Magazin

Srećka pod jelku

Srećka pod jelku
Novogodišnji prazici sa sobom uvek nose lepo raspoloženje. Svi su daleko zadovoljniji, pozitivniji i bolji u ophođenju prema drugima ali i prema sebi. Šteta je jedino što takvo raspoloženje ne može da potraje tokom cele godine. To je period kada se sumiraju utisci, daju obećanja. To je period očekivanja i beskrajnog nadanja. Nekako se čini da sve lakše polazi za rukom, a upravo to može da bude jedan od razloga koji upućuje na porast novogodišnje prodaje srećki.
Naime prema svim svetskim istraživanjima za vreme praznika igre na sreću su daleko intezivnije. Psiholozi ovaj fenomen karakterišu kao nadu koja ljudima govori da će sve da bude bolje, pa će samim tim na pragu nove godine imati više sreće. Srećke zapravo predstavljaju neki vid kosmičke pravde koja onima kojim već dugo ništa ne ide vraća otkinuto parče sreće.
- Nova godina  je prilika građanima da iskušaju sreću. Otuda su lutrije, odnosno igre na sreću odavnina vrlo popularne, kako na privatnim zabavama tako i na javnim dočecima - objasnio je psiholog Žarko Trebješanin.
I sociolog Ratko Božović smatra da igre na sreću daju ljudima nadu da će možda zahvaljujući dobitku živeti bolje.- Kada stvari ne idu dobro u svakodnevnom životu, onda ostaje u čoveku tračak nade da bi možda od društva koje je nepravedno ili koje nije dalo šansu da se živi dobro i pristojno, sada zaigrali na ono što donosi slučaj - kazao je Tanjugu Božović.
Posredstvom igara na sreću ne zarađuju samo građani, velika svota novca izdvojena za poreze ide  na račun države. Pa ako ste zaposleni u javnom sektoru popravili ste stanje u budžetu koje vam se možda preko plate vrati. U svakom slučaju kaže se da je važno učestvovati. Za vreme praznika svi su nekako pobednici. Srećke samo dodatno dižu adrenalin i podržavaju pozitivnu euforiju. Ukoliko ove godine imate velika očekivanja a male mogućnosti, kupite srećku sebi i drugima, možda nešto lepo i dobijete. U svakom slučaju sama mogućnost pa čak i minimalna izazvaće blagi osmeh na licu. 
Ove godine božićnoj jelci dodajte još jedan ukras. 
 

Spremili smo za Vas:Popularne ponude

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

PERLA EVENT HALL

PERLA EVENT HALL

RESTORAN KOŠUTA

RESTORAN KOŠUTA

Hotel Balašević

Hotel Balašević