Magazin

NOVOGODIŠNJA PUTOVANJA-RECEPT ZA DOBAR PROVOD

NOVOGODIŠNJA PUTOVANJA-RECEPT ZA DOBAR PROVOD

Izaberite najlepši doček Nove godine u nekom od evropskih gradova

Kada ste uz voljenu osobu i prijatelje nije Vam važno gde ćete ići za Novu godinu, bitno je samo da ste zajedno. Naravno, potrebne su Vam ideje ali zato smo mi tu. Iako i dalje nije počela novogodišnja euforija, doček Nove godine je itekako blizu, a nismo ni svesni.
 
Ukoliko ste rešili da ovu Novu godinu ne provedete kod kće, odmah rezervišite karte, jer mesta je jos malo.
 
Evropski gradovi uvek su dobar spoj zabave i kulture, a za Novu godinu svaka od njih se potrudi da na poseban način dočara praznični duh najveće zabave na svetu. Bilo da imate ludu ekipu ili želite romantiku u dvoje, sugurno ćete uspeti da pronađete mesto za sebe.
 
Istanbul
Grad sa najneobičnijim geografskim položajem. Istanbul je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i privredno središte, a ujedno i jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. Istanbulu je, zahvaljujući značajnom geografskom položaju na Bosforu, predodređeno da bude veliki grad.
Poznat je po vrhunskim arhitektonskim dostignućima, pa zbog toga upoznavanje Istanbula najčešće počinje od istorijske četvrti koja se nalazi u evropskom delu grada, nadomak Bosfora, čije plavetnilo oplemenjuje prizor u svakom trenutku. Doček Nove godine u ovom prelepom gradu biće poseban za sve vas! Retko koji grad je menjao toliko puta svoj naziv kao Istanbul.
Njegove znamenitosti je teško nabrojati, a da se neki propust ne napravi. Nemoguće ih je sve i obići za vreme koje ćete provesti na novogodišnjem putovanju. Baš zato, to je grad koji Vas mami da mu se uvek i iznova vraćate a da Vam svaka poseta bude jedinstvena i drugačija od prethodne. Naravno, spomenuću Vam najbitnije znamenitosti koje morate posetiti, a to su: Aja Sofija, Plava džamija, Sulejmanija, Topkapi palata… 
Pored sve ove lepote i arhitekture, preporučujemo Vam najukusnije baklave.
 
Budimpešta
Ukoliko ne želite da putujete na udaljenija mesta za doček Nove godine, Budimpešta je pravi izbor za vas i vaše prijatelje! Budimpešta je prestonica Mađarske, njen industrijski, ekonomski, kulturni, obrazovni i turistički centar. Podeljena je na tri oblasti – Buda, Obuda I Pesta – koje su 17. novembra 1873.godine ujedinjeni u Budimpeštu kojoj je 1950. pridodato još par oblasti. Budimpešta je jedan od najlepših gradova Evrope. Kroz čitav grad struji duh ove istorije koji je oličen, pre svega u arhitekturi. Preko Dunava se prostire 9 mostova i 6 glavnih ostrva. Budimpešta ima puno termalnih izvora, zbog čega neguje kulturu kupanja još iz rimskog i turskog doba. Buda zauzima desnu obalu dunava, predstavlja uglavnom stambenu oblast, a reljef odlikuje preko 20 brda na obali. Pešta se nalazi na levoj obali Dunava i predstavlja uglavnom trgovinski i industrijski grad. Pod UNESCO-vom zaštitom kao Svetsko nasleđe sada se nalaze zamak Buda i avenija Andrasi. 
 
Venecija
Ukoliko niste upoznali cari Francuske ili mozda Španije, Venecija je pravi izbor da doček Nove godine u njoj proslavite! Spoj umetničke arhitekture, romantičnog stila života, gondelijera i gondola savršeni su opisi Venecije ukratko.
U stvarnosti Venecija još i danas izgleda kao u vreme svog procvata. Obiđite i provedite lepe trenutke u romantičnoj Veneciji, a za dame savet da ugrabe malo novogodišnjeg vremena i šopinguju kao nekada kada se islo u Trst da se kupi najbolja garderoba i popije italijanski espresso.
 
 
 

Spremili smo za Vas: