Magazin

Najveselije ženske pesme

Najveselije ženske pesme

Da je kafana mesto i za žene, potvrđuju ne samo beogradske noći, nego i pesme koje su, zasigurno se može reći, osmišljenje baš za žensko lumpovanje. Vesele devojke i starije dame, mogu se videti na podijumu pomenutih kafana, klubova i sala za proslave kako svim žarom uživaju u omiljenim pesmama, dok zajedno sa pevačicom zagrevaju atmosferu do maksimuma. Pokušali smo da izdvojimo pet najveselijih ženskih pesama, koje vrlo rado vole da slušaju i muškarci! 

Veseljak 

Ana Bekuta je jedna od omiljenih domaćih pevačica mnogima, a njene pesme su rado slušane i danas na mestima kao što je splav Bajka. Jesna od najveselijih, kako joj i ime govori, svakako je Veseljak. Ova pesma snimljena je 1993. godine.
 

"Đavolu bi dušu dao za merak, ja ga volim što je takav veseljak"

Osim ove pesme, volimo i pesme "Bekrija", "Dobo jutro, lepi moj", kao i nešto moderniji zvuk od prošle godine "Pređi na ljubav".

 

Kaluđeru moj

Kultna pesma Snežane Đurišić iz filma Kamiondžije dobila je svoju džez verziju! Na Dan šale, 1. aprila, objavljena je posebna verzija uz trube benda Dejana Petrovića. Ova pesma je u originalu snimljena davne 1983.
 

"Ojojoj kaluđere, ojojoj kaluđere, nauči me, kaluđeru moj"

Snežana nas uveseljava i ovim pesmama: "Kleo se, kleo", "Mala soba tri sa tri", kao i "Ti, ona i ja".


Jutro je

Majstor dobre zabave Nada Topčagić 1990. godine snimila je pesmu koja možda ima tužnu tematiku, ali joj je ritam neodoljiv - jednostavno ruke kreću da tapšu krim krenu prvi ritmovi. Nijedna proslava nove godine, svadba ili rođendan, ne mogu da prođu bez ove pesme, kao ni provod na splavu Konzulat Waterfront.
 

"Kad te nema bolje da se nisam ni probudila, nema mesta na jastuku koje nisam ljubila, željo moja"

 

Pesme koje izvodi Nada Topčagić, a koje volimo da čujemo su i: "Požuri, ljubavi", "Zbog tebe", "Mihajlo, Miki, Miki".

 

Fatalna ljubav

Najpopularnija srpska pevačica Svetlana Ražnatović Ceca 1995. godine snimila je pesmu "Fatalna ljubav". Lagana i ritmična, zanimljiva pesma, brzo je postala veoma popularna, a često se može čuti i danas i to u uživo izvođenju različitih bendova.
 

"To, to je ta ljubav fatalna, zbog nje više nisam ni ja normalna"

 

 

 

Većina obožava Cecine hitove, a ovo su neke od veselijih pesama: "Ne računaj na mene", "Popij me kao lek" i "Da ne čuje zlo".
 

Volim momke koji piju rakiju

 

Iste 1995. godine stigao nam je još jedan hit koji je otpevala Viki. Ova pesma i danas klubove i kafane dovodi do usijanja, a osim devojaka posebno je vole momci. Da li zbog rakije ili ne, ali ova pesma je jedan od najvećih hitova!
 

"Volim momke koji piju rakiju, volim ih jer mirišu na Srbiju, u milion oni se prepoznaju, volim ih, jer me na tebe sećaju"

 

Viki će zauvek ostati poznata po čuvenoj pesmi "Koka Kola, Marlboro, Sukuki", ali i "Tunel" i "Bajadera".

Naravno, lista je preduga, pa osim pomenutih dama nikako ne treba zaboraviti i Zoricu Brunclik, Vesnu Zmijanac, Zoricu Marković i druge.
 

Foto: Pixabay / BEP

Spremili smo za Vas: