Magazin

Raspevani praznici

Raspevani praznici
Ne znam kako vi, ali ja volim kada izadjem na ulicu i vidim sve one svetleće novogodišnje ukrase po banderama i fasadama – zvončiće, zvezdice, kugle ... Čak su mi i tezge i štandovi po gradu simpatični, jer onako ucifrani pod svetlošću trepćućih kineskih lampica deluju svečanije. Ma i svi ti užurbani ljudi u potrazi za poklonima, su mi pred Novu godinu srcu draži dok bezglavo trče po prodavnicama, jureći kojekakva sniženja. Ali ono što me najviše veseli je muzika, muzika na svakom koraku koja upotpunjuje tu  pred–doček–post novogodišnju atmosferu.
 
Još od 1934. godine kada su je Džon Frederik Kuts i Hejvn Gilespi (John Frederick Coots, Haven Gillespie) komponovali, pesma “Santa Claus is Coming to Town“ je obrađena nebrojeno puta. Aranžmani su varirali, svako ko je zapevao ovaj božićno-novogodišnji standard dao mu je nešto svoje, ali meni je najdraža verzija Frenka Sinatre iz 1948.
 

 
 
Jelka je okićena, pokloni kupljeni, mesto-društvo-vreme dočeka Nove godine uveliko određeni. Vreme je da i sebe uparadimo i krenemo put novogodišnjeg provoda. Zagrevanje najbolje ide uz dens pop himnu „I Gotta Feeling“ od Black Eyes Peas.
 

 
 
Ako ovoliko puta ponovite da imate osećaj da će večeras biti dobra noć – ubedićete sami sebe da će tako zaista i biti.
„I Gotta Feeling“ je na mnogim svetskim top listama 2009. kada je objavljena zauzimala prvo mesto, a i danas je dobar podizač atmosfere, što i nije čudno – jedan od producenata je Dejvid Geta (David Guetta). 
 
Neka vas ništa ne zaustavi u odluci da se dobro provedete. Raspoloženje će ostati “na nivou” uz pesmu iz 1978. godine “Don’t Stop Me Now” spektakularne glam rok grupe Queen.
 

 
 
Kada se kazaljke primaknu ponoći, počinje odbrojavanje, Nova godina je blizu ...
 

 
 
Pesma “The Finale Countdown“,  iz 1986. godine je prvi singl sa trećeg albuma švedske hard rok grupa Europe. Nalazi se na mnogim muzičkim kompilacijama osamdesetih. Čak i da ste rođeni prošle godine sigurno ste je bar jednom čuli - često je koriste kao muzičku temu u sportskim takmičenjima, video-igrama, TV serijama, filmovima ...
 
Ponoć je stigla, opustite se i nazdravite Novoj godini uz pesmu „Raise Your Glass“ (Pink)
 

 
 
Kada euforija slavlja prođe nadam se da ćete u januaru sveže, tek raspakovane godine, za onu staru, ispraćenu, uprkos svim usponima i padovima ipak reći – bila je to dobra godina,.
 

 
 
Do sledećeg decembra i sledećeg dočeka Nove godine
 
 

Spremili smo za Vas: