Magazin

Kako dekorisati dom za Vaskrs?

Kako dekorisati dom za Vaskrs?

Najveći praznik  - Vaskrs, stiže nam za nekoliko dana, a osim što se vernici pripremaju kroz post ili se poštuju običaji kao što je farbanje jaja, mnogi će poželeti da svoj dom ukrase u skladu sa ovim danom.

 

Obično kuću ukrašavamo kada su docek i Božić, ali tu praksu možemo da nastavimo i kada je Vaskrs, posebno jer uvek proslavljamo u vreme kada se priroda probudila i kada je svuda oko nas šarenilo.

 

Ako nemate dovoljno ideja, predstavljamo vam nekoliko koje vam mogu poslužiti.

 

Dekoracija stola

 

Za ovu priliku odaberite stolnjak pastelnih boja. Odaberite salvete koje se slažu i od njih napravite ukrase u obliku zečeva. Sačuvajte neke ljuske jajeta, to jest što veći deo, pa u njih stavite cveće ili male sveće. Obavezno na sto postavite cveće, koje ćete staviti u šarene vaze. Možete iskoristiti i providne vaze, koje ćete dekorisati jajima, slatkišima, cvećem.

 

Na sto možete postaviti i figurice ili drvene ukrase koji se slažu sa tematikom, što će posebno obradovati najmlađe. 

 

Jaja od kanapa

 

Uz malo veštine možete napraviti zanimljive ukrase koje možete okačiti  - jaja od kanapa. Potrebni su vam kanap, tečni lepak i baloni.

 

Balone naduvajte na željenu veličinu dekoracije. Tečni lepak pomešajte sa malo vod,i u tu tečnost umočiti kanap. Nakon toga, obmotajte kanap oko balona, sačekajte da se osuši, zatim balon probušite i pažljivo izvucite.

 

U sam balon možete da stavite i mala čokoladna jaja.

 

 

Vaskršnji venčići

 

Ako volite da za vreme praznika gostima poželite dobrodošlicu ukrašenim ulaznim vratima, pravo rešenje je venac od grančica, sezonskog cveće i uskršnjih jaja. Možete ih kupiti, ali i napraviti sami. 

 

Potrebna vam je čvrsta podloga, cveće, grančice, jaja, mašne, sve ono što vas asocira na proleće i Vaskrs. Odaberite prirodne ili veštačke varijante biljaka i jaja i uz malo mašte napravite lep ukras.

 

Želimo vam da uživate u lepo ukrašenom domuza svojim najdražima! Hristos vaskrse! Srećan praznik!

 

A.K.

Foto: Pixabay / DIYcreation, JESHOOTS-com

Spremili smo za Vas: