Magazin

Odličan provod za Novu godinu na Ušću - Na vodi kafana

Odličan provod za Novu godinu na Ušću - Na vodi kafana

Ušće Save u Dunav je prostor gde se reka Sava uliva u Dunav i poznato je svim Beograđanima, ali i gostima prestonice. Ovo je svakako i jedno je od najmagičnijih mesta u Evropi, koje se nalazi u centru grada, na lokaciji između Velikog ratnog ostrva, Novog Beograda, i podnožja Beogradske tvrđave, odnosno Kule Nebojša.

 

Sava u Beograd dotiče iz pravca Mačve, protiče kroz Novi Beograd ispod Brankovog mosta, a sa Dunavom se susreće u njegovom desnom kraku, koji obilazi Veliko ratno ostrvo. Na delu Ušća ispod Kalemegdana dubina je oko 14 do 15 metara, a ispod Brankovog mosta od 10 do 12 metara.

 

Samo ušće je obeleženo vidljivom linijom razgraničenja dve reke. Sava koja je bistrija, ima svetliju zelenu ili plavu boju, dok je Dunav smeđe boje, pa svako ko se zagleda to može i da primeti.

 

Iznad ušća se uzdiže greben, odnosno uzvišenje na kome se nalazi Beogradska tvrđava.

 

Ova lokacija poznata je i po mnogobrojnim ugostiteljskim objektima, gde je uvek odličan provod. Jedno od takvih mesta je i Na vodi kafana.

 

Na vodi kafana

 

Na vodi kafana nalazi se na Ušću i kapaciteta je 600 osoba. Ovo je jedan od najlepših splavova u Beogradu i mesto na je kome vrhunski provod zagarantovan.

 

Enterijer ove kafane sačinjen je u duhu pravog boemskog ambijenta. Drveni nameštaj prekriven kariranim stolnjacima, stari lusteri, slike najpoznatijih kafanskih pevača, kao i zidovi u cigli, deo su ambijenta Na vodi kafane. Tu je i profesionalna rasveta kao i ozvučenje.

 

Na bini se nalazi voštana figura legendarnog boema Tome Zdravkovića.

 

Nastupaju bendovi oput Amadeus benda, ali i izvođači kao što su Slađa Allegro, Peđa Medenica, Dara Bubamara, Tanja Savić, Sloba Radanović.

 

Dok se nije desila situacija sa korona virusom, sjajna muzička dešavanja su bila rezervisana za ponedeljak, sredu, petak, subotu i nedelju. Petak je bio rezervisan upravo za ova velika gostovanja, a ponedeljeka za pravi kafanski provod.

 

Osim pića. u ovoj kafani je dostupna i hrana, pa se gosti mogu okrepiti raznovrsnim mezetlucima, kao i specijalietima sa roštilja.

 

Klub ima četiri velika separea i četiri VIP room-a koji su idealni za proslave rođendana, momačkih ili devojačkih večeri, kao i drugih specijalnih prilika kao što je docek Nove godine, jer Na vodi kafana radi i zimi.

 

Doček Nove godine - Na vodi kafana

 

Kada je u pitanju Na vodi kafana Nova godina je dočekana uz Deni Boneštaja i Stojče Sandić.

 

Deni Boneštaj je srpsko – crnogorski pop - folk pevač, koji je rođen u Podgorici. Karijeru je započeo 2007. godine kada je objavio svoju prvu pesmu pod nazivom "Idi". Nakon toga snimio je još pesama, a neke od njih su "Do pakla vozni red", ali i njegov najveći hit "Crno meče". 2009. godine snimio je duet sa Sandrom Afrikom pod nazivom "Pogledaj me", a nakon toga i "Voli me il' ne voli", "Idemo odavde" i mnoge druge.

 

Stojče Sandić je poznata beogradska pevačica, koja već nekoliko godina puni svaki lokal u kojem nastupa. Svojevremeno se takmičila u Zvezdama Granda.

 

Cena karte je ovde bila 35 evra, a doplaćivali su se barski sto, visoko sedenje, mali separe, veliki separe i ultra VIP separe. U cenu je bilo uključeno neograničeno piće.

 

Ukoliko vas zanima Gde pevaju poznati za Novu godinu 2021 . proverite na datom linku.

 

A.K.

Spremili smo za Vas: