Magazin

Čestitke za Vaskrs

Čestitke za Vaskrs

U nedelju, 2. maja, proslavićemo najradosniji hrišćanski praznik - vaskrsenje Hristovo. Uz tradicionalan pozdrav među pravoslavcima "Hristos vaskrse - vaistinu vaskrse" mnogi požele i da napišu još neku lepu reč svojim dragim osobama. Ukoliko niste tome vični, evo nekoliko predloga!

 

Neka vam kuća u veselju blista, srećno vam vaskrsenje Hrista, kao praznik životnog začetka i ostale sreće i napretka. Hristos voskrese!

 

Sa Hristom u srcu radujte se suncu, njegovu dobrotu nađite u životu. Nek Hristos vaskrse i sreću i zdravlje vam donese.

 

Polejeli anđeli poput ptica, dotakli predivan osmjeh tvoga lica, nek ti prenesu poruku na krilima belim da ti sve najlepše za Vaskrs želim!

 

Neka u hramu bića tvoga, vaskrsli se Gospod javi. Da te štiti, ispunjava radošću i ljubavi!

 

Neka ti Hristovo vaskrsenje donese ljubav, zdravlje i veselje, a vaskršnje prvo jaje, sve ono što ti nedostaje. Hristos voskrese!

 

Sveti oganj razliće se u sve srpske svete zemlje, da ispuni želje, radost za Hristovo vaskrsenje. HRISTOS VOSKRESE!

 

Eto Vaskrs nama stiže, spasenje je nama bliže, pravoslavci širom sveta srećan VASKRS na mnogaja leta. HRISTOS VOSKRESE.

 

Кoliko su duge u zeca uši, toliko ti želim radosti u duši, i koliko je lepo šareno jaje, toliko taj osećaj nek duže traje. Hristos vaskrese! Srećan Uskrs!

 

Neka Vam Bog snagom ovog jutra daruje uvek bolje sutra i daruje blagoslov večan, neka Vam je Uskrs srećan! HRISTOS VASKRESE!

 

Tebi se Bože danas molim, za sve one koje volim. Ispuni im svaku želju, neka žive u veselju, neki svaki bude dan kao VASKRS radostan. HRISTOS VOSKRESE!!!

 

Šarena jaja na stolu stoje, nek obasjaju sve najdraže moje, zdravlje i sreću nek vam donese, pomaže Bog, Hristos vaskrse!

 

Topli pozdrav vama svima što vas u toj kući ima. Da ste svi živi i zdravi, da se Vaskrs večno slavi. Da vas prati blagoslov večni i da su vam svi praznici srećni. HRISTOS VASKRSE.

 

Nek svetlost Vaskrsa obasja vas i da vam Hristos podari spas, da trud i strpljenje donesu plod i da svima budete najbliži rod. HRISTOS VASKRSE!

 

Neka ti radost vaskrsnuća vrati veru u život, neka nestane zlo, a prevlada dobro, neka ti ljubav bude oslonac, a sreća večni pratilac! HRISTOS VASKRSE!

 

Doskakutao jedan zeko, pa mi nešto lepo rek'o. Danas sreću i veselje delim, pa ti srećan Vaskrs želim!

 

Kad do tebe zeka skokne, želim da te u lice cmokne! Da ti punu korpicu nade i sreće donese, a sve brige i tuge odnese. Srećan Vaskrs! Hristos vaskrse!

 

Srećan Vaskrs domaćine, da imate goste fine, da zdravica kruži, da se vino dobro služi, da u domu cveta sloga, da je zdravlje dar od Boga, da se vazda pesma ori, da se mudra reč zbori, nek je Vaskrs srećan svima da slavite vekovima! HRISTOS VASKRESE!

 

U zoru su i anđeli zapevali, sretno Vaskrs dočekali, tako srećan i vama bio i sve ukućane blagoslovio. Hristos voskrese!

 

Iskrene se želje roje… Bog neka blagoslovi i čuva tebe i sve tvoje, tvome domu sve dobro donese, SREĆAN VASKRS –HRISTOS VASKRESE !

 

Slično kao i kada je docek Nove godine u pitanju, u ovim čestitkama je najvažnije da pošaljete svoje iskrene želje i obradujete one koje volite.

Hristos vaskrse!

A.K.

Foto: Pixabay / congerdesign 

 

Spremili smo za Vas: