Magazin

Zlatiborski doček Nove godine

Zlatiborski doček Nove godine

 

Domaće je najbolje - doček Nove godine na Zlatiboru
 
Bliži se vreme Nove godine, a vama su verovatno sve već opcije dosadile. Nove godine u klubovima , restoranima, hotelima, želite prepustiti svojoj deci i nekim lađim generacijama, a vi se prepustiti nekom novom, mirnijem iskustvu. Ukoliko tražite lepo i mirno mesto za doček Nove godine, nema potrebe da dajte nepregledne količine novca na mesta kao što su Pariz, ako želite u grad, ili na prime Alpe, ako biste negde u planine.
Doček Nove godine na Zlatiboru, u slučaju da želite ovo drugo, je pravi izbor za vas. Doček Nove godine na Zlatiboru je najbolji, jer je naš! Tamo ima toliko toga da se radi, toliko mnogo ponuda i zanimljivih domaćih aktivnosti, na koje smo, živeći u ovom brzom vremenu, očito potpuno zaboravili. Podsetimo se šta nam to doček Nove godine na Zlatiboru može ponudiiti.
Zlatibor je poznat po svojoj hrani, a šta je novogodišnja noć bez hrane. Mesne prerađevine po kojima je poznat, mlečni proizvodi, žitarice koje stanovništvo koje tamo živi gaji, i njihovo suvo voće, učiniće vaš doček Nove godine na Zlatiboru, najukusnijim dočekom ikada!
U svim zlatiborskim restoranima možete jesti bilo koja jela, ali i ono što je važnije, njihova karakteristična jela kao što su zapečena lepinja- u njoj dobijete kajmak jaje, i prijepotu. Naravno, tu je i njihova nezaobilazna zakuska- kajmak, pršuta i sir. Naravno, dan na Zlatiboru, a kamoli doček Nove godine na Zlatiboru, ne može proći bez njihove šljivovice!
Doček nove godine na Zlatiboru će biti organizovan za vas čak i ako sami nemate ideja šta raditi. Naime, na tamošnjem Kraljevom trgu se svake godine održava koncert sa nekoliko izvođača pop muzike kao i trubački orkesatar. Svake godine u ponoć, organizuje se neverovatn vatromet.
Za najmlađe je takođe doček Nove godine na Zlatiboru nezaboravan. Za njih se održava predstava i podela paketića.
 
 
Za prvojanuarsko jutro, osim planinskom doručka i naravno šljivovice za dobro jutro, odvojite vreme za razgledanje Zlatiora i upoznavanje svih njegovih lepota. Brojne su tamo pešačke staze u kojima možete beskrajno uživati. A za slučaj da ova Nova godina nema snega, možete iskoristiti i biciklističke staze.
Ono što je svakako na listi za posetiti na Zlatiboru jeste Gostiljski vodopad. Ovaj vodopad nalazi se u selu Gostilje na 25 kilometara od centra Zlatibora, vodopad se obrušava sa 20 metara visoke krečnjačke stene. 
I naravno, za Zlatibor nezaobilazna Mokra gora. Živopisno selo koje se nalazi između planina Zlatibor i Tara. Popularna atrakcija tu je, Šarganska osmica- stara pruga uskog koloseka koja ide uzbrdo 300 metara i formira savršenu osmicu. 
Takođe, na obližnjem brdu Mećavnik, nalazi se i etno selo popularnog filmskog režisera Emira Kusturice.
 

Spremili smo za Vas:Popularne ponude

Event centar Victory

Event centar Victory

PERLA EVENT HALL

PERLA EVENT HALL

Hotel Balašević

Hotel Balašević

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

LOVE HOUSE EVENT CENTAR