Magazin

Novogodišnji matine - doček Nove godine na Baraka način

Novogodišnji matine - doček Nove godine na Baraka način

Ukoliko volite provod u Beogradu, sigurno ste čuli za Baraku. Mnogi sigurno pamte staru Baraku, koja je adaptirana u klub restoran za stariju urbanu ekipu. Međutim, ona je srušena. Sada se na tom mestu nalazi parking nove Barake, koja je otvorena u novembru 2018. godine. Njeno novo izme zapravo je Baraka na kvadrat.

 

Ovaj klub-restoran nalazi na adresi Karađorđeva 13. 

 

Baraka je sada gotovo duplo veća od stare. Ponuda restorana je vrlo interesantna i prilagođena je i najizbirljivijim posetiocima i gurmanima. 
 
 
Poznata je po proslavama, koje je ovde moguće organizovati svim danima osim petka i subote. Posebno su popularne devojače i momačke večeri, koje se pamte. Naravno, nezaobilazan je i doček Nove godine
 
 
Ovde je provod rezervisan za vikend, jer petkom i subotom nastupaju renomirani bendovi kao što su: Magla Bend,  Oliver Stoiljković bend, Beso de loco, Sedative bend. Tu su i pevači kao što su Lukijan Ivanović ili Amel Ćurić.
 
 
Kada bi Baraka mogla da govori, predstavila bivam se kao Beograđanka, koja dolazi iz grada koji kasno leže i rano ustaje, koji nekad tiho svira na uvce ili pak glasno bruji do jutra. 
 
 
- Ulica u kojoj sam rođena nastala je davno, zamišljena i građena kao elitni deo grada u kome je održana prva pozorišna predstava, ali i tutnjao korak srpskih ustanika. Od tada do danas mnogo toga se promenilo, ali duh grada na rekama ostao je protkan ovim krajem - rekla bi ona. 
 
 
Ako biste je pitali šta voli, rekla bi da je to dobra muzika, svirana uživo.
 
 
- Svaka nota postaje pesma, ako je odsvirana na mojoj adresi. Piano ili forte, stvar je ličnog afiniteta - dodala bi. 
 
 
Baraka bi vam rekla da zna šta je vrhunsko piće i da ume da prepozna prave ukuse. Njena jela su pažljivo odabrana i delikatno servirana, kako bi svaki trenutak bio uživanje za prave hedoniste. Ili one koji nameravaju da to postanu.
 
 
- Moje raspoloženje kreirate vi i radnim danima – kada prijatna atmosfera na obali Save postaje idealna opuštajuća terapija i vikendom – kada zvuci bivaju glasniji, a krv brže struji. Ja sam Baraka. Mesto koje vole oni koji vole Beograd. Pozvani ste - završila bi.
 
 
Ko da odoli?
 
 
Doček Nove godine u Baraci 
 
 
Kada je u pitanju Baraka matine Nova godina je bila drugačija i sasvim posebna. Ovde je organizovana dnevna žurka, odosno matine, sa početkom u 14 sati. To je za mnoge bilo odlično zagrevanje za novogodišnji doček, a neki su samo na ovaj način i odlučili da proslave. 
 
 
Ovim povodom nastupio je bend Muzička mašina. Ovaj bend osnovan 1997. godine u sastavu šest talentovanih muzičara. Mogu da se pohvale činjenicom da sviraju jednako dobro domaći i strani pop-rok, kao i narodnjake. Njihovi nastupi se ne zaboravljaju lako, zato što prave fantastičnu atmosferu. Imaju širok repertoar, koji je izuzetno popularan ba na venčanjima i svadbama, kao i ostalim privatnim proslavama. 
 
 
Gostima je bilo dostupno različito piće po standardnim cenama, a hrana je bila a la carte.
 
 
Ovo je zaista bila zanimljiva i drugačija ponuda, koa je privukla veliku pažnju. Dnevne žurke su i inače popularan trend, pa verujemo  da ćemo u njima moći da uživamo i ovog decembra, ukoliko se korona virus ne ispreči.
 
A.K.

Spremili smo za Vas: