Magazin

Novogodišnji manikir

Novogodišnji manikir

 

Neka vaši nokti budu najlepši - novogodišnji manikir!
 
Svaka dama želi da za Novu godinu ima besprekornu šminku, besprekoran stajling i besprekoran novogodišnji manikir. Ništa od ovoga nije teško ako sledite neka od jednostavnih pravila.
Ako vas posebno interesuje kakav novogodišnji manikir treba da bude, ovaj tekst je pravi za vas. Evo nekih saveta:
Nokti nisu mali i zanemarljivi deo celokupnog izgleda, iako mnoge žene i devojke imaju tendenciju to da zaborave. Iako su mali, nokti su vrlo upadljivi, posebno ako su neuredni. Ne dozvolite da vaš novogodišnji manikir bude takav. Zato, nokte za početak dovedite u uredno stanje. Ukoliko imate dugu i tanku ploču, vaš novogodišnji manikir može biti i tamne i svetle boje. Prava ste srećnica i izaberite boju koju želite. Ali, vodite računa da je bolje da imate boju koja je kontrastna u odnosu na vašu odeću. Nakon što ste nokte uredno skratili(uvek je bolje imati i kraće nokte, nego dugačke po cenu da budu oljušteni, tanki i neuredni), vreme je da manikir otpočne! Ili ako ste srećnica sa čvrstim i jakim notkima koji se ne ljušte, slobodno ih ostavite da budu dugački! Ipak je to novogidšnji manikir! Pravilo „manje je više“ u ovom slučaju ne vredi.
Da biste izbegli da vam se stvore zanoktice na dan dočeka, ili da vam koža oko noktiju bude suva, nekoliko dana pre 31. decembra mažite nokte ricinusovim uljem. 
Crveni lak! Novogodišnji manikir kao svoj sastavni deo, oduvek je imao crveni lak. Izaberite tamnije nijanse crvene boje, na primer boju vina ili boju trule višnje koje će te potom premazati bezbojnim lakom da stvorite efakat sjaja. Da biste produžili trajanje laka, neka vaš prvi sloj bude takođe bezbojni lak. Time će te sebi olakšati i skidanje laka. Znamo da nokti posle crvenih boja, često poprime tamne pigmente koje je teško iskoreniti. Na ovaj način će te umanjiti tu pojavu.
 
 
 
 
Francuski manikir! Novogodišnji manikir sme, i treba da bude neobičniji i maštovitiji od svakodnevnog. Najluđa noć, najluđi nokti. Kada je francuski manikir u pitanju, dozvolite sebi da budete dvanaestogodišnja devojčica barem na taj jedan dan. Neka vam vrh ne bude beo, već se igrajte sa bojama. Zelena, ljubičasta, plava...mogućnosti su beskrajne. Inspiracija može da vam bude sve, od boje vaše odeće pa do jelke. Nikako nemojte da zaboravite šljokice!
Bilo da mažete nokte jednom bojom, ili da pravite francuski manikir, šljokice na novogodišnjim noktima su uvek dobro došle. Možete da ih stavite samo na jedan prst, ukoliko je vaša odeća šarena, ili na sve ukoliko je jednobojna. Na taj način će te razbiti monotoniju jednobojne odeće i imati zabav novogodišnji stajling.
Naravno, kada je novogodišnji manikir u pitanju, setite se pravila kojeg su se naše mame uvek strogo držale. Uparite boju laka sa bojom karmina. Mi ne moramo da se držimo tog pravila tako strogo kao one, ali kako je za  Novu godinu svaka klasika najbolja, tako je i ova!
 
 
 
 
 
 

Spremili smo za Vas: