Magazin

Novogodišnje putovanje

Novogodišnje putovanje

 

Novogodišnje putovanje - provedite Novu godinu u Moskvi
 
Kuda za doček Nove godine? Beskrajne su mogućnosti, zaista beskrajne! Ako ste se odlučili da idete na novogodišnje putovanje, a ne da ostanete u Srbiji ovaj put. Naš predloga vam je da ovu Novu godinu provedete u Moskvi! Rusija je nekako, evo već čitav vek naša „sestra“. Pa hajde da je za novogodišnje putovanje posetimo, i da to novogodišnje putovanje pomogne da je bolje upoznamo. Razlozi za posetiti Moskvu su sledeći:
Crveni trg!
Ovaj trg se u vreme kada je izgrađen, najpre zvao Trgovački trg, jer je Ivan II naredio da se unište sve drvene građevine koje okružuju Kremlj, i da se tu napravi pijaca. Naziv „Crveni trg“, dobio je tek u devetnaestom veku. Ovaj trg je prva i omiljena destinacija svim turistim. Okružuju ga crkva Svetog Vasilija, Lenjinov Mauzolej i jedan od zidova Kremlja.
Kremlj!
Svedok ruskih poraza i ruskih pobeda. Definitivno, kada odete na novogodišnje putovanje u Moskvu, ne smete propustiti da vidite Kremlj. Ovo je jedan od najvećih i najlepših muzeja u svetu. Kula Spaskaja ga posebno krasi. Ona se smatra najznačajnijom na Kremlju, a i u celoj Moskvi.Ona je nekada bila jedini ulaz u Kremlj. 
Boljšoj teatar!
Ovaj teatar smatra se najvećim na svetu posle milanskog teatra „La Scala“
Ranije, na otvaranju sezone u ovom teatru, bile su moderne Glinkine opere, a danas, svaka sezona počinje kompozicajama uvaženih ruskih kompozitora.
Lenjinov muzej!
U ovom muzeju nalazi se telo oca boljševičke revolucije, Vladimira Iljiča Lenjina.
 
 
 
Međutim, ono što je zanimljivo jeste da Lenjin nikada za života nije hteo da se bilo kakva građevina podigne u njegovo ime.
Puškinov muzej!
U Puškinovom muzeju su uglavnom izložena dela umetnika sa zapada, i neke od najznačajnijih impresionističkih i postimpresionističkih kolekcija u svetu. Ove kolekcije su 2007 godine premeštne  zgradu prekoputa glavne zgrade.
Pored nabrojanih, tu su još brojne znamenitosti koje u Moskvi svakako treba videti. Ako volite umetnost, kulturu i nadasve- istoriju, izaberite Moskvu za vaše novogodišnje putovanje. U Moskvi, noovogodišnje putovanje dobija jendu sasvim novu dimenziju. U Moski, sve dobija neku novu, neku višu dimenziju!
 

Spremili smo za Vas: