Magazin

Šta Beograd nudi strancima za doček Nove godine

Šta Beograd nudi strancima za doček Nove godine

Prestonica naše zemlje postaje sve popularnija destinacija kada su u pitanju posete stranaca, naročito u doba praznika, a posebno Nove godine. Kako sami stranci ističu Beograd ima nešto posebno što Vas tera da mu se iznova i iznova  vraćate i doživljavate divne trenutke pod njegovim nebom.  

Ovih dana u Beogradu vlada posebna atmosfera, prisustvo praznika je svuda evidetno, čitav grad se sperma za doček Nove godine. I ove godine kao i prethodnih Beograd ima čime da se pohvali i ima šta da ponudi svojim vermin posetiocima koji mu se vraćaju iz godine u godinu. Ono što svima koji su se našli na ulicama prestonice ovih dana privlači pažnju je prelepo okićen grad. Osvetljenje koje se ove godine našlo na ulicama Beograda je jako atraktivno i u svim prolaznicima budi osećaj ushićenja pred prestojeće praznike. Tradicionalna gostoljubivost je ono po čemu se Srbija pa I sam Beograd izdvajaju I što privlači posetioce I garantuje njihov ponovni dolazak.
 
Kada su u pitanju mesta koje stranci izuzetno vole da posete prilikom boravka u Beogradu za vreme novogodišnjih praznika kao najdraža znamenitosnt Beograda izdvaja se Kalemegdan. Šetnja Kalemegdanom u ovo vreme ima posebnu draž. Prelep pogled na reku I drugu stranu grada, divni predeli koji se vide sa Kalemegdana su povratna karta koja obezbeđuje to da se stnranci vrate u srpsku prestnocu I sledeće godine.  Stranci žele da iskoriste svaki sekund svoga vremena provedenog u našoj prestonici da što bolje upoznaju lepote kojima obiluje. Obilaze prelepe beogradske parkove, kulturne spomenike, kejeve koji su iako je hladno u ovo doba godine jako privlačni za njih. Šetnja dunavskim kejom je kako oni ističu poseban doživlaj kao I konzumiranje tradicionalnih srpskih pića u nekom od kafića koji se nalaze u blizini keja.
Za one koji su zainteresovani da posete kulturne različite zanamenitosti Beograd ima mnogo toga da ponudi. Pored pomenutih kulturnih spomenika Beograd obiluje velikim građevinama koje su jako privlačne. Među njima je jedna od najprivlačnijih građevina Hram Svetog Save kao i čuveni Avalski toranj. Mnogobrojni muzeji, pozorišta I ostale kulturne znamenitosti su jako popularne među strancima koji ih vrlo rado posećuju I vračaju im se iznova I iznova vodeći sa sobom prijatelje koje žele da upozanaju sa kulturnim lepotama srpske prestonice. 
Što se tiče samog dočeka Nove godine nepotrebno je postaviti pitanje da li Beograd ima šta da ponudi. Ponuda je široka, samo treba izabrati šta je za svakog najprimamljivije. Beogradski noćni život je jedan od raloga zbog koga sve više stranaca posećuje Beograd za Novu godinu. Kao favoriti turista izdvajaju se splavovi I klubovi koje najradije posećuju, ali ukoliko žele da osete pravi tradicionalni srpski provod stranci najčešće posećuju mnogobrojne beogradske kafane. Stranci ističu da je Beograd među najboljim prestonicama Evrope kada je u pitanju provod. Ističu da je srpski narod izuzetno veseo I da je pravo zadovoljstvo dočekati Novu godinu u Beogradu.
 
 
Kao posebno zanimljiv način dočeka Nove godine ističu doček na trgu, upravo zbog veselja I prisnosti ljudi koji se okupljaju na gradskim ulicama te večeri  u želji da zajedno uživaju I provedu se što lepše moguće  u želji da im što lepše počne nova godina.
Beograd raširenih ruku čeka svoje goste, budite tu, osetite toplinu srpskog gostoprimstva I euforije dočeka Nove godine u srpskoj prestonici.
 
A.M.
 

Spremili smo za Vas: