Magazin

Saveti za doček Nove godine u stanu

Saveti za doček Nove godine u stanu

Ako odlučite da organizujete novogodišnju žurku kod kuće, evo nekoliko saveta kako bi ste mogli to lakše da realizujete.

Korak 1: Muzika

Iako vam se možda čini lako, odabir muzike za Novu godinu nije tako jednostavan. Pošto se radi o posebnoj noći u godini, pesme birajte pažljivo. Lagani početak u 22h, sa ponekim pesmama u kojima se pominje Nova godina. Zatim razigrane pesme do pred ponoć i onda u ponoć tradicionalnu novogodišnju pesmu Kalašnjikov. Bitno je da se dobro pleše i da atmosfera bude pozitivna.

Preporučuje se da samo nekoliko ljudi od poverenja ima pristup muzici.

Korak 2: Bezbednost

Sve lomljive i vredne stvari skolnite na sigurno mesto. Jer će vas sigurno „padobranci“ posetiti, pa da ne rizikujete. Savetujemo vas da skonite i tepihe da naprimer beli tepih ne bi postao rozi. Nikada se ne zna da li će se nekom omaći sto. Jos jedna od bitnih stvari je da obavestite komšiluk, najjednostavnije je da napišete na papir dan, dva ranije i okačite na mesto gde će svi moći da vide.

Korak 3: Gosti

Najbitnije je da među gostima ne bude nekoga ko voli da pravi probleme. Najbolje bi bilo da zovete više žena nego muškaraca, iz razloga što su žene uglavnom pozvane na više mesta. Pa time obezbeđujete optimalan broj ženskih i muških, a to je pola-pola. Takođe je bitno da znate otprilike tačan broj gostiju zbog organizacije pića, mesta i hrane.

Korak 4: Hrana

Hranu za žurku možete rešiti na dva laka načina. Prvi je da naručite u pekari, dan ranije kako bi bila sveža i za doček. A drugi je da kupite gotova smrznuta testa, tipa počacice i ispečete taj dan. Takodje možete i neke sendvičiće koji su veoma laki za spremanje.

Korak 5: Piće

U dogovoru sa prijateljima koje pozivate na žurku, svako daje određenu sumu novca, sa kojom vi i nekoliko pouzdanih prijatelja idete u šoping i kupujete svo piće potrebno za žurku. Najpreporučljivije je da se piće služi u plastičnim čašama, da ne bi došlo do razbijanja. A i samo čišćenje posle žurke će time biti lakše.

Da bi žurka bila pogodak, potrebno je početi sa planiranjem već početkom meseca. Žurka može biti tematska, tipa maskenbal, tropska žurka, pidzama parti, šta god mislite da će se svideti svima. I veoma je bitno da obavestite goste o temi kako bi imali dovoljno vremna da se i oni organizuju.

Ukoliko ste odlučili da organizujete žurku, nadamo se da će vam nešto od ovoga pomoći. I naravno, želimo vam lep provod i uspešnu žurku o kojoj će se pričati. J

Spremili smo za Vas:

baner
baner
baner
baner
baner
baner