Magazin

Novogodišnja dešavanja u Beogradu

Novogodišnja dešavanja u Beogradu

Kao i u klubovima, restoranima, splavovima i kafanama, dešavanja za doček Nove godine odvijaće se i na beogradskim ulicama. Novogodišnje manifestacije će trajati od 1. decembra do 1. februara 2018-te godine. Evo šta nam je grad Beograd spremio za praznike.

 

TRG OTVORENOG SRCA, 1. decembar 2017 – 1. februara 2018.

 

Drvene kućice na Trgu Republike činiće centralni praznični kutak, gde ćete moći da nadjete suvenire, novogodišnji nakit, slatkiše, tople napitke, ukrase... Uz velike pevačke i zabavljačke zvezde, Dečiji kulturni centar izvodiće predstave i programe za decu svake subote i nedelje u decembru. Na Trgu otvorenog srca organizovaće se humanitarna prodaja novogodišnjih šolja. Takođe će biti i organizovane izložbe starih umetničkih zanata i rukotvorina, a Nacionalna alijansa za lokalni razvoj organizovaće izložbenu postavku autentičnih proizvoda Srbije sa fokusom na tradicionalne rukotvorine.


 

ZIMSKI FESTIVAL „ICE@TAŠ“, 15. decembar 2017 – 15. februar 2018.

 

Klizalište na Tašmajdanu biće besplatno u određenim terminima, uz prateći muzički program svakog dana, predstave za decu, nastupe mađioničara, prazničnu rasvetu, a svakog petka sa tematskom muzikom pedesetih, šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih održavaće se „Retro party night“. Kao poseban deo programa, biće izvođene bajke za decu i konstruisan muzički zamak u Tašmajdanskom parku.


 

TRG BAJKI, 15. decembar 2017 – 15. januar 2018.

 

Na platou ispred Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, postavljena će biti i Kuća bajki, gde će se svaki dan igrati srpske narodne bajke i bajke Braće Grim. Na trgu će se postaviti i tezge na kojima će biti predstavljeni stari srpski zanati i rukotvorine, kao i malo lutkarsko pozorište.


 

KLIZALIŠTE NA TRGU NIKOLE PAŠIĆA, 15. decembar 2017 – 1. februar

 

Na Trgu će biti postavljeno klizalište koje će svakodnevno raditi sa dnevnim umetničkim programnima, nastupima muzičkih bendova i DJ-eva i sportskim događajima.


 

SAVSKA PROMENADA, 16. decembar 2017 – 15. februar

 

Na Savskoj promenadi biće organizovani razni programi za odrasle i decu: humanitarne akcije, koncerti, vatrometi, takmičenja i podela paketića. Manifestacija će imati i humanitarni karakter, a od ove godine „Beograd na vodi“ uključiće se u akciju „Ulica otvorenog srca“, te će Sava promenada u nedelju, 1. januara 2017 postati „Promenada otvorenog srca“.

Koncerti: Kiki Lesandrić i Piloti i Tropiko bend 29. decembra.


 

DEČJA NOVA GODINA, 16. decembar 2017 – 30. decembra 2016

 

Besplatni programi za decu svakog dana održavaće se na Beogradskom sajmu. Planirano je 11 pozorišnih predstava za decu gradskih dečjih pozorišta, 18 muzičko-scenskih programa, od čega devet sa nobogodišnjim predstavom, osam gala novogodišnjih programa sa nastupima pevača, glumaca, horova, voditelja, baleta, orkestra, kao i dva ekskluzivna programa sa poznatim pevačima i glumcima, učesnicima DKCB-ovog festivala Dečje beogradsko proleće 2016.


 

DEVETA BEOGRADSKA TRKA DEDA MRAZEVA, 25. decembar 2017

 

Preko 3000 naših Deda Mrazeva i Baba Mrazica 25. decembra će šetati ili trčati ulicom kralja Milana. Biće i organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom „Deda Mrazevi daruju život“. Kod Terazijske česme trku će pratiti muzičko-zabavni program, gde će nastupiti veliki broj javnih ličnosti iz sveta sporta i kulture i poznati umetnici. Startna ciljna kapija nalaziće se pored Terazijskog platoa.


 

PROSLAVA NOVE GODINE ISPRED DOMA NARODNE SKUPŠTINE,

 

· 29. decembar- Kiki Lesandrić i Piloti i Tropiko bend.

· 30. decembar- Bjelo dugme i Aca Lukas

· 31. decembar Bajaga i instruktori i Plavi orkestar


 

ULICA OTVORENOG SRCA, 1. januar 2018.

 

Tradicionalna humanitarna manifestacija posvećena mališanima odvijaće se od Svetogorske do ulice Strahinjića Bana. Ovog puta manifestacija će se organizovati i u do sada najvećem broju drugih gradskih opština – Savski venac, Rakovica, Mladenovac, Surčin, Obrenovac i Čukarica.


 

TRADICIONALNO LOMLJENJE ČESNICE – TRG OTVORENOG SRCA, 7. januar 2018.

 

Raznovrsni dečiji i muzički programi biće organizovani ispred Starog dvora.


 

TRG OTVORENOG SRCA I KLIZALIŠTE NA TRGU NIKOLE PAŠIĆA, 1 februar 2018.

 

Kraj programa „Beogradska zima“.

Spremili smo za Vas:

baner
baner
baner
baner
baner
baner