Magazin

Zablistajte u najluđoj noći - šminka za Novu godinu

Zablistajte u najluđoj noći - šminka za Novu godinu
Šminka za Novu godinu nije ista kao i svakodnevna šminka, pa čak se ne može dovesti u isti red ni sa uobičajenom šminkom za žurke. Šminka za Novu godinu treba da bude posebna, originalna, glamurozna, ali da ipak zadrži odmerenost i da bude sa ukusom. Ni u čemu ne treba preterivati, pa tako ni u šminci za najluđu noć. Evo nekih naših saveta kako da vaša šminka za Novu godinu blista, i zajedno sa njom, da blistate i vi! 
 
Podloga za MekeUp
 
Ovo je možda i najvažniji dio svake šminke, pa tako i novogodišnje. Najbolje je koristiti tečni puder, koji ćete potom prekriti puderom u kamenu, da biste ga dodatno „učvrstili“ i upili višak masnoće sa vaše kože. Ukoliko je vaša koža prirodno suva, onda je dovoljno da koristite samo tečni puder.
 
Smokey eyes
 
Šminka za Novu godinu ne može a da nema crveni karmin, ili ako ne volite naglašavati usne- smokey eyes. Kombinacija ove dve stvari se ne preporučuje. Za smokey eyes, najbolje koristiti  tamne senke. Sivu, smeđu, a za one sa izrazito tamnim očima-crna senka je pravi izbor. Pratite strukturu kostiju na vašem kapku i tako nanosite crnu senku. Uz ivicu trepavice nanesite crni tuš ukoliko imate plave ili zelene oči, ili možda bolje crni kreon, ukoliko imate smeđe- da biste izbegle pregrub izgled.  
 
Ako ste srećnice koje imaju zelene i plave oči, vi osim sa tamnim senkama, možete i da se igrate bojama...kozmetičari za zelene oči uvek preporučuju ljubičastu olovku za oči, tačnije olovku boje šljive. Ta boja je suprotna zelenoj boji, i zbog toga će se boja vaših očiju dodatno naglasiti.
 
Za kraj šminkanja očiju, neizostavna je maskara.
 
Ako imate duge i retke trepavice, najbolje je da u svojoj parfimeriji tražite maskaru koja trepavice čini gušćima, pa čak i po cenu da ne dobijete tako intezivnu crnu boju.
 
Za one malo smelije, kada je šminka za Novu godinu u pitanju, dozvoljene su i maskare u boji. Ali zapamtite, obojene maskare su dozvoljene samo i isključivo kada je šminka za Novu godinu u pitanju!
 
Crvene ili bež usne
 
Ako imate pune i zavodljive usne, ili jednostavno volite da ih ističete, najbolji izbir za vas, kada je šminka za Novu godinu u pitanju, jeste crveni karmin. Pod uslovom da na očima imate samo crni tuš, maskaru i ništa više. Izaberite olovku u istoj boji kao karmin i njome uokvirite usne da biste dobili lepšu i oštriju liniju, a zatim pređite olovkom po celim usnama da bi se karmin što duže zadržao. Nakon toga nanesite i karmin, i vaša šminka za Novu godinu je spremna.
Ako ste se odlučile za smokey eyes, na usne je najbolje naneti bezbojni sjaj za usne da biste izbegle „jeftini izgled“, ili, ako su vaše usne nešto tanje, najpre na njih nanesite bež karmin, a potom bezbojni sjaj. Tako će te imati besprekoran izgled!
 

 

Spremili smo za Vas: