Magazin

Legenda narodne muzike Jašar Ahmedovski peva na Tašu!

Legenda narodne muzike Jašar Ahmedovski peva na Tašu!

Koncert koji se čeka već više od četiri decenije biće održan 10. juna na beogradskom stadionu Tašmajdan. Legenda narodne muzike, Jašar Ahmedovski, ovim muzičkim spektaklom krunisaće svoju karijeru.

 
Jedinstveni događaj pod nazivom "…za sećanje dugo" biće prilika da publika prvi put od njegovog pojavljivanja na muzičkoj sceni 1981. čuje na koncertu pesme koje su obeležile Jašarovu karijeru. Sigurni smo da nijedan docek ne prođe bez bar jedne od njegovih pesama. 
 
 
"Isplači se, biće ti lakše", "Jednoj ženi za sećanje", "Ti pripadaš samo meni", "Moj bagreme beli", "Kad sveća dogori", "Još te volim", "Svako svome mora da se vraća", samo su neki od hitova koje će jedna od najvećih folk zvezda u istoriji izvesti na ovom neponovljivom događaju koji će sigurno ostati ubeležen u istoriji naše muzičke scene. 
 
 
Pevač je otkrio da će koncert posvetiti svom bratu, takođe pevaču, Ipčetu Ahmedovskom, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći.
 
 
- Njegove pesme mi je uvek teško da pevam. Dugo nisam mogao da pevam i slušam njegove pesme, ali ljudi traže, pa sam morao da skupim snage. Publika reaguje na njegove pesme, zaista mi je drago. Omiljena mi je "Zbog koga novu haljinu oblačiš". Sve su njegove pesme dobre, ali ova mi je omiljena. Koncert će biti emotivan jer će i on na neki način biti na bini - rekao je Jašar za Telegraf.
 
 
Otkrio je i da neće imati goste na koncertu, ali će mnoge kolege biti u publici.
 
 
Jašar se već uveliko sprema, vežba sa orkestrom, a zbog koncerta je otkazao sve nastupe u maju, jer, kako je rekao, želi da budem odmoran da bi se publici odužio za podršku i ljubav koju mu pružaju sve ove godine.
 
 
Publika je imala priliku da donese odluku kojom pesmom će otpočeti koncert, a to će biti - "Jednoj ženi za sećanje".
 
 
Bila je velika borba među mojim pesmama, ali je na kraju pobedila ona koja je obeležila moj početak karijere - rekao je Jašar Ahmedovski.
 
 
Ukoliko idete na ovaj koncert, želimo vam lep provod!
 
 
A.K.
Foto: Facebook / JasarAhmedovskiFanPage/

Spremili smo za Vas: