Izrael 11 dana avion Doček Nove godine - Nova godina, Doček Nove godine 2020

Izrael 11 dana avion Doček Nove godine slike

Doček nove godine - Program


CENA:

od 1490 do 1490 €

KONTAKT: 011/344-22-18

Polazak Beograd Nova godina Izrael
 
Doček Nove godine u prelepom Izraelu.
 
Program putovanja Nova godina:
 
1.dan (Beograd - Istanbul
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" , kod šaltera KonTiki u 18:20 časova. Poletanje za Istanbul u 20:20 časova (Let TK1084). Sletanje u 23:05 časova. Čekanje na vezu.
 
2.dan Istanbul -Aman-Džeraš- Aman
Nastavak putovanja za Aman u 01:00 časova (Let TK814). Sletanje u 03:55 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje. Doručak. Polazak ka Džerašu (antički Geras), najbolje očuvanom rimskom gradu na svetu, koji je vrhunac doživeo za vreme vladavine Aleksandra Velikog. Obilazak Hadrijanove kapije, pozorišta, Zevsovog hrama, Ovalnog trga, ulice Kardo, agore, nimfoneuma, Artemidinog hrama I dr. Povratak u Aman. Posle podne razgledanje prestonice Kraljevine Jordan, grada na reci Jabok, koji se prostire na 19 brežuljaka. Ovaj grad je biblijski Rabat, glavni grad Amonita. Simbol grada je crni iris. Obilazak starog i novog dela grada. Večera. Noćenje.
 
3.dan Aman -Madaba-Planina Nebo-Mrtvo More-Petra - Nova godina
Doručak. Polazak za Madabu. Obilazak ranovizantijske Crkve Svetog Đorđa iz šestog veka, u kojoj mozaički pod sadrži najstariji originalni kartografski prikaz Svete zemlje i posebno Jerusalima. Odlazak na obližnju goru Navo (Nebo) sa koje je jevrejski prorok Mojsije gledao obećanu zemlju koju je Bog dao Izrailjcima. Nastavak putovanja do Mrtvog mora, najniže tačke na zemaljskoj kugli. Posle kraćeg zadržavanja vožnja prema Petri. Dolazak u hotel. Smeštaj. Svečana večera u restoranu i doček Nove godine. Noćenje.
 
4.dan Petra-Vadi Ram-Akaba - Nova godina repriza 
Doručak. Polazak za Petru. Obilazak fascinantnih ostataka nekadašnjeg moćnog grada uklesanog u ružičaste stene, impresivne arhitekture iz perioda Nabatejaca. U liticama peščara isklesane su grobnice u stilu rimskih hramova, ali i arhitektonski oblici starog Bliskog istoka - Asirije, Vavilona i Persije - stvorivši u peščaru kratak izvod svega najboljeg iz antičkog doba, mikrokosmos Zapada i Istoka. Uvrštena je u listu svetske kulturne baštine Uneskoa. Posle podne polazak ka pustinji Lorensa od Arabije, Vadi Ram. Vožnja
džipovima po pustinji u trajanju od dva sata. Uživanje u zalasku sunca sa pogledom na peščane dine. Dolazak u Akabu. Smeštaj u hotelu. Nova godina u hotelu repriza! Večera. Noćenje.
 
5.dan Akaba-Kumran-Masada-Jerihon- Jerusalim
Doručak. Polazak prema jordanskoizraelskoj izraelskoj granici Arava. Posle graničnih formalnosti, početak putovanja po Izraelu. Kupanje tj. plutanje u Mrtvom moru. Usput, poseta Masadi, poslednjem uporištu jevrejskih ustanika. Ovo je jedna od najdubljih impresija koja se može poneti iz Izraela. Sledi poseta Kumranu, mestu najuzbudljivijeg arheološkog otkrića svih vremena - svitaka s Mrtvog mora - čitave biblioteke koja je ponudila ključ za razumevanje načina mišljenja i života jevrejske zajednice iz Isusovog vremena. Nastavak putovanja do Jerihona, najstarijeg grada na svetu. Pogled na Manastir iskušenja. Odlazak do hotela u Jerusalimu. Smeštaj. Večera. Noćenje.
 
6.dan Jerusalim
Doručak. Posle doručka odlazak do Maslinove gore sa koje se pruža divan pogled na Sveti grad. U Getsimanskom vrtu poseta Crkvi Svih nacija, kao i grobu Marijinom. Odlazak do starog grada. Ulaz
kroz Lavlju kapiju. Obilazak mesta rođenja Bogorodice. Hodočašće po Via Dolorosa, putu Isusovih stradanja, od mesta na kome su mu stavili trnovi venac, do Golgote (mesta raspeća i smrti). Crkva Hrisovog groba (Hram Groba Gospodnja). Ploča miropomazanja, Sveti Grob. Odlazak do Zida plača. Večera. Noćenje.
 
7.dan Jerusalim
Doručak. Odlazak do brda Morija (Hramova Gora) koje je podjednako sveto za sve tri religije. Na njemu se nalazi Zlatna kupola nad stenom stvaranja sveta, džamija Al Aksa (ne može da se uđe), Sionska gora, Davidov grob iznad kog se nalazi soba poslednje večere u kojoj je Isus svoju poslednju večeru podelio sa svojim učenicima. Poseta crkvi Uspenja Bogorodice. Nakon toga odlazak za Vitlejem ka Bazilici Hristovog rođenja. Obilazak. Povratak u Jerusalim . Razgledanje uključuje i Jad Va-Šem, muzej holokausta. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
 
8.dan Jerusalim -Tel Aviv
Doručak. Nakon doručka odlazak za Ein Karem, mesto rođenja Svetog Jovana Krstitelja, Marijin izvor (Plač Matere Božje) i mesto susreta Marije i Jelisavete (majke Jovana Krstitelja). Nastavak putovanja do Loda, groba Svetog Georgija (Đorđa). Dolazak u Tel Aviv, finansijski centar zemlje. Razgledanje grada. Obilazak stare luke Jafa, najstarijeg dela grada. Obilazak crkve Svetog Petra. Panoramsko razgledanje grada. Povratak u Jerusalim . Večera. Noćenje.
 
9.dan Jerusalim -Tiberijas
Doručak. Vožnja dolinom reke Jordan. Dolazak do popularnog hrišćanskog mesta Jardenit na kome se održavaju krštenja. Nastavak putovanja ka znamenitostima na Galilejskom jezeru: Gora Blaženstava, Crkva Umnožavanja hleba i ribe, Crkva Petrovog prvenstva u Tabi. Poseta arheološkom nalazištu Kapernauma, ostacima Petrove kuće i stare sinagoge u kojoj je Isus propovedao. Večera. Noćenje (u Tiberijasu ili okolini).
 
10.dan Tiberijas-Tavor-Kana-Nazaret-Hajfa-Natanija
Doručak. Odlazak na goru Tavor, mesto Hristovog preobraženja. Nastavak putovanja za Kanu Galilejsku, mesto u kojem je Hristos pretvorio vodu u vino. U Nazaretu poseta crkvi Blagovesti i crkvi Arhanđela Gavrila s Marijinim izvorom. Odlazak za Haifu. Sa gore Karmel, mesta Ilijinog dvoboja s Valovim prorocima, uz zadivljujući pogled na grad i luku, poseta karmelitskom manastiru Stela Maris, panorama Bahajskih vrtova. Polazak za Kesariju Primorsku, sedišta rimskih namesnika Judeje, obilazak akvadukta. Povratak u Tiberijas. Večera. Noćenje.
 
11.dan Tiberijas- Istanbul -Beograd
Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Istanbul u 12:30 časova (Let TK795). Sletanje u 14:50 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 18:40 časova (Let TK1083). Sletanje u 19:20 časova. Postoji mogućnost promene redosleda obilazaka zbog gužvi i promena rada verskih objekata!

Informacije i rezervacije

 

Cene Nova godina

 

 

broj osoba cena br.dana smeštaj vrsta usluge prevoz  
2 po osobi 11 dana soba usluga zavisi od... prevoz avionom  

 

 

polazak povratak trajanje cena napomena
30.12. 09.01. 11 dana 1490 € Hoteli 3* i 4*

 

* za smeštaj za više osoba ili sa decom, popuste, kao i varijacije u ceni za lux smeštaj, kontaktirajte oglašivača ponude
* proverite da li postoje dodatna plaćanja koja nisu iskazana u tabeli u tekstu ponude
* oglašivač je odgovoran za cene i termine koje se prikazuju u ponudi
* prikazane cene su informativnog karaktera, detaljne informacije potražite direktno kod oglašivača

 

Opis Doček Nove godine / Detalji putovanja

 
 
Jordan i Izrael
11 dana - avion / autobus
Polazak: 30. decembar

Napomena: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Trokrevetne sobe ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet neodgovara standardnoj veličini.

 

U cenu putovanja za docek je uračunato: Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3 * u Amanu i Petri, 4* u Akabi, 3+* u Izraelu (lokalne kategorizacije), polupansioni, posete, obilasci i transferi prema program klimatizovanim autobusom, kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja.

 

Napomena: Imena hotela, prema gore navedenoj kategorizaciji, biće poznata po formiranju grupe i uplati akontacije. Usluga u hotelima je uglavnom švedski sto za doručak, a večera je ili švedski sto ili set meni.

 

U cenu putovanja za doček nije uračunato: Avio-takse u iznosu od 216 evra (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni i plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače kao i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 80 USD za ceo boravak), izlazna taksa iz Jordana u Izrael (oko 15 USD - molimo putnike da pripreme sitan novac radi što kraćeg zadržavanja na granici), međunarodno putno osiguranje, kao ni osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.

 

Korisne informacije za putovanje u periodu - Nova godina:

 

Valuta: Izraleski šekel: 1 USD = 3, 78 ILS 1 evro = 4.16 ILS / Jordanski dinar: 1 USD = 0, 70 JOD 1 evro = 0.78 JOD

 

Klima:

 

Zimski period u Jordanu karakteriše se različitim temperaturama na severu i jugu zemlje.

 

U Amanu temperature se kreću od 5 do 10°C, uz mogućnost padavina, dok je u Akabi preko dana toplo sa 20 do 25°C, a jutra i večeri hladniji i vetrovitiji.

 

U Izraelu - Jerusalimu prosečne dnevne temperature su od 8 do 15°C, dok je u ostalim delovima zemlje od 15 do 18°C.

 

Vize: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nisu potrebne vize za navedene zemlje. Treba samo dostaviti podatke iz pasoša i lične podatke koji će se zahtevati nakon formiranja grupe. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava zemalja u svojim zemljama. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji I uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 011/2098 184). Putnici sa pečatom određenih arapskih zemalja ne mogu da posete Izrael

.

 

Važne napomene:

 

- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.

 

- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

 

- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

 

- Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.

 

- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).

 

- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

 

- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel& Service d.o.o.

 

- KonTiki Travel& Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

Načini plaćanja:

 

- gotovinski - avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

 

- čekovima građana do 6 mesečnih rata.

 

- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

 

- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.

 

- kreditnim karticama izdatim od strane EFG banke, moguće je plaćeni iznos podeliti na 3, 6, 9, 12 mesečnih rata (koje kupac aranžmana direktno ugovara sa bankom).

 

- preko računa.

 

- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Rezervacija za Izrael 11 dana avion Doček Nove godine

Rezervišite svoju kartu na dočeku, a mi ćemo u roku od najviše jednog radnog dana obavestiti organizatora koji će vas kontaktirati kako biste precizirali uslove.

Pregled ponude

Broj impresija Broj impresija


12334

Broj opširnih pregleda Broj opširnih pregleda


710