Magazin

Osetite lepotu Rima za doček

Osetite lepotu Rima za  doček
 
Šta čovek može lepše poželeti nego odmor i divno putovanje sa voljenom osobom tokom koga u potpunosti uživa. Mogu li novogodišnji praznici biti savršenije vreme kada ispunjavamo želje sebi i svojim dragim osobama, vreme koje dajemo jedni drugima i koje želimo što kvalitetnije da provedemo. Nova godina je pravo vreme da se sklonimo od gradske vreve, problema, gužvi, vreme kada uživamo u svim trenucima i želimo da što duže traju.
Priuštite sebi zadovoljstvo, dočekajte Novu godinu u inostranstvu, otputujte u jedan od najlepših gradova sveta, Rim.
 
Rim je glavni grad Italije i regije Lacio, takođe najveći i najbrojniji grad u Italiji sa oko 2,8 miliona stanovnika, i četvrti najveći grad u Evropskoj uniji. Na širem području grada živi nešto više od četiri miliona stanovnika. Rim se nalazi na zapadu centralnog dela Apeninskog poluostrva, na mestu gde se reka Anijen uliva u Tibar.
Prema legendi, grad je osnovan 753. p. n. e., te samim tim ima istoriju dugu gotovo dva i po milenijuma, što ga posle Atine stavlja na drugo mesto najstarijih evropskih prestonica. S pravom se smatra drugom kolevkom zapadne civilizacije, budući da je bio prestonica velikih svetskih sila antičkog doba – Rimskog kraljevstva, Rimske republike i Rimskog carstva. Od prvog veka nove ere, postao je centar hrišćanskog sveta, a od osmog veka područje novostvorene Papske države, koja je postojala do 1870. godine. Naredne godine, kada je došlo do ujedinjenja apeninskih država u Kraljevinu Italiju, Rim je postao njena prestonica. Godine 1946. proglašena je Republika Italija, te je Rim na neki način postao jedna od najmlađih evropskih prestonica. Danas se na području Rima nalazi Vatikan - najmanja država na svetu, te se Rim često navodi kao prestonica dvaju država.
“Svi putevi vode u Rim” – glasi stara izreka, takoda i Vaši putevi za doček treba da vode tamo. Bez obzira na put koji je odabrao, posetilac mora znati da će mu se pružiti prilika da razgleda i proučava istorijsko i umetničko blago svetskih razmera, budući da je rimska civilizacija, zajedno sa grčkom, bila velika kolevka zapadne civilizacije. Ako su Grci dali najveći doprinos u književnosti, umetnosti i filozofiji, Rimljani su se iskazali ponajviše u politici, upravi i organizaciji carstva. Rimska dela prožeta su osećajem veličanstvenosti i snage. Taj osnovni značaj rimskog graditeljstva neminovno će oduševiti posetioca kada bude razgledao forume, amfitetre, bazilike, slavoluke… Upravo ovi detalji su najveća pozivnica da posetite Rim, a on će Vas prigrliti u svoje naručje i naterati da mu se vrarite opet.
U okviru aranžmana koji Vam nudi Viva Travel posetićete Rim, Tivoli, Vatikan i Napulj. Cene za doček Nove godine u Rimu su različite u zavisnoti od toga kakav smeštaj želite. Ukoliko se odlučite  za Lanac hotela Sabraeli cena je 239 evra, za Hotel u centru grada  3* cena je 225 evra, za Hotel van centra grada 3* cena je 175 evra. Aranžman u trajanju od šest dana počinje polaskom iz Beograda 29. decembra i završava se povratkom u Beograd 03.januara.
Ukoliko ste ljubitelj drevnih kultura, prelepe arhitekture u Rimu ćete uživati, jer je on pravo mesto za nezaboravni romatični doček 2015.godine za Vas i Vašu voljenu osobu  . 
 
A.M.
 

Spremili smo za Vas: