Magazin

Novogodišnje odluke

Novogodišnje odluke

 

Novogodišnje odluke- neka se konačno ostvare
 
Svaka Nova godina donosi sa sobom listu novogodišnjih odluka, koje nikada, ili vrlo retko, ispunimo. Nekako, imamo osećaj da će taj prvi januar onačiti novi početak u našim životima, baš kao što označava i početak Nove godine. Ali, to uglavnom ne bude tako.
Mnogo je stvari koje nam pažnju odvuku na drugu stranu. Nemamo vremena, imamo previše obaveza, previše ispita, previše proslava....svega previše osim volje da naše novogodišnje odluke sprovedemo u delo. Ja sam uvek volela brojeve 5, 10, 15 itd. Činili su mi se kao novi počeci.
Hajde zato, neka ova Nova 2015 bude naš novi početak. Hajde da poštujemo novogidšnje odluke!
Ješću zdravije!
 Ovo se ne odnosi samo na one sa viškom kilograma, već na sve ljude. Čak i mršavi moraju jesti zdravo. Niko ne može lepo udebljati jedući samo čokoladu. Zdrava hrana doprinosi da se osećamo bolje, da imamo više energije, da nam koža bude lepša i kosa jača. Ni svesni nismo koliko pravilna ishrana utiče na to da se dobro osećamo i lepo izgledamo! Iako se na prvi pogled, kada hodamo po super marketima u komšiluku, čini kako je zdrava hrana mnogo skuplja od ove koju inače jedemo, to nije tako. Zaista nije. Ne budite lenji. Obiđite obližnje prodavnice zdrave hrane i videćete kako su tamo cene više nego pristupačne. Nije teško jesti zdravo. Nije teško biti zdrav! Nije teško poštovati novogodišnje odluke!
Slušaću bolju muziku!
Evo ja na primer, odlučim to svake godine, i svake godine padnem pod uticaj društva. Da, baš...“pod uticaj društva“! Ili mi je to ipak izgovor.
 
 
 Da, svakako, ako izlazim sa društvom, i oni bi rado da slušaju muziku koja se i ne smatra baš najkvalitetnijom, nemam ja tu veliki uticaj- u manjini sam. Ali društvo ne vidi i ne čuje, ne utiče na to šta ću ja slušati kada sam sama u kući. Druga odluka na listi „Novogodišnje odluke“ mi je da slušam bolju muziku. Dobra muzika je hrana za dušu. Ona čini da se osećamo bolje i smirenije.
Okružiću se samo pozitivnim ljudima!
Svi mi u životu imamo ljude koji nam ne donose dobro. Ne čine nam ništa loše, ali jednostavno, njihovo prisustvo, njihova energija ne odgovara našoj energiji. Zašto novogodišnje odluke ne bi podrazumevale da se klonimo i ovakvih ljudi? Pa šta ako nam nisu ništa zgrešili? Možemo ponekad biti sebični da bismo se osećali bolje. Jer, kada se osećamo bolje mi sami, bolju ćemo energiju i širiti, i bolje će se osećati ljudi oko nas. Tako kad pogledamo, ova stavka na listi „novogodišnje odluke“, i nije tako sebična. Usrećili smo ljude oko sebe.
Živela Nova godina, živeli mi, živele novogodišnje odluke!
 

Spremili smo za Vas: