Magazin

Odlične ideje za URADI SAM novogodišnje poklone

Odlične ideje za URADI SAM novogodišnje poklone

Treba stići, sve obići, da svi stignu paketići! Doček Nove godine je svakoga dana sve bliže i bliže, a Vi i dalje ne znate šta biste poklonili svojim bližnjima. Uz malo truda i mašte iznenadite ih poklonom koji ćete sami napraviti, jer najdraži su pokloni koje sami napravite. Postoji mnogo interesantnih ideja koje Vam mogu pomoći.

Raznobojni dugmići, različitih veličina mogu da posluže kao materijal za jelku od dugmića. Da biste napravili jelku od dugmića, potrebni su vam: dugmići raznih veličina i boja, lepak, folija za zamrzivač, platno, akril boja,četke za bojenje, sprej u boci, iverica ili karton,kanap, vosak papir (da zaštiti površinu). Naravno ukoliko nemate ove stvari, možete uzeti nešto sto već imate kod kuće. Imate svu slobodu ovog sveta da napravite jelku po vašoj želji.
 
Uzmite okvir sa otvorom dovoljno velike veličine da bi vaša jelka stala. Nakon merenja otvora u okviru, isecite komad platna, zatim ispeglajte platno i otklonite sve nabore. Sada ste spremni da zapoćnete slikarstvo na platnu. Pre nego što počnete, zaštitite prostor sa folijom za zamrzivač ili nešto drugo, jer će platno da se natopi boje, pa može da vam isprlja prostor.
 
Za pozadinu izaberite bledo žutu da bi krajnji efekat bio raskošniji. Uzmite akrilne boje. Stavite malu količinu vaše boje na parče papira voska i mešajte uz malo vode. Koristite sprej na malom delu platna i počnite sa slikanjem. Kad završite, ostavite platno na stranu da se osuši. Ako je sunčan dan, možete ga izneti napolje, jer će ubrzati proces sušenja.
 
Dodajte malo sjaja! Nakon što se platno osušilo, poprskajte ga blago sjajem u spreju. Postavite platno na radnu površinu, s tim što ćete obojenu strnu okrenuti dole. Nanesite tanak sloj lepka preko podloge, po centru i stranama, a onda zalepite karton ili ivericu. Pomoću ruku pređite preko podloge i čvrsto ih prilepite jedno uz drugo.
 
Nakon lepljenja, višak platna otklonite. Sada već možete da uzmete deo novog platna, ja bih vam preporučila crvene boje. To platno isečete u obliku kruga i on će vam predstavljati stalak za jelku. Možete dodati malo čipke ili šarenog konca da oblepite oko kruga. Na kraju dolaze dugmići. Dugmiće ređajte tako da imaju oblik jelke. Dakle prvi, donji red neka bude najduži, kako idete ka vrhu sve manje dugmića stavljajte. Pored dugmića možete nizati kristalčiće male, bisere raznih boja. Na vrhu zalepite zvezdicu, koju možete napraviti od kartona, platna ili jednostavno mozžda imate u kući neki predmet koji može da posluži. Na jelku stavljajte razne materijale, neka vam mašta ovde proradi, okitite je po svojoj želji. Poklončiće možete nizati na dnu. Na kraju, ubacite to u ram i imate jedan originalan poklon za doček Nove godine.
 

Spremili smo za Vas:Popularne ponude

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

LOVE HOUSE EVENT CENTAR

Hotel Balašević

Hotel Balašević

RESTORAN KOŠUTA

RESTORAN KOŠUTA

PERLA EVENT HALL

PERLA EVENT HALL