Magazin

ŠTA NAJČEŠĆE ZABORAVLJAMO ZA DOČEL NOVE

ŠTA NAJČEŠĆE ZABORAVLJAMO ZA DOČEL NOVE

 Cele godine ne razmišljamo o završetku one u kojoj smo, a onda, kada se Nova Godina odjednom približi, postaje glavna tema koju je nemoguće izbeći, čak i onda kada o dočeku ne želite da pričate.  Poslednja nedelja decembra uglavnom je izrazito stresna, prepuna obaveza, užurbana i čini nam se da se nikada neće završiti. Kada konačno odemo na kolektivne godišnje odmore, otputujemo ili sa silnim kesama iz kupovine u poslednji čas stižemo kući i za sobom zatvorimo vrata: igranka u glavi počinje. Da li je baš ta košulja čista, hoće li u restoranu biti parkinga, imam li cele čarape ili moram po nove, šta ću s kosom, koja mi kravata bolje stoji, ili da je ne stavim uopšte? Da li ćemo svi stići sve na vreme? Evo malog podsetnika na stvari koje 31. decembra uglavnom zaboravljamo, a mogu nam uneti dodatni stres i pokvariti raspoloženje:

BATERIJA NA TELEFONU

Kako smo samog dana uoči dočeka u žurbi i obaveze radimo na brzinu i pod određenom tenzijom, pa često pričamo telefonom i dogovaramo poslednje detalje, dešava se da na mesto gde slavimo krenemo sa skoro ispražnjenom baterijom telefona. Dok se spremate, gledajte da to bude blizu utičnice u kojoj se nalazi vaš punjač, jer je vrlo verovatno da ćete i tokom poslednjih priprema telefonirati. U krajnjem slučaju, ako zaboravite i ovaj mali trik, uvek su tu prenosivi punjači koje možete poneti sa sobom. Poslednja alternativa kaže da ćete punjač poneti sa sobom i napuniti telefon na mestu proslave. 


ŽVAKE, PAPIRNE MARAMICE I CIGARETE

Sigurno vam je poznata slika novogodišnjih saobraćajnih gužvi i par automobila koji zastaje kako bi neko izašao i pretrčao do obližnje trafike ili corner shop-a po neku od ovih sitnica. To često radimo u dolasku na doček i ova mini obaveza ume da nam oduži put i stvori nepotreban pritisak. Nabavite sve potrebne sitnice ranije i uštedite sebi po koji kilogram živaca. Unapred pripremljene stvari pojačaće euforično raspoloženje i uliti fin osećaj organizovanosti koji smiruje. 


ZAKLJUČAVANJE VRATA, GAŠENJE UREĐAJA

Naravno da žurimo i da ćemo krenuti u poslednji čas. U tim situacijama, samo nam je na pameti da što pre stignemo i da sve počne. Vrtimo se po hodniku u blizini vrata, stavljamo i uzimamo stvari koje nosimo sa sobom, da bismo se u liftu zapitali: jesam li isključio ringlu, ugasila peglu za kosu, zaključala vrata? Neka ključevi stana, automobila i sve utičnice i prekidači u stanu budu poslednja provera koju ćete napraviti pre nego doterani i uzbuđeni stignete da dočekate Novu 2019. godinu. 

  

Spremili smo za Vas: