Magazin

Šta raditi za Novu godinu u Milanu?

Šta raditi za Novu godinu u Milanu?

 

Stigli ste u jedan od najlepših i najbogatijih italijanskih gradova - Milano i pitate se šta sve treba da vidite dok ste ovde? Na pravom ste mestu. U nastavku pročitajte šta možete raditi u ovom gradu dok ne dođe vreme za Milano doček Nove godine 2018 .

 

Milano nijednog gosta ne ostavlja ravnodušnog u najluđoj noći. Novogodišnja dešavanja u Beogradu će vas fino pripremiti za ono što vas čeka u ovom fascinantnom italijanskom gradu. Evo preporuke šta nikako ne smete propustiti dok ste ovde:

 

Duomo katedrala ostavlja bez daha

 

Kada se raspakujete i krenete iz hotela, prva ‘stanica’ vam obavezno treba biti čuvena katedrala Duomo koja predstavlja jednu od najvećih i najgrandioznijih gotskih katedrala na svetu.

Očaraće vas njena raskošnost, bela fasada i veličina, ali zamislite - tu nije kraj. Pravo oduševljenje nastaje tek nakon što se popnete na njen vrh.

Ulaz u Duomo je besplatan, a do krova možete ići stepenicama ili liftom. Sama pomisao na pogled na ukrašeni centar Milana sa ove visine deluje divno, zar ne? Takođe, bliže ćete prići neverovatnim gotskim figurama koje krase katedralu.

Smatramo da apsolutno nema boljeg načina da provedete sat vremena u Milanu osim da se prošetate po krovu katedrale Duomo.

Neretko se mladi ljudi koji posete ovo zapanjujuće mesto toliko zaljube u Milano da im studiranje u Italiji deluje kao idealna opcija za nastavak školovanja, i život na nekom drugom mestu.

 

“Dolče i Gabana - pa i njega ćemo da hapsimo”

 

Da, sada ćemo navesti gde to možete sebe počastiti komadom odeće nekog luksuznog brenda. Kada ste već došli do Duoma, posetite i Galeriju Vittorio Emanuele.

Ova galerija je zapravo prolaz koji povezuje 2 gradska trga - Duomo i Skalu, a u ovom prolazu smeštene su radnje nekih od najprestižnijih svetskih modnih brendova.

Šetajući od Duoma do Skale naićiće radnje Prade, Dolce&Gabbane, Versace-a i ostalih brendova basnoslovno visokih cena.

Na podu ove galerije nalazi se mozaik na kome je prikazan bik, za kog je vezan zanimljiv običaj. Naime, ako bolje pogledate nedostaju mu genitalije. Prema tradicionalnom verovanju, ukoliko se petom oslonite na rupu i okrenete tri puta, pratiće vas sreća.

Ako ste pak više za neke pristupačnije vodeće modne kuće - posetite najpoznatiju ulicu za kupovinu Via Montenapoleone, ali bitna je i Via della Spiga kao i Corso Venezia.

 

 

 

nova godina milano

 

 

 

 

 

 

 

 

Uverite se zašto je pancerota lepša ovde nego igde na svetu

 

Pancerotu ovde možemo uključiti u pravu tzv. ‘win-win situaciju’ - doživećete pravi ukus grada, a pri tom ćete uštedeti koji evro. Ovde je ona veoma popularna brza hrana a jeftinija je od ostalih italijanskih jela.

Milanska pancerota je testo punjeno pelatom, mocarelom i raznim dodacima poput pečuraka, šunke ili maslina; ali nemojte je brkati sa kalconom. Radi se o testu slatkastog ukusa koje je prženo u ulju.

Obavezno svratite kod “Luinija”, ali pripemite se na uvek dugačak red (koji u ovom slučaju jeste dokaz kvaliteta jela).

Ulepšajte svoj Instagram profil uz pomoć ulice Lincoln

Verovatno vam se hiljadu puta desilo da ste otišli do nekog od omiljenih turističkih mesta i totalno izgubili volju za slikanjem i stvaranjem trajnih uspomena zbog gužvi. E pa, u Milanu postoji ulica koja nije toliko poznata, a prelepa je.

Pričamo o ulici Lincoln koja se po svojim bojama posebno ističe i razlikuje od drugih. To je baš ona ulica u kojoj se nalaze kuće sa raznobojnim fasadama i terase bogate cvećem.

Posetite ovu ulicu i razlikujte se od klasičnih turista koji će postaviti slike isključivo sa najpoznatijih lokacija.

 

A gde ću kada padne mrak?

 

Kada završite ono što ste isplanirali za dan, zaslužujete da se malo opustite i iskustite noćni život u Milanu, koji tokom novogodišnjih praznika dobije posebnu notu.

Za doček 2018. godine možete se, što bi se u narodu reklo, ‘zagrejati’ uz finu večericu i aperitiv u nekom od brojnih restorana, pa je nezaboravan provod nakon toga zagarantovan.

Najluđa noć u beogradskim klubovima ima atmosferu sličnu onoj koju možete pronaći u klubovima ovog italijanskog grada, pa ćete se osećati ‘kao kod kuće’.

 

Kakav doček vi više volite - u intimnoj atmosferi sa najdražim osobama ili ste više raspoloženi za ludu žurku na gradskom trgu?

 

Spremili smo za Vas: