Magazin

Proslava Nove godine u kompanijama

Proslava Nove godine u kompanijama

Da li ste ikada čuli za raniju proslavu Nove godine u Decembru u kompanijama? Cinjenica je da zaposleni nekada provedu više vremena sa kolegama, nego sa prijateljima ili pak prodicom u nekim slučajevima. Zbog toga se delom, kompanije danas odlučuju da naprave raniji novogodišnji doček za svoje zaposlene.

 

Na ovu temu porazgovarali smo sa gospodjom Bojanom Matić, HR direktorkom uspešne multinacionalne firme.

 

T: Gospodjo Stefanović, interesuje...

 

B: Molim vas, zovite me Biljana.

 

T: Dobro, Biljana. Interesuje nas da li vaša kompanija svake godine pravi raniji doček Nove godine za svoje zaposlene?

 

B: Od kako je firma, pre punih 11 godina počela sa radom u Srbiji, to je od samog starta naša praksa. Osim želje da naši radnici budu motivisani i nagrađeni, mislimo da je od velikog značaja da među njima vlada uvažavanje i prijateljska klima.

 

T: Da li je organizovanje ovakve vrste proslave velik trošak za kompaniju, i koja je cena po osobi?

 

B: Biću potpuno transparentna, cene organizacije kreću se od 25-40 evra po osobi, što više ljudi cena je manja. U ovaj tip ponude Nove godine uračunata je kompletna večera – švedski sto, i neograničena kozumacija pića, alkoholnih i bezalkoholnih pića iz domaćeg programa. Dodatno se naplaćuje ako bi vaše zaposlene zabavljala neka popularna zvezda. I trošak jeste malo značajniji, sve što se množi sa 300 osoba je poveća cifra, ali trud koji zaposleni ulažu u kompaniju to zaista i zaslužuje.

 

T: Na koji birate prostor za proslavu?

 

B: Formirali smo jedan mali projektni tim koji skuplja ponude restorana i event centara. Najuži izbor ove godine su: Restoran Glamour, Restoran Košuta, Restoran Balašević, Restoran Zlatnik Hall, Restoran Gabbiano, Restoran Satelit, Restoran Grand Ada, Kafana Gaučosi i Splav Kruna. To su najozbiljnije ponude koje smo našli, i uopšte nije bilo lako odlučiti se, velik broj ponuda je istražen i odabrali smo najbolju za naše zaposlene.

 

T: Koji su kriterijumi?

 

B: Pored cene koja je bitna, ali ne i presudna, kvalitet hrane i usluge, reputacija, besplatan parking za veći broj vozila, rasveta i ozvučenje, ventilacija i još par bitnih faktora. Odluku smo doneli, i nije bila nimalo laka. O njoj neću govoriti zbog poverljivosti podataka.

 

T: U redu, a recite nam kako zaposleni reaguju na ovakav događaj?

 

B: Ima svakavih reakcija, ali najčešće cu pozitivne i jedva čekaju da taj dan dođe i da se za promenu druže i provedu. Naravno, bude tu i drugačijih reakcija, ali mislim da nam baš ti različiti aspekti daju ovu snagu koja kompanija poseduje. Pripremamo im i iznenađenje pored proslave Nove godine, ali nećemo ga kvariti.

 

T: Jasno, a ko vrši prikupljanje ponude?

 

B: Biću iskrena, agencija Reserve. Pokazala se odlično kad je posredovanje u organizaciji ovakvih proslava u pitanju, kao i odlična saradnja sa specijalizovanim web sajtom Novagod.com.

T: Hvala vam puno, Bojana.

 

B: Hvala i vama, Tamara.

 

Spremili smo za Vas: