzetno dopada deci.
 
 
 
Vesli Sneško 
Da bi napravili ovaj divni novogodišnji ukras Sneška morate prvo odsdeći malo s vrha sa belih čarapa. Ispunite ga sa 3/4 šoljice pirinča I vezati  prozirnom gumicom. Zatim ispunite čarapu opet s 1/8 I šoljice pirinča zavežite gumicom opet. Zatim ispunite gotovo 1/2 šoljice pirinča za formiranje ovalnog oblika glave i zavežite gumicom. Napravite nos od narančastim filca i usta od crnog filca. Vruće lepak koristit za lepljenje očiju i obrva. Takođe lepak koristiti za ruke i dugmbiće. Napravite noge I kosu s belom vatom.
 
 
Novogodišnji venac
Dajemo Vam primer divnog  novogodišnjeg ukrasa koji će se videti svima bez obzira koliko godina imaju. Da bi napravili ova lepi venac prvo morate napraviti krug od novina. Zatim pokriti tu krofnu  belim prekrivačem. Nakon toga ga pokriti s zelenim odozgo. Vrućim lepakom pričvrstiti tkanine, ako je potrebno, tako da ostaju na svom mestu. Zatim pokriti celi venac novogodišnjim šljokicama. Koristite šljokice koji su boje baš kao i snegom prekrivene borove šume. Osigurajte kraj šljokica  vrućim lepkom. Zatim početi vruće lepljenje plodova do venca. Takođe zalepiti borove šišarke I venac je spreman za ukrašavanje vaših vrata ili kamina.
 
Ovim primerima pokazali smo Vam kako da najlakše moguće načine napravite novogodišnje ukrase, osvežite svoj dom, budete jedinstveni I obradujete svoju decu.
 
A.M.
 

Spremili smo za Vas: