Magazin

Novogodišnja noć u prelepoj Budimpešti

Novogodišnja noć u prelepoj Budimpešti

Jeste spremni za još jednu ludu Novu godinu? Srbi su puni energije, pogotovu Srpkinje. Pa onda Srbi, pokažite se i ovaj put, prepustite se hedonizmu. Šta je pravi hedonizam? Naravno, putovanjeee. Pariz, London, Lisabon...ili možda Budimpešta? Najlepša destinacija a bez puno putovanja. Pa, onda ljudi krenite brzo da sebi obezbedite lepo, mirno putovanje sa najboljim provodom i najluđim provodom.


Budimpešta, kraljica Dunava, rasplesana i okićena za Božić je mesto koje vredi videti i doživeti. Budim i pešta- dva grada spojena u jednu celinu. Jedan na uzbrdici, drugi u nizini.


Jedna od najlepših građevina je Budimski dvorac tj.Kraljevska palata sa čijeg se vidikovca pruža kraljevski pogled na Peštu, Dunav i brojne gradske mostove od kojih je najstariji a najlepši Lančani most. Nedaleko od njega nalazi se Matijaševa crkva ali i Ribarska tvrđava- predivna tvrđava sa sedam belih tornjeva koji simbolizuju sedam plemena koji su osnivali mađarsku naciju i državu. Brojni restorani i kafići će vas mamiti svojim izgledom i izuzetno komfornom terasom gde ćete u doba ručka moći da isprobate poznatu mađarsku kuhinju uz čašu odličnog tokajca. Najpoznatije su same čarde gde možete isprobati tradicionalnu mađarsku hrana. Ne propustite njihova vina po kojima su vrlo poznati. Katedrala, odnosno bazilika sv. Stjepana, najveća sinagoga u Evropi i Trg Heroja su još poznata mesta koja će vas ostaviti bez daha.


Noćni izlazak je takođe još jedna stavka po kojoj je Budimpešta poznata. Zato pravac Budimpešta za Novu 2016. godinu jer ćete, osim razgledanja i uživanja u samoj istoriji grada, biti u mogućnosti da osetite čari noćnog novogodišnjeg provoda.

Spremili smo za Vas: