Magazin

Tajland za Novu godinu

Tajland za Novu godinu

Nova godina na tajlandskom Songkran, ili u bukvalnom smislu “astrološki prolaz”. Posetiti Tajland za Novu godinu je sjajna ideja, jer u tom periodu sezona monsuna prolazi I kupanje je zagarantovano.

Tajlandska Nova godina – Songkran, se za razliku od zapadnjačke verzije slavi od 13. do 15. aprila u formi festivala. Jedan od interesantnih običaja je polivanje vode, da bi se oterali zli duhovi. Proslava ima karnevalski stil, uz prisustvo slonova i drugih životinja. A sada osvrt na datum kada se slavi u zapadnom svetu.

Turisti ovaj datum koriste da u decembru i januaru dožive neverovatno iskustvo i uživaju u tropskim temperaturama. Zbog toga su aranžmani za Novu godinu toliko popularni, a za turiste iz Srbije to je najpopularnija daleka destinacija.

Turisti koji slete u Bangkok, ostaju u njemu u nadi da će imati slične doživljaje kao u filmu „Hangover 2“. Tajland, višemilionski grad, sa provodom raznih vrsta, jedan je od omiljenijih gradova.

Puket kao najpopularnije ostrvo Tajlanda, sa svojom kristalno plavom bojom mora , tropskim temperaturama usred zime i žurkama na plaži, što dnevnih, što noćnih je ono što svakoga sa naših prostora može oraspoložiti u to doba godine. Prepun je ljudi u svako doba godine, pa i za doček.

Cene su za sada solidne, ali postoji mogućnost da se to promeni, s’ obirom da je Tajland proglašen za turističku meku.

Spremili smo za Vas: