Lisabon Nova godina - avionom - Nova godina, Doček Nove godine 2020

lisabon ponuda nova godina slike

Doček nove godine - Program


CENA:

od 399 do 399 €

KONTAKT: 011/344-22-18

 
Doček Nove godine u Portugalu!
 
Program putovanja Nova godina:
 
1. dan Beograd - Frankfurt - Lisabon
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera agencije u 11.30 sati. Poletanje za Frankfurt u 13.30 sati (let LH 1407). Dolazak u Frankfurt u 15.30 sati. Nastavak putovanja za Lisabon u 21.00 (let LH 1172). Dolazak u Lisabon u 23.00 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.
 
2. dan Lisabon
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima, panorama tvrđave svetog Đorđa…Poslepodne, obilazak glavnih gradskih trgova pešice, u pratnji vodiča: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska četvrt Alfama. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
 
3. dan Lisabon - Sintra - Kabo Da Roka - Kaškaiš - Estoril - Lisabon
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet Sintra i Lisabonska rivijera. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Brdima koja okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19. veku. Nacionalna palata u Sintri zidana je na temeljima iz 15. veka i nosi obeležja mavarskog, gotskog, baroknog i lokalnog stila kralja Manuela. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra, koji su okeanski talasi abrazijom pretvorili u rt, duboko uronjen u Atlantski okean. Nastavak ka Kaškaiš u, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat po velikom broju golf terena, luksuznih hotela, Estoril zajedno sa Kaškaiš em čini lisabonsku rivijeru. Povratak u Lisabon . Noćenje.
 
4. dan Lisabon - Obidoš - Alkobasa - Batalja - Nazare - Lisabon - Nova godina
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet Obidoš, Alkobasa, Batalja, Nazare, prilika da se upozna centralni deo Portugalije. Obidoš je najlepši i najbolje očuvan srednjovekovni grad u zemlji i u potpunosti je opasan tvrđavom visokom 13 metara a koja potiče iz 12. veka. Poznat je i kao „grad venčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. Alkobasa je grad poznat po manastiru Opatija Svete Marije, najvećoj crkvi u čitavom Portugalu iz 12. i 13. veka i jednom od spomenika koji su na listi spomenika kulture pod zaštitom UNESCO-a. U manastiru su sahranjeni najpoznatiji ljubavnici portugalske istorije - kralj Pedro I i Ineš se Kastro, a njihove grobnice se smatraju najlepšim gotičkim reljefnim skulpturama u istoriji portugalske umetnosti. U Batalji se nalazi manastir Svete Marije od Pobede, najveće remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nas Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine deluju kao čipka. Nazare je nekadašnje najpoznatije ribarsko mesto u Portugalu čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, danas živopisno i užurbano turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Povratak u Lisabon . Individualan doček Nove godine. Noćenje.
 .
5. dan Lisabon - Nova godina repriza
Doručak. Slobodan dan, prilika za posetu i obilazak Parka nacija, komercijalne i rezidencijalne četvrti Lisabona koja je doživela veliku transformaciju povodom održavanja Svetske izložbe Expo 98 - najvećeg zatvorenog okeanarijuma u Evropi (ulaznica je oko 13 evra); ili vožnju žičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko da Gama, najduži most u Evropi dužine 17 kilometara. Uveče, fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom i folklorom inspirisanim običajima u raznim oblastima Portugala. Noćenje.

6. dan  Lisabon - Frankfurt - Beograd
Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 12.00 (let LH 1167). Dolazak u Frankfurt u 16.10 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 21.55 (let LH 1410). Dolazak u Beograd u 23.45 sati.

Informacije i rezervacije

 

Cene Nova godina

 

 

broj osoba cena br.dana smeštaj vrsta usluge prevoz  
2 po osobi 6 dana soba noćenje sa doručkom prevoz avionom  

 

 

polazak povratak trajanje cena napomena
28.12. 02.01. 6 dana 399 €  

 

* za smeštaj za više osoba ili sa decom, popuste, kao i varijacije u ceni za lux smeštaj, kontaktirajte oglašivača ponude
* proverite da li postoje dodatna plaćanja koja nisu iskazana u tabeli u tekstu ponude
* oglašivač je odgovoran za cene i termine koje se prikazuju u ponudi
* prikazane cene su informativnog karaktera, detaljne informacije potražite direktno kod oglašivača

 

Opis / Detalji putovanja Doček Nove godine

 
 
Lisabon
Izleti i posete: - Sintra i Lisabonska rivijera; - Obidoš, Alkobasa, Batalja, Nazare
6 dana (5 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 3*) - avionom
Polazak: 28. decembar

Cena putovanja po osobi: 399 evra

 

Doplata za jednokrevetnu sobu je 140 evra.

 

U cenu putovanja za doček je uključeno: avionski prevoz na relaciji

Beograd- Frankfurt - Lisabon - Frankfurt - Beograd(prevoznik Lufthansa), smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim sobama (5 noćenja sa doručkom), transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Lisabonu prema programu, panoramsko razgledanje Lisabona, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U cenu putovanja za docek nije uključeno: aerodromske takse (oko 188 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama agencije ili u poslovnicama ovlašćenih subagenata), fakultativni izleti, ulaznice na lokalitetima i posete, međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

 

Smeštaj Nova godina

 

- Hotel Roma *** Lisabon, Avenida de Roma 33, 

http://www.hotelroma.pt/

Hotel se nalazi u jednoj od glavnih avenija grada, Aveniji Roma, u blizini stanice gradskog prevoza (metro stanica Roma) kojim se dolazi do centra grada nakon desetak minuta vožnje. Sobe imaju: klima uređaj, SAT TV, telefon, mini bar, kupatilo, fen, sef (uz depozit), besplatan WiFi internet. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja

 

- Agencija zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

 

Fakultativni izleti

 

- Celodnevni fakultativni izlet autobusom Sintra i Lisabonska rivijera. Cena: 55 evra. U cenu je uključena ulaznica za Nacionalnu palatu u Sintri i usluge vodiča.

 

- Celodnevni fakultativni izlet autobusom Obidoš, Alkobasa, Batalja i Nazare. Cena: 60 evra. U cenu je uključena ulaznica za manastir u Batalji I usluge vodiča.

 

- Fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom. Cena: 55 evra. U cenu je uključen transfer do restorana taksijem i večera.

 

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Lisabonu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

 

Važne napomene za putovanje Lisabon

 

- Potrebno je najmanje 30 putnika za realizaciju ovog putovanja.

 

- Uz blagovremeni upit u poslovnicama agencije, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.

 

Uslovi i način plaćanja

 

- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke Intesa, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

 

- Plaćanje može biti:

 

1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Filip Travela ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).


2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija u gotovini (40%), a ostatak čekovima do 5 jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. Ili 20. u mesecu).


3) Platnim karticama do 6 mesečnih rata bez kamate (Visa, Master, American Express od Banca Intese i Komercijalne banke).


4) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Filip Travel ima potpisan ugovor.Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

 

● Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama agencije moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove do 35.000 evra. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

 

Opšte napomene za putovanja:

 

- Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.

 

- U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

 

- Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije.

 

- Za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika u mesto polaska u zemlji ili inostranstvu, usled insolventnosti organizatora putovanja - polisu osiguranja . osiguravajuće kompanije Generali Osiguranje, Milentija Popovića 7b. Za naknadu štete putniku, prouzrokovanu neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, u skladu sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja - polisu osiguranja  osiguravajuće kompanije Generali Osiguranje, Milentija Popovića 7b. 

 

- Opšti uslovi putovanja agencije su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije kao i opštim uslovima putovanja i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA); mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Agencija smatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Rezervacija za Lisabon Nova godina - avionom

Rezervišite svoju kartu na dočeku, a mi ćemo u roku od najviše jednog radnog dana obavestiti organizatora koji će vas kontaktirati kako biste precizirali uslove.

Pregled ponude

Broj impresija Broj impresija


11899

Broj opširnih pregleda Broj opširnih pregleda


655