Bolonja 6 dana bus doček Nove godine - Nova godina, Doček Nove godine 2020

Bolonja 6 dana bus doček  Nove godine slike

Doček nove godine - Program


CENA:

od 179 do 179 €

KONTAKT: 011/344-22-18

 
Nova Godina koja se uvek pamti!
 
Program putovanja:
 
1. dan Beograd – Bregana (oko 420 km)
Sastanak putnika na stanici Lasta, Železnička 2,u 18.30 sati. Polazak autobusa u 19.00 sati. Prelazak srpsko–hrvatske granice kod Batrovaca. Vožnja kroz Hrvatsku kraj Slavonskog Broda i Zagreba. Prelazak hrvatsko–slovenačke granice kod Bregane.
 
2. dan Bregana –Ferara – Bolonja (oko 500 km)
Noćna vožnja kroz Sloveniju kraj Ljubljane i Postojne a zatim kroz Italiju, kraj Venecije, Padove i Roviga. U jutarnjim satima dolazak u Feraru, koja je u 16. veku, bila jedan od najvećih centara umetnosti, posebno slikarstva i muzike, u Italiji. Obilazak pešice gradskog jezgra, proglašenog delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a, sa mnogobrojnim renesansnim građevinama, kojim dominira dvorac vlastelinske porodice d’Este, u čiju se zaostavštinu ubrajaju desetine palata i crkava sa neprocenjivim umetničkim blagom. Slobodno vreme. Dolazak u Bolonju – glavni grad pokrajine Emilia Romanja sa najstarijim univerzitetom u Evropi. Obilazak istorijskog centra grada sa vodičem: trg Mađore, Neptunova fontana, bazilika sv. Petroni, gradska većnica, crkva sv. Stefana, tornjevi Asineli i Garisenda. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Fakultativni doček Nove Godine. Noćenje.
 
3. dan Bolonja – Modena – Parma– Bolonja (oko 210 km)
Posle doručka, vožnja do Modene, grada umetnosti i “prestonice mašina” kako je prozvana, zbog poznatih fabrika automobila i motorcikala “Lamborgini”, “Pagani”, “Maserati” i “Di Tomaso” u okolini grada. U Modeni se rodio, živeo i umro jedan od najslavnijih tenora 20 veka Lučijano Pavaroti (1935 – 2007). Po dolasku, šetnja kvartom oko čuvene romaničke katedrale iz 12. veka, koja je uvrštena na listu svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Poseta muzeju “Aceto balsamico” ” Balzamiko sirće je posebna vrsta sirćeta napravljenog od grožđa, čija tajna leži u tradicionalnoj proizvodnji koju su sa kolena na koleno prenosili članovi porodice čija proizvodnja traje minimalno 12 godina, pa se ono etiketira sa naznačenom godinom proizvodnje, baš kao i vrhunska vina. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Parmu, drugi grad po veličini i značaju u Emiliji-Romanji, koji je od druge polovine 18. veka bio pod jakim uticajem francuskih Burbona, što je ostavilo vidnog traga, posebno u arhitekturi i društvenom životu. Parma ima dugu tradiciju u proizvodnji hrane („parmezan“ i „parmski pršut“) i sedište je industriskoprehrambenog giganta „Parmalat“, najvećeg u Italiji. Obilazak centra grada pešice: Trg Garibaldi, romanska katedrala i krstionica iz 11. veka, Episkopska palata... Slobodno vreme. Poseta muzeju pršuta iz Parme. Povratak u Bolonju. Noćenje.
 
4.dan Bolonja – San Marino – San Leo – Bolonja (oko 300 km)
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet autobusom “San Marino”. Polazak za mesto San Leo ispod brda na kome se nalazi moćna tvrđava aristokratske porodice Montefeltro koja je upravljala vojvodstvom od 13. do 16. veka i gde su palate vlastelinskih porodica Mediči i de la Rovere. Slobodno vreme. Polazak za Republiku San Marino, najmanju državu u Evropi posle Vatikana i Kneževine Monako. Po dolasku, obilazak znamenitosti u istoimenoj prestonici: gradska kapija, bazilika sv. Marina, Trg slobode, spomenik Garibaldiju... Slobodno vreme. Povratak u Bolonju. Noćenje.
 
5.dan Bolonja – Ravena – Komakio (delta reke Po) – Sežana (oko 340 km)
Posle doručka nastavak putovanja za Ravenu, čiji je istorijski centar proglašen delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Ravena je bila prestonica Zapadnog Rimskog carstva (402-472), glavni grad Ostrogotske kraljevine do sredine 6. veka a zatim upravni centar Ravenskog egzarhata do sredine 8. veka, u čijem sastavu su se nalazili svi vizantijski posedi u Italiji. Po dolasku, razgledanje prekrasnih mozaika u bazilici San Vitale (6. vek) i mauzoleju carice Gale Placidije (392-450) jedne od najmoćnijih žena u istoriji Rimskog carstava, čiji su otac, brat, suprug i sin takođe bili carevi. Šetnja centrom grada do mauzoleja Dante Aligerija (1265-1325); u njoj počiva veliki pesnik i mislilac koji je, posle izgnanstva iz Firence, poslednje godine svog života proveo u Raveni. Slobodno vreme. Dolazak u Komakio (Comacchio), živopisni gradić ribara i zanatlija, u zoni prostranog Parka prirode, u delti najveće italijanske reke Po, oko 40 km severno od Ravene. Prozvan “mala Venecija”, izgrađen je na desetak ostrvaca, međusobno povezanih mostovima neobičnog izgleda. Kraći odmor u centru mesta. Nastavak putovanja Nastavak putovanja prema Srbiji. Vožnja prema Veneciji, Trstu i Sežani na slovenačko-italijanskoj granici.
 
6. dan Sežana – Beograd (oko 420 km)
Noćna vožnja kroz Sloveniju. Prelazak slovenačko-hrvatske granice kod Bregane. Vožnja kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko-srpske granice kod Batrovaca. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

Informacije i rezervacije

 

Cena Nova godina

 

 

broj osoba cena br.dana smeštaj vrsta usluge prevoz  
2 po osobi 6 dana soba noćenje sa doručkom prevoz autobusom  

 

 

polazak povratak trajanje cena napomena
30.12. 04.01. 6 dana 179 €  

 

* za smeštaj za više osoba ili sa decom, popuste, kao i varijacije u ceni za lux smeštaj, kontaktirajte oglašivača ponude
* proverite da li postoje dodatna plaćanja koja nisu iskazana u tabeli u tekstu ponude
* oglašivač je odgovoran za cene i termine koje se prikazuju u ponudi
* prikazane cene su informativnog karaktera, detaljne informacije potražite direktno kod oglašivača

2+1 po osobi 6 dana soba noćenje sa doručkom prevoz autobusom

 

 

 

polazak povratak trajanje cena napomena
30.12. 04.01. 6 dana 179 €  

 

* za smeštaj za više osoba ili sa decom, popuste, kao i varijacije u ceni za lux smeštaj, kontaktirajte oglašivača ponude
* proverite da li postoje dodatna plaćanja koja nisu iskazana u tabeli u tekstu ponude
* oglašivač je odgovoran za cene i termine koje se prikazuju u ponudi
* prikazane cene su informativnog karaktera, detaljne informacije potražite direktno kod oglašivača

 

Opis / Detalji putovanja za doček Nove godine

 
Ferara – Bolonja – Modena – Parma – San Marino – San Leo – Ravena – Komakio
6 dana / 3 noćenja – autobusom

Polazak: 30. decembar 
Povratak: 04. januar

Smeštaj:

 

- Hotel Nh Bologna Villanova ****, Bolonja. Via Villanova 29/8 

 

- Nalazi se u nalazi 8.5 km od historijskog centra Bolonje u predgrađu Villanova di Castenaso i na liniji gradskog autobusa br 89 koji ide do glavne želejzničke stanice. Hotel ima recepciju, aperitiv bar, restoran, fitness centar sa zatvorenim bazenom, wi – fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene telefonom, televizorom i klimatizacijom,fen, sef, mini frižider. Doručak je kontinentalni – samoposuživanje. Za doručak se poslužuje hleb, pecivo ili tost, buter,džem ili med, mleko, kafa ili čaj, voće, slane stvari,organska hrana.

 

- Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.

 

Cena putovanja po osobi: 179 evra

 

Doplata za jednokrevetnu sobu je 85 evra

 

Umanjenja:

 

- umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%,

 

- umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%.

 

U cenu putovanja je uključeno:

 

- prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio video opremom),

 

- tri noćenja sa doručkom u hotelu kategorije tri zvezdice u Bolonji,

 

- razgledanja gradova prema programu,

 

- usluge vodiča,

 

- troškovi organizovanja putovanja.

 

U cenu putovanja nije uključeno:

 

- gradska turistička taksa u hotelu: 1,50 evra po osobi u dvokrevetnoj I trokrevetnoj sobi, u jednokrevetnoj sobi: 2.00 evra po noćenju (plaćanje je isključivo na recepciji hotela),

 

- fakultativni izleti,

 

- međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

 

Fakultativni izleti:

 

- Celodnevni izlet autobusom “Modena i Parma” u trajanju od oko 10 sati. Cena: 20 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje istorijskog centra Modene i Parme. Ulaznica za muzej Acido Balsamico: 5 evra Ulaznica za muzej pršuta iz Parme: 5 evra.

 

- Celodnevni izlet autobusom “San Marino” u trajanju od oko 10 sati. Cena: 25 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje prema programu.

 

- Prijavljivanje za ove fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima, u efektivi.

 

- Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta.

 

- U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.

 

Uslovi i način plaćanja Nova godina:

 

- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu Banca Intese na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu 40% od ukupne cene putovanja, a preostalih 60% plaća se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

 

- Plaćanje može biti:

 

1. Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun organizatora putovanja, ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).

 

2. Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu).

 

3. Platnim karticama (Visa, Master, American Express od Banca Intese i Komercijalne banke) - akontacija 40% a ostatak do šest mesečnih rata bez kamate.

 

4. Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Organizator putovanja ima potpisan ugovor..

 

Polasci iz drugih gradova(mogućnost Nova godina Novi Sad):

 

- Postoji mogućnost transfera kombijem ili minibusom uz doplatu na sledećim relacijama:

 

- Kruševac, Jagodina, Paraćin, Kragujevac, Čačak, Kraljevo, Niš: cena povratnog transfera: 20 eur,

 

- Šabac, Loznica: cena povratnog transfera: 15 eur.

 

- Minimum za realizaciju transfera je 10 putnika, rok za prijavu je najkasnije 10 dana pre polaska.

 

Važne napomene za putovanje “Emilija-Romanja”:

 

- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 10 dana pre polaska ili do popune mesta.

 

- Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.

 

- Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.

 

- Mesta Bregana i Sežana navedena su u programu kao približna pozicija autobusa na kraju prvog i šestog dana putovanja.

 

Opšte napomene za putovanja Nova godina:

 

- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.

 

- U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

 

- Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika u mesto polaska u zemlji ili inostranstvu, usled insolventnosti organizatora putovanja – polisu osiguranja broj 7768973 od 01.06.2015. osiguravajuće kompanije Generali Osiguranje Srbija a.d.o. Beograd, Milentija Popovića 7b. Za naknadu štete putniku, prouzrokovanu neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, u skladu sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja – polisu osiguranja broj 7768974 od 01.06.2015. osiguravajuće kompanije Generali Osiguranje Srbija a.d.o. Beograd, Milentija Popovića 7b. Obe polise važe do 01. juna.

 

- OpšS uslovi putovanja organizatora putovanja su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije kao i opštim uslovima putovanja i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA); mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Organizator putovanja smatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

 

Napomena:

 

- U slučaju promena na monetarnom tržištu i na tržištu roba i usluga, zadržava pravo na korekciju cena. Uz ovaj cenovnik važe Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja, licenca OTP 196/2010.

Rezervacija za Bolonja 6 dana bus doček Nove godine

Rezervišite svoju kartu na dočeku, a mi ćemo u roku od najviše jednog radnog dana obavestiti organizatora koji će vas kontaktirati kako biste precizirali uslove.

Pregled ponude

Broj impresija Broj impresija


12442

Broj opširnih pregleda Broj opširnih pregleda


554