Magazin

Kako da odaberete savršenu haljinu za svoj tip tela?

Kako da odaberete savršenu haljinu za svoj tip tela?

Farmerke i pantalone u modernom vremenu zamenile su suknje i haljine koje su nekada bile obavezan deo ženskog "dres koda". Međutim, postoji onaj deo ženske populacije koji se najbolje oseća baš u ovakvim odevnim kombnacijama, pa ih nose i u dnevnoj varijanti, tokom izlazaka ili kada je docek Nove godine.

 

Naravno, da bi haljina savršeno pristajala, važno je i kako je nosite i da li je prilagođena vašem telu. Zato sledi nekoliko saveta kako da odaberete pravi model i nikada ne pogrešite sa odabirom.

 

Dečačka građa

Dečačku građu imaju devojke kojima je linija između butne i karlične kosti ravna, nemaju naglašen struk i imaju malu zadnjicu. Za svaki dan preporučuje se jednostavan kroj, midi dužina i blaga asimetrija. Za elegantne prilike birajte haljine koje imaju više slojeva materijala - ono što pravi volumen.

 

V oblik

Šira ramena nego kukovi odlikuju V građu. Oblik zadnice izgleda kao obrnuti trougao - karlična kost i kukovi su naglašeni pri svom vrhu, dok njihova linija na dole opada. Potrebno je birati haljine laganog i lepršavog materijala, koje nisu uske. Posebno je efektno ako je haljina skupljena ispod grudi, odakle se blago širi.

 

Okruglasta građa

Naglašeni kukovi i zadnjica otrkivaju okruglastu građu. Odaberite haljine koje su šire pri dnu, a u predelu gornjeg dela butina i kukova pripijenije uz telo. Takođe možete da isprobate ležeran kroj mantil-haljine midi dužine.

 

Srcasti oblik zadnjice

Oblik zadnjice je ka naopako srce, a akcenat je na onom delu gde je prelaz ka butinama, dok je gornji deo znatno uži. Prelaz od struka ka kukovima je oštar. Za ovaj oblik tela laska top haljina dužine do kolena i dugačka lepršava haljina visokog struka.

 

Idealna građa

Srećnice idealne građe imaju jednaku ili približnu širinu kukova i ramena i tanki struk. Izbor haljina u ovom slučaju nije sužen, ali je najbolje odabrati uže modele - bodi haljinu, na preklop, princeza model, haljinu sa kaišem.

 

Peščani sat

Reč je o figuri koja sliči peščanom satu, sa naglašenim strukom i proporcionalnim ramenima. Najbolji modeli haljina su sa V izrezom, a zatim i kraći modeli, kao i oni krojeni u obliku sirene.

Spremili smo za Vas: