Magazin

Pravila dres koda u zimskom noćnom provodu

Pravila dres koda u zimskom noćnom provodu

Ako ste ljubitelj noćnih izlazaka, zima je zasigurno vaš omiljeni deo godine. Beograd je u hladnim danima življi nego ikada, a svojim sugrađanima i posetiocima nudi zabavu na svakom koraku. Brojni klubovi, barovi, kafane i kafići domaćini su žurki na kojima vam je zagarantovan dobar provod, a na vama je samo da odaberete gde zaista želite da uživate u neponovljivoj atmosferi.

Međutim, u ovom periodu godine prestonica često bude okovana snegom i ledom, a temperature se neretko spuštaju ispod nule. Ovakve vremenske (ne)prilike uspore saobraćaj i normalno funkcionisanje u gradu, i ujedno pokolebaju vašu želju za izlaskom u provod. U tom trenutku dosta primamljivije zvuči ideja da ostanete pored TV-a ušuškani u debelu pidžamu i omiljeno ćebe. Ali, ako se dobro organizujete i osmislite pravi stajling, vikend kod kuće više neće biti najbolja opcija.

Naravno, savršeno je jasno da niske temperature najviše otežavaju izlazak ženama. Kako žele da na doček Nove godine, žurku ili veselje krenu savršeno stilizovane i glamurozne, hladan vetar i snežne padavine nikako im ne idu u prilog. Stoga, dres kod u zimskim danima mora biti prilagođen aktuelnom vremenu i tipu zabave na koju ste krenuli, da biste pritom imali maksimalan komfor i neodoljivo seksi izgled. Evo nekoliko primera:

 

Birajte kožu

Ove godine, više nego ikada, odevni komadi od kože dominiraju noćnim klubovima. Moderno je sve, od suknji, pantalona, jakni pa sve do dubokih kožnih čizama. Ovo ujedno može biti i najbolji izbor za vaš izlazak u grad, naročito ako je materijal od kože dodatno postavljen debljom tkaninom. Savršena kombinacija kožnih pantalona i majice sa zanimljivim printom učiniće da izgledate veoma atraktivno, a pritom se ne morate plašiti hladnoće. Još jedna dobra opcija je i kratka kožna suknja u kombinaciji sa kožnim čizmama koje prekrivaju veći deo nogu. Suknja može biti A kroja ili pripijena uz telo, a koju god da odaberete zasigurno ćete biti primećeni. Ovakav tip oblačenja posebno je pogodan za izlazak na urbanija mesta, kao što je Klub Bank.

 

Oblačite se slojevito

Ova popularna fraza zaista ima smisla kada je izlazak u grad u pitanju. Jer, ukoliko zimi zaista krenete u provod sa minijaturnim komadima odeće, velika je verovatnoća da ćete se smrznuti od hladnoće. Zato, preko svoje odabrane garderobe nabacite još neki deblji džemper koji ćete moći da odložite u garderobu prilikom ulaska u lokal. Takođe, dobar izbor je i blejzer ili sako koji možete zadržati na sebi i tokom noći, a vašem izgledu daće poseban pečat. Svakako, ne zaboravite i vuneni šal, rukavice i kapu, koje ćete takođe diskretno odložiti na samom dolasku.

 

Dodaj malo sjaja

Osnovno modno pravilo za svaki izlazak glasi: bilo koji komad garderobe dovoljno je dobar ako na sebi ima šljokice! I zaista je tako, jer čak i najobičnija haljina dugih rukava i od debljeg materijala može biti odličan izbor za doček ili zabavu ukoliko je posuta cirkonima, štrasom ili kristalima. Budite maštoviti i izađite iz svoje zone komfora – odaberite savršeni kroj sa dubokim dekolteom i mnoštvom svetlucavih detalja, koji će vam garantovati neodoljivi izgled bez bojazni da ćete stradati od hipotermije.

 

 

 

Spremili smo za Vas: