Magazin

Najveće greške prilikom šminkanja

Najveće greške prilikom šminkanja

Sasvim je logično da devojke, ali i starije dame,  koje se spremaju za grad ili za neki događaj na kome bi trebalo da prisustvuju, veliku pažnju posvećuju svom izgledu. Osim toalete, odnosno odeće, cipela i nakita, kao i frizure, jedna od ključnih stavki je šminka. U svojoj želji da sve izgleda savršeno, ponekad i pogreše. Posebno ukoliko se ne pridržavaju saveta stručnjaka, odnosno šminkera ili ih ne posete. Ovo su neke od najčešćih grešaka tokom šminkanja, koje bi trebalo izbegavati.
 

Zabluda broj 1: Bronzer mora da bude zlatast

Iako zvuči logično, bronzer zapravo ne bi trebalo da bude zlatast. S obzirom na to da su senke na licu hladnih tonova, potrebno je koristiti mat bronzere u ovim nijansama. Dakle, hladniji tonovi daju uverljivu definiciju, a to i jeste cilj - da sve izgleda prirodno i lepo.
 

Zabluda broj 2: Podloga se nanosi ravnom četkom

Ovo je jedna od najčešćih grešaka. Naime, podloga se ne nanosi ravnom ili pljosnatom četkom, jer ostavlja tragove na koži. Treba koristiti veliku, punu četku, sa duplim vlaknama. Naravno, nanosite podlogu kružnim pokretima. O ovome vodite računa kada izlazite na mesta kao što su Gaučosi, jer ovde devojke veoma vode računa o svom izgledu. 


Zabluda broj 3: Senčenje se obavlja istom četkicom kojom se nanosi senka

 

Senčenje je izuzetno važno kada želimo smokey eyes efekat, koji je i dalje veoma popularan, kada je reč o ulepšavanju i isticanju kapaka. Naravno, prljava četkica nam u tome neće pomoći. Želimo efekat postepenog tamnjena, sa nežnim ivicama, a pomenuta četkica će dodati boju i tamo gde ne želimo da je bude. Dakle, od seksi pogleda neće biti nišra. Preporuka je da se za ovu svrhu koriste pufnaste četkice.

 

Zabluda broj 4: Obrve u skladu sa bojom kose


Ovo je jedna od velikih grešaka, jer ćete izgledati kao lutka. Naime, sasvim je prirodno da se boja kose i obrva ne poklapaju, odnosno da ih deli nekoliko nijansi. Radije birajte tamniju boju, ako imate svetlu kosu i obrnuto. Naravno u dve ili tri nijanse razlike.

 

Zabluda broj 5: Maskara se nanosi u jednom potezu

 

Ovo je zabluda, jer bi trebalo posvetiti veću pažnju trepavicama. Naime, sloj se nanosi iz dva ili tri puta. Koristite potez napred-nazad i "izvucite" trepavice. Na primer, kada je Nova godina Beograd, Novi Sad, Niš, Subotica, Kragujevac, Valjevo i drugi gradovi biće pokoreni vašim fatalnim pogledom. Posebno ako uz ovo uklopite i već pomenuti smokey eyes!

 

Zabluda broj 6: Puder u kamenu fiksira šminku

 

Ako koristite puder na ovaj način - grešite. Naime, koža na ovaj način izgleda suvo i neprirodno, a pore se zatvaraju. Bolje koristitie sprej za fiksiranje, koji će uticati i na to da vaša koža ne izgleda masno i da se ne sija. Takođe, šminka će ostati netaknuta, bez obzira koliko je toplo ili koliko ste aktivni. 

 

Zabluda broj 7: Beli ajlajner povećava oči

 

Beli ajlajner je nekada bio apsolutni hit, ali danas se govori da on daje neprirodan izgled našim očima. Radije odaberite pastelne olovke, u boji kajsije, kako biste izgled učinili prirodnijim, a takođe vizuelno uvećali svoje oči. 


Foto: Pixabay / kiknkate


 

Spremili smo za Vas: