Magazin

Novogodišnje destinacije koje možete posetiti tokom proleća

Novogodišnje destinacije koje možete posetiti tokom proleća

Kada je u pitanju Nova godina Beograd nudi mnoštvo izbora kada je reč o proslavi. Takođe, za mnoge je prestonica destinacija na koju dolaze da bi se dobro proveli te noći. Mnogo je domaćih turista, ali su stranci oni koji hrle u najveći grad Srbije. Kada je reč o našim sugrađanima, mnogi se odlučuju i da putuju za novogodišnje praznike. Najčešće su to gradovi, a oni najpopularnije destinacije su: Krakov, Berlin, Beč, Rim, Prag, Pariz, London, Rejkjavik, Bratislava, Madeira.

 

Evo nekoliko predloga sa ove liste. Ove novogodišnje destinacije možete posetiti tokom proleća - pre nego što dođe doček 2025, a koje nisu toliko uobičajene.

 

 

Krakov

 

Krakov je, posle Varšave, najveći grad u Poljskoj, smešten na obalama reke Visle. Zovu ga "grad muzej" koji ima srednjovekovnu harizmu. Mnogi ka karakterišu i rečju - bajkovito.

 

Ovde možete da posetite tvrđavu Vavel, brda Vavel sa kraljevskim dvorcem, ali i najstariji rudnik soli u Evropi - Vjelička. Ne bi trebalo propustiti ni posetu nekadašnjem zloglasnom nacističkom koncentracionom logoru Aušvic - Birkenau.

 

 

Rejkjavik

 

Rejkjavik je glavni i najveći grad Islanda. U prevodu, njegovo ime glasi "zadimljeni zaliv". 

 

Ukoliko se odlučite za ovu destinaciju, posetite Hallgrimskirkja crkvu, prošetajte Laugavegur ulicom, kupajte se u Plavoj laguni gde je temperatura 38 stepeni cele godine, posmatrajte kitove i posetite Harpu, najveću koncertnu dvoranu u zemlji.

 

 

Madeira

 

Madeira je za mnoge raj na zemlji, a poznata je i po tome što je rodno mesto Kristijana Ronalda. U pitanju je ostrvo večnog proleća. Glavni grad je Funšala, koji je odlična polazna tačka za istraživanje ostrva. Ovde obavezno posetite pijacu Mercados dos Lavradores.

 

Obavezno probajte lokalno vino i prošetajte šumom eukaliptusa.  Odvojite vreme za Porto Moniz, gde vas čekaju prirodni bazeni sa morskom vodom, nastali u vulkanskim stenama.

 

Nadamo se da ste dobili inspiraciju za neko novo putovanje! Želimo vam srećan put!

 

A.K.

Foto: Pixabay / Roman Polyanyk

Spremili smo za Vas: