Magazin

Novogodišnji cvetni aranžmani

Novogodišnji cvetni aranžmani

Bliži se doček Nove godine. Dan pun euofrije i noć ludog provoda. Ovo je jedan od retkih dana kada smo svi ujedinjeni istim mislima i željama. Ujedno, dan nam gotovo svima protiče identično. A to podrazumeva i detalje koje u njega unosimo. Mnogima će izbor biti cvetni aranžmani na stolovima, policama ili čak okačeni na vratima.

 

SVEČANI AMBIJENT

 

Lepo ukrašena jelka ili tradicionalni badnjak, svetiljke i šarene kugle daju prazničnu notu vašem domu. Postavljena trpeza, ukrasne salvete i kao kruna, originalni cvetni aranžmani. Osim onih koje možete pronaći u cvećari, na pijaci ili kod uličnih prodavaca, možete ih osmisliti i sami. Potrebna vam je odgovarajuća posuda, sunđer, izolir traka, ukrasne sveće, žice, a u odnosu na vaše želje šišarke, grančice, suvo voće, omiljeni cvetovi. Tome možete dodati i kristale, ukrasne perlice, mirisne sveće. Jedan od predloga je da staklenu posudu ispunite cvećem, a nju omotate papirom sa novogodišnjim motivima. Divno će se slagati ukrasne kugle i orhideje, ali isto tako i ruže i drugo cveće. Čaše za vino ili šolje za kafu, takođe možete pretvoriti u osnovu za dekorisanje. Grančice koje pronađete možete ukrasiti različitim novogodišnjim porukama. Tako će nastati različiti cvetni aranžmani koji će uneti duh praznika.

 

POKLON

 

Cveće je uvek nepogrešiv izbor kao poklon. Neophodno je samo oslušnuti šta to vama draga osoba voli. Cvetni aranžmani krajem decembra biće u duhu praznika, pa su samim tim već spreman paketić. Pokažite nekome koliko ga volite, ukažite pažnju, zahvalite na lepim trenucima u staroj godini. Narcisi, ruže, amarilis, zumbul, protea, lale, karanfili, gerberi – širok izbor da obojite dan!

novogodišnji cvetni aranzmani

 

NOVOGODIŠNJA SVADBA

 

Ukoliko ste odlučili da svi zapamte datum kada ste izgovorili “da”, odabrali ste 31.decembar. Žurka sa dva povoda garantuje dobar provod. Isto tako obećava i kada je dekoracija u pitanju. Bilo bi pogrešno izostaviti boje i oblike koji asociraju na zimu i praznike. Doček i svadba najlakše će se oslikati u onome što budu predstavljali vaši cvetni aranžmani. Zelenilo, krupni cvetovi, srebrne ili zlatne kugle, zvezde, šljokice, mašne. Sve zavisi od mašte i ideje. Simpatično je i odabrati boje koje nosi Deda Mraz ili čak male kape, šarene lizalice, fugurice irvasa i tako dalje. Granica nema, samo je potrebno ostati u okvirima dobrog ukusa.

Vremena je sasvim dovoljno da sve svoje ideje sprovedete. Poenta praznika je u ljubavi i pažnji, a to ćete sigurno pružiti onima koje volite, ukoliko pustite da vaše delo govori. Neka ga cvetni aranžmani samo dodatno ukrase!

Spremili smo za Vas: