Sicilija 10 dana Doček Nove Godine - Nova godina, Doček Nove godine 2023

Sicilija 10 dana Doček Nove Godine

Doček nove godine - Program


CENA:

 10 dana // 289€

KONTAKT: 011/344-22-18

 1. dan BEOGRAD

Polazak u 17:00 časova sa sa Lastine autobuske stanice (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Rimu.

2. dan RIM

Dolazak u Rim u podnevnim časovima. Panoramsko razgledanje Rima – grada starog 28 vekova: Termini, Koloseum, Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Palata Venecija, ostrvo Tiberina, vatikanske zidine, bazilika Sv. Petra, Trastevere (boemska četvrt)... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnostil. Noćenje.

3. dan RIM–VATIKAN

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost individualnog odlaska u Vatikan – jedne od najmanjih i najmoćnijih država. (Obilazak sklopa Vatikanskih palata, Sikstinske kapele sa freskama Mikelanđela, Botičelija i drugih velikih slikara, bazilike Sv. Petra...) U večernjim časovima polazak za SicilijuNoćna vožnja kroz Italiju.

4. dan SICILIJA – SICILIJANSKA SELA – TAORMINA

Prelazak trajektom na Siciliju. Dolazak na Siciliju u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do tipičnih sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni film 'Kum'. Obilazak katedrale Sv. Lucije na čijem ulazu je snimana poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz espresso ili granitu u baru 'Viteli' u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Nakon obilaska povratak u hotel. U poslepodnevnim časovima slobodno vreme ili mogućnost inividualnog odlaska do mondenskog i najlepšeg letovališta na Siciliji – Taormine (preporuka: sve napomenuto se nalazi u glavnoj ulici): šetnja glavnom ulicom, Grčki amfitetar, palata Di Stefano, crkva Sv. Katarine, crkva Sv. Nikole, Gradska opština, vidikovac…). Noćenje.

5. dan SICILIJA – VULKAN ETNA – KATANIJA

Doručak. U prepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Etne(3.340 m) – najvećeg i jedinog živog vulkana u Evropi, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Odlazak na visinu od 1.900 m, slobodno vreme za individualnu šetnju oko starijih ugašenih kratera ili mogućnost individualnog odlaska na visinu od 2.900 m, do kratera koji je bio aktivan 2001. godine (doplata za žičaru je na licu mesta / napomena: odlazak na vulkan Etnu zavisi od vremenskih uslova). Nakon obilaska nastavak puta prema Kataniji – prelepog grada na obali Jonskog mora. Po dolasku slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Povratak u hotel. U večernjim časovima individualni odlazak na doček Nove  Godine u nekom od prelepih restorana. Individualni povratak u hotel. (Preporuka –Dočekajte Novu godinu u prelepoj Taormini). Noćenje.

6. dan SICILIJA – PALERMO – MONREALE

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Palerma iMonrealea u podnevnim časovima. Vožnja kroz srce Sicilije pored fantastičnih maslinjaka i vinograda. Po dolasku u Monreale poseta velelepnoj katedrali čuvenoj po živopisnim vizantijskim mozaicima u kojoj su se krstili, venčavali i sahranjivali članovi normanskih kraljevskih porodica. Nakon obilaska polazak ka Palermu. Panormaski obilazak glavnog grada Sicilije: Korso Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorišta Garibaldi i Masimo, Katedrala, Normanska palata iz XII veka koju su gradili prvi sicilijanski kraljevi… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima povratak u hotel.Noćenje.

7. dan SICILIJA – MESINA

Doručak. Napuštanje hotala. Slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima polazak prema Mesini – gradu koji zovu 'Vrata Sicilije' i kojim dominira luka u koju pristižu trajekti sa kopnenog dela Italije. Po dolasku slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim časovima nastavak putovanja prema Napulju. Prelazak trajektom na kopneni deo Italije. Noćna vožnja kroz Italiju.

8. dan NAPULJ – POMPEJA – NAPULJ

Jutarnji dolazak u Napulj. Po dolasku panoramski obilazak Napulja: srednjevekovni zamak Nuovo, Kraljevska palata, Nacionalni areheološki muzej... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Pompeje.Odlazak se organizuje vozom. Po dolasku obilazak jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je je bio potpuno uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine su ostale skoro savršeno sačuvane, jer je grad bio zatrpan slojem pepela i vulkanske lave oko 1600 godina pre nego što je slučajno otkriven. Budući da je erupcija zatekla sve građane Pompeja (oko 20.000 stanovnika), do danas su nam ostale vidljive naznake kako se živelo pre skoro 2000 godina. Nakon obilaska povratak u Napulj.Noćenje.

9. dan NAPULJ – OSTRVO KAPRI – NAPULJ – Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Mogućnost inividualnog odlaska hidrogliserom do prelepog ostrva Kapri koje se nalazi u blizini Napulja (zavisi od vremenskih uslova). U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

10. dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima. ( Kraj usluga )

Informacije i rezervacije

  CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

· prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)

· smeštaj u Rimu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama

· smeštaj na Siciliji – Đardini Naksos (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama

· smeštaj u Napulju (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama

· obilaske prema programu (Rim – panorama grada, Napulj – panorama grada)

· troškove organizacije i vođenja aranžmana

 •  usluge licenciranog pratioca grupe

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

· međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 35.000 €) –11 € (osobe od 19 – 69 god.), 8 € (deca od 0 meseci – 18 god.), 21 € (osobe od 70 – 84 god.)

 • PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
 • ulaznice i fakultativne izlete
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3 * – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * – 6 € po noćenju / po osobi
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu u Letojaniju (uvedena 01.05.2014. plaća se na recepciji hotela) – za 
  boravak u hotelima sa 2 i 3 
  * – 0,50 € po osobi ,za boravak u hotelima sa 4 * 0,80 €, a za boravak u hotelima sa 
  5*- 1€ Deca do 12 godine ne plaćaju taksu.
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (uvedena 01.07.2012., plaća se na recepciji hotela) – za boravak 
  u hotelima sa 3 
  * – 2 € po noćenju / po osobi.
 • karte za doček Nove godine u hotelu, restoranu ili klubu po izboru.

 

Rezervacija za Sicilija 10 dana Doček Nove Godine

Rezervišite svoju kartu na dočeku, a mi ćemo u roku od najviše jednog radnog dana obavestiti organizatora koji će vas kontaktirati kako biste precizirali uslove.

Pregled ponude

Broj impresija Broj impresija


2580

Broj opširnih pregleda Broj opširnih pregleda


371