Indija 11 dana Nova godina - Nova godina, Doček Nove godine 2021

Indija  11 dana Nova godina slike

Doček nove godine - Program


CENA:

od 1390 do 1390 €

KONTAKT: 011/344-22-18

 
Doček Nove godine u egzozičnoj Indiji!
 
Program putovanja Nova godina:
 
1. dan Beograd - Beč - Delhi
Sastanak učesnika putovanja na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ u 06.00 sati. Poletanje aviona (let OS 772) za Beč u 12.15 h. Sletanje na aerodrom u Beču u 09.25 h. Nastavak putovanja za Delhi (let OS 033) u 13.00 h. Obroci u avionu.
 
2. dan Delhi
Sletanje na aerordom u Delhiju u 00.45 h. Transfer do hotela. Smeštaj i noćenje. Posle doručka panoramsko razgledanje Novog Delhija, građenog od 1911. godine kada je i postao prestonica Indije. Njegov glavni deo je trg Konaut, okružen kolonijalnim zgradama u kojima su restorani,prodavnice i banke. Na trgu je i početak ulice Radžpat koja vodi do čuvenog spomenika „Vrata Indije“, 42 metara visokog luka, sazidanog u čast poginulih u Drugom svetskom ratu. U novom delu je i zgrada Parlamenta (Sansad Bhavan), okrugla građevina, dizajnirana od strane engleskih arhitekata još 1911. godine. Obilazak Humajanovog groba, raskošnog mauzoleja drugog imperatora Velikih Mogula. Izgrađen je po zahtevu supruge pokojnog padišaha Hamide Banu Begum 1562. godine. Na 15 km od grada je džamija Kutab Minar iz 12. veka koja je počela da se gradi čim su je zauzeli Moguli. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
 
3. dan Delhi
Doručak. Razgledanje Starog Delhija, osnovanog još u 12. veku, punog kolorita, bučnih bazara, tvrđava, mauzoleja, džamija i dvoraca. Jedan od najlepših spomenika je Crvena tvrđava (Lal Kila), osmougaonik okružen zidinama od crvenog peščara, nekadašnja glavna rezidencija vladara iz dinastije Mogula. Snažan utisak ostavlja i najveća džamija Indije Džama Masdžid iz 17. veka. Da bi se upotpunio doživljaj, goste čeka i vožnja rikšama. Jedna od čari Delhija je Čadni Čouk pijaca na kojoj uz obavezno cenkanje možete osetiti duh i tradiciju ovih prostora. Bez preterivanja, na njoj se može kupiti sve što duša poželi. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
 
 
4. dan Delhi - Mandava - Nova godina
Posle doručka polazak za Mandavu, gradić u saveznoj državi Radžastan. Posebnu privlačnost gradu daju „haveli“ - nevelike palate trgovaca s kraja 19 i početka 20. veka. Oni danas tu više ne žive ali iza sebe su ostavili stotine „havela“ sa zidovima oslikanim freskama koje vrlo lepo oslikavaju indijsku mitologiju, priče o bogovima kao i legende o herojima. Obilazak lokalne palate. Odlazak u hotel i smeštaj. Slobodno vreme. Svečana novogodišnja večera. Noćenje. Srećna Nova godina!
 
5. dan Mandava - Džajpur - Nova godina repriza
Doručak Polazak za Džajpur, prestonicu Radžastana. Džajpur (Grad pobede) je počeo da gradi maharadža Džai Sing II 1700. godine po klasičnom obrascu indijske arhitekture. Istorijski centar „Roze grada“ je u celosti sačuvan i spada među arhitektonska čuda sveta. Po dolasku smeštaj u hotelu. Slobodno posle podne. Uveče obilazak lokalnog bazara nakita. Večera. Noćenje.
 
6. dan Džajpur
Doručak. Pre podne obilazak Amer tvrđave, veličanstvenog utvrđenog dvorca, samo romantičnog imena ali u kom se živelo daleko od idile. Dvorac je bio toliko raskošan da je izazivao zavist čak i bogatog mogulskog imperatora Džahangira. Odlazak do Čokri Sarhada (Gradskog dvorca), ogromnog kompleksa sa obiljem umetničkih dela. Deo dvorca i danas pripada eks maharadži od Džajpura. Glavni dvorac (Mubarak Mahal), kompletno sagrađen od slonove kosti, poseduje bogate kolekcije muzičkih instrumenata i predmeta od tekstila. Tokom programa uključeno je i jahanje slonova. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.
 
7. dan Džajpur - Rathabor
Doručak. Vožnja do Ranthabora, velikog nacionalnog parka koji je nekada služio kao lovište maharadžama od Džajpura. 1955. godine je postao rezervat divljih životinja, naročito tigrova, čiji se broj znatno smanjio u Indiji. Po dolasku smeštaj u hotel. Popodnevni safari po parku, površine 400 km2, gde se uz malo strpljenja i sreće može videti neki od 30 tigrova. Večera. Noćenje.
 
8. dan Rathabor - Fathepur Sikri - Agra
Doručak. Odlazak za Agru. Tokom puta razgledanje Fatehpur Sikrija koji se nalazi u državi Utar Pradeš. Fatepur Sikri je od 1571 - 1585 godine, za vreme vladavine Akbara Velikog bio prestonica Mogulskog carstva. Napušten je zbog nedostatka vode. Na listi je kulturne baštine UNESCO.Izvanredno je sačuvana tvrđava sa dvorcima, zidinama, kupatilima, monetarnom palatom i parkom U gradu je harmonično spojena islamska geometrija i skulpturna ornamentika pa se može govoriti o novom arhitektonskom stilu. Po dolasku smeštaj. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.
 
9. dan Agra
Posle doručka polazak na razgledanje Tadž Mahala veličanstvenog spomenika večnoj ljubavi. Nalazi se na desnoj obali reke Jamune i napravljen je od belog mermera i crvenog peščara. Da bi odao počast svojoj najdražoj supruzi Mumtaz Mahal (Izabranica palate), šah Džahan, mogulski vladar, posvetio je sedamnaest godina(1631 - 1648) izgradnji ovog veličanstvenog mauzoleja.U nastavku obilazak fascinantne tvrđave, oblika polumeseca, visine 20 metara na levoj obali reke Jamune. U njoj je poslednjih osam godina života boravio šah Džahan u zatočeništvu, gledajući u mauzolej u kom je sahranjena njegova voljena Mumtaz Mahal. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
 
10. dan Agra - Delhi
Doručak. Slobodno vreme do polaska. Mogućnost odlaska u kupovinu ili osveženje u hotelskom bazenu. Sobe se napuštaju u 12.00 sati. U 17.00 h polazak prema aerodromu u Delhiju (220 km). Vožnja traje oko 6 časova. Kraća usputna pauza radi odmora. Čekiranje.
 
11. dan Delhi
Poletanje aviona za Beč u 02.20 h (let OS 034). Obroci u avionu. Sletanje na bečki aerodrom u 05.55 h. Nastavak putovanja za Beograd u 12.55 h (let OS 773). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 14.05 časova.

Informacije i rezervacije

 

 

broj osoba cena br.dana smeštaj vrsta usluge prevoz  
2 po osobi 11 dana soba polupansion prevoz avionom i...  

 

 

polazak povratak trajanje cena napomena
28.12. 07.01. 11 dana 1390 €  

 

* za smeštaj za više osoba ili sa decom, popuste, kao i varijacije u ceni za lux smeštaj, kontaktirajte oglašivača ponude
* proverite da li postoje dodatna plaćanja koja nisu iskazana u tabeli u tekstu ponude
* oglašivač je odgovoran za cene i termine koje se prikazuju u ponudi
* prikazane cene su informativnog karaktera, detaljne informacije potražite direktno kod oglašivača

 

Opis / Detalji putovanja Doček Nove godine

 
 
Delhi - Mandava - Džajpur - Rantambore - Agra - Delhi

11 dana (9 noćenja) - avionom

Polazak: 28. decembar 
Povratak: 7. januar 

Smeštaj u hotelima za doček Nove:

 

-Delhi- htl Picadilly 5*

 

- Mandava - htl Desert & Dunes 3+*

 

- Džajpur - htl Ramada 4*

 

- Rathabor - htl Ranthambore Regency 4*

 

-Agra- htl Howard Park Plaza 4*

 

Olympic travel zadržava pravo zamene hotela za drugi iste ili više kategorije. Konačan spisak hotela možete potražiti u našim poslovnicama 7 dana pre polaska na put.

 

Cena aranžmana: 1390 eur

 

Doplata za jednokrevetnu sobu 390 eur (isključivo na upit)

 

Aerodromska taksa: 450 eur

 

U cenu putovanja je uračunato:

 

- prevoz avionom na relaciji

 

Beograd- Beč - Delhi- Beč -Beograd,

 

- smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona,

 

- svi transferi u inostranstvu navedeni u programu,

 

- razgledanja i ulaznice prema programu,

 

- usluge lokalnog vodiča u inostranstvu i vodiča agencije,

 

- troškovi organizacije i realizacije putovanja.

 

U cenu putovanja za doček nije uračunato:

 

- aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu (450 eur u trenutku objavljivanja programa) iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji,

 

- međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

 

- troškovi viziranja (4500 dinara - rsd),

 

- usluge koje nisu naznačene u programu putovanja,

 

- individualni troškovi,

 

- doplata za jednokrevetnu sobu (na upit) 390 eur,

 

- napojnica za vozače i lokalnog vodiča (20 eur).

 

Plaćanje 

 

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

 

Garantovane cene:

 

- Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

 

Beskamatni krediti:

 

- Čekovima građana na 3 rate bez kamate

 

- Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata

 

- Master i Dina kreditnom karticom UniCredit banke na 3, 6 ili 12 rata

 

Turistički krediti:

 

- Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.

 

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje:

 

- U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće Uniqa Osiguranje a.d. Optimum na 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama Olympic Travel-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

 

Opšte informacije -Indija  Površina: 3.287.590 km2

 

Glavni grad: Delhi  Valuta: rupija (1 eur = cca 71,524 inr)

 

Jezik: hindi i engleski

 

Religija: 80% stanovnika ispoveda hinduizam

 

Vremenska razlika: u odnosu na Beograd+3.5 sati

 

Vožnja: U Indiji se vozi dosta sporo, zbog loših puteva i velikog saobraćaja i zaprega na putu. Zato vožnja može da potraje više sati.

 

Temperatura: jutra i večeri su sveži pa je potrebno poneti neku topliju garderobu (topliji duks ili tanju jaknu). Tokom dana temperatura je viša od 20-23 stepena, a ne retko i preko 25 C stepeni.

 

Indijska viza: za dobijanje vize je potrebno ispuniti formular koji se dobija u agenciji i dostaviti dve fotografije (veličine 5x5, na beloj podlozi). Važnost pasoša mora biti još najmanje 180 dana od datuma polaska

 

Važne napomene za putovanje:

 

- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.

 

- Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.

 

- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama - uz blagovremeni upit i doplatu.

 

- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati

 

- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.

 

- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.

 

- Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, za boravak u Indiji je potrebna viza, potrebnu dokumentaciju dostaviti najkasnije 20 dana pre putovanja.

 

- Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji dobijaju se u agenciji.

 

- Detaljnije informacije u poslovnicama Olympic Travela. Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.

 

- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu Uniqa koja pokriva troškove lečenja i bolničke troškove do 35.000 eur (samo za državljane Republike Srbije, starosti od 6 meseci do 80 godina) Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

 

Opšte napomene:

 

- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.

 

- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).

 

- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.

 

- U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.

 

- Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa

 

- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

 

- Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

 

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje!

Rezervacija za Indija 11 dana Nova godina

Rezervišite svoju kartu na dočeku, a mi ćemo u roku od najviše jednog radnog dana obavestiti organizatora koji će vas kontaktirati kako biste precizirali uslove.

Pregled ponude

Broj impresija Broj impresija


15223

Broj opširnih pregleda Broj opširnih pregleda


886