Magazin

Šoljica kafe po meri korisnika - iz vending aparata

Šoljica kafe po meri korisnika - iz vending aparata

Vending aparati koje znamo iz fakultetskih hodnika i kancelarija uskoro postaju prošlost, ili makar tako tvrde istinski zaljubljenici u kafu koji stoje iza vending aparata budućnosti. Njihova uloga biće da pružaju kafu najboljeg mogućeg kvaliteta, skrojenu po meri i ukusu korisnika. Prvi takvi aparati već mogu da se pronađu na američkom tržištu, a nesumnjivo će uskoro postati dostupni u čitavom svetu. 

Aparati s potpisom članova Briggo Coffe Haus tima u sebi kombinuju vrhunsku tehnologiju i najkvalitetnija zrna kafe kako bi ljubiteljima ovog napitka priuštili što bolji ugođaj u svako doba dana (ili noći). Tvorci ovog projekta iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo rada u najpoznatijem svetskom lancu kafeterija, američkom Starbaksu. 
 
 
Rad na ovom mestu naučio ih je da najveću draž odlaska u kafić predstavlja upravo mogućnost odabira između najrazličitijih vrsta kafe, s aromama raznih vrsta voća, vanile ili čokolade. Pri tom, u svakoj mešavini osnovu predstavlja espresso izuzetnog kvaliteta. Vending aparati budućnosti omogućiće nam da uživamo upravo u ovakvom načinu ispijanja kafe, ali na bilo kom mestu. 
 
Vending aparati su tokom istorije služili za prodaju raznih stvari, od alkoholnih i bezalkoholnih pića, grickalica i cigareta, pa sve do ulaznica za bioskope ili karata za javni prevoz. Po prvi put su se aparati namenjeni prodaji kafe pojavili pre oko sedamdeset godina, i funkcionisali su na najrazličitijem nivou. Italijani, poznati ljubitelji espresa, trenutno mogu da se pohvale činjenicom da vending aparati u njihovim gradovima pružaju kafu podjednakog kvaliteta kao što je ona iz kafeterija. 
 
Koncept vending aparata koji bi služili kafu na vrhunskom nivou, s širokom paletom ukusa, prvi put se javio devedesetih godina. U to vreme, samo u SAD je svakog dana ispijano preko 150 miliona šoljica kafe van kuće. Tada su preduzetnici prepoznali potencijalnu finansijsku isplativost aparata koji bi nudili sveže pripremljen napitak na ulici, u bolnicama, kolima ili kancelarijama. 
 
Međutim, način pripreme kafe, kao i znanje ljubitelja o ovom napitku u najnovije vreme naglo se povećava. Kafići, restorani i barovi nude zaista veoma kvalitetnu uslugu, a sledeći korak predstavlja podizanje nivoa usluge vending aparata na viši nivo. Jer, za dobru šoljicu kafe ne postoji pogrešno vreme ili mesto. 
 
Dakle, ovi aparati neće se zaustaviti na odabiru između već poznatih opcija kao što su makijato, espreso ili kapućino, sa ili bez šećera. Cilj proizvođača vending aparata budućnosti jeste da omogući korisniku da svaku šolju napitka pripremi upravo po svom ukusu. To bi u praksi značilo da možete da odaberete tačnu količinu mleka koju želite, mleko bez laktoze ili ono od soje, ukuse i prelive po svojoj želji, kao i tačno definisanu.
 
 
Uz to, kreatori aparata planiraju da korisnicima omoguće preuzimanje mobilne aplikacije, putem koje bi mogli da lociraju najbliži vending aparat, da prave bazu podataka svojih porudžbina, ostavljaju komentare ili naručuju kafu unapred. Na ovaj način, dok Vi pešačite ka mestu gde se nalazi vending aparat, kafa po Vašem ukusu se priprema, i potom, uz pomoć koda koji biste dobili putem aplikacije, preuzimate svoju sveže pripremljenu kafu.
 
Zvuči idealno, zar ne?

Spremili smo za Vas: